Salça (domates+biber olursa daha iyi olur) , kekik , pul biber , karabiber , acı toz biber , sıvıyağ , salcanin tuzluluguna göre de tuz ekleyip karıştır bir kapta üzerine de yarım çay bardağı kadar su ekle sonra fırçayla tavuğun içine dışına güzelce sür. Çabuk pişmesi içinde her yerine bıçağı batır batır çek. Onu fırına şutla gitsin. Nasıl pişirir derecesini bilemem senin fırının onu ayarla kafana göre bacım. Tavuğu fırına attık ben eşimle ikimize genelde bir su bardağı bulgurla pilavı yaparım bir de onu anca yeriz sen açlık durumunuza göre ayarlarsin ; tavaya sıvıyağ + tereyağını koy tereyağı yoksa da olur orta boy soğanı yemeklik doğra güzelce pembelessin üzerine bulguru yıka ekle tuz + kimyon ekle suyunu cek kapağını yarım kapa o zaten kendi kendine olur. Ben bir bardağa 2,5 su bardağı su koyuyorum kapak kiyili olunca tam yumusuyor. Sonra al önüne dudukluyu içine salçayı kat , soğanı dörde böl at bir iki diş sarımsak at ezip atarsan daha iyi olur , kırmızı yeşil biber varsa birer tane doğra , göz kararı mercimek ekle buna da az bir şey kimyon eklersen daha güzel olur tuzunu da at malzemeleri birazcık kavur suyunu cek fislamaya başladıktan sonra 15-20 dk da oluyor robottan çek mis gibi kokan bir corban olacak bacım. Tereyağı varsa eğer çorbayı robottan çektikten sonra içine bir iki yemek kaşığı at karıştır. Yanına da güzel bir cacık tertemiz :) hadi afiyet olsuun