Okuma yazma bilmeyen çocugu 4.sınıfa geçirmekten öğretmen, okul ve aile hepsi sorumludur. Öğretmen hiçmi görmüyorda veriyor o notları elbette suçu var. Aile ne kadar sorumsuz oldugu belli zaten. Benim çocugum çalışsın didinsin dersleri süper olsun sınıfı geçsin, ama bu cocuklar hiç bişey bilmeden 4.sınıfa geçsin oldu canıma başka isteğin var mı. Pandemi zamanında uzaktan eğitim dedikleri saçmalıkta da böyle olmadı mı, benim arkadaşımın çocugu sabahın köründe kalkıp bütün derslere katıldı çalışto ödevlerini yaptı, ama sınıftaki çogu çocuk internetini bile açmadan sokaklarda gezdi oynadı. Elbette aile sorumlu burada ama benim arkadaşımın çocugunun suçu ne o bilmiyor mu gezmeyi oynamayı. Nerde hak, neden sınıf atladı bu canlı derse katılmayan çocuklar, ne öğrendi ne kazandı, derse katılan çocuğun bilgisiyle nasıl bir tutarlar bi sorarım. Bizim zamanımızda sınıfta kalmak vardı dört elle sarılırdık derslere ailemiz aynı şekilde aman kalmasın çalışsın okusun derdi. Yeni sistemde sınıfta kalmak yok evet ama kesinlikle olmalı geri gelmeli, yoksa ailedeki bu rahatlık devam edecek hep. Genel olarak toparlarsak malesef başımız büyük oldugu için bu sistem böyle. Sonra gelecek nesilden ne umut bekleyelim biz. Senin benim çocugumla aynı çağda yetişecek bide böyleleri allah yardım etsin zor. Vay gelecek neslin haline diyorum böyle şeyler duydukça...