0 oy
494 göst.
Diğer kategorisinde (845 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar şimdi eşimin çalıştığı iş kışın çok olmuyor kendisinin işi o yüzden bizde kışın biraz sıkışıyoruz bunun babası 30 liralık faturasını bile eşime ödetiyor helali hoş olsun ama durumumuzu oda biliyor onu geçtim kendisinin birsürü borcu var kredi borcu o borçları kapatmak için kredi çekiyor geçen eşime demiş vesile in üstüne kredi çekelim bölüşelim taksitlerin geldi yatırmam lazım eşim bana bunu söylediğinde güzel bir dille reddettim istemedim neyse kira günü geldi iş yok 500 600 Bi parası vardı cebinde oda anca masraflara gidiyor kardeşi aradı bunu 300 lira yurt parası varmış babasında yokmuş yurt ta sıkıştırıyormuş kızlar ben yanındaydım hiç düşünmedi tamam dedi tak yolladı parayı benim görümcemin eşi işi yüzünden buraya geldi mikızım mihraba 200 lira verdi neyse aldım onu ben markete giderim bezi az kaldı bez alırım falan dedim biraz önce de eşime verdim karta yatır sipariş edicem daha uygun geliyor dedim tamam dedi bu gitmiş reklamlara falan harcamış benim verdiğim paradan da 100 lira almış geldi bana söyledi içim bir tuhaf oldu kızlar lütfen beni yanlış anlamayın ailesine para vermesin demiyorum ama hepsi biliyor durumumuzu işin olmadığını  faturalar kira hepsi birikti onlara düşünmeden yardım ederken kızım için verilen parayı alıp harcaması beni çok üzdü sana yarın veririm dedi ama beni yaptığı hareketler davranışları çok üzüyor sanki bizi hep arka plana atıyormuş gibi hissediyorum onun kalbini kırmadan incitmeden bu durumu nasıl anlatabilirim

Hakkınızı helal edin lütfen uzun oldu epey 

13 Cevaplar

0 oy
(7,096 puan) tarafından
Acik açık anlat bence bizim durumumuz da ortada biraz dikkat et artık diye
(845 puan) tarafından
Kız aslında çok iyi çok ilgili biri ama niye böyle şeyler yapıyor anlamıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Anne baba kardeş tabiki atılmaz ama 

Öncelik hadi senide geçtim çocuğu olmalı ya 
(845 puan) tarafından
Evet kesinlikle bende öyle düşünüyorum ama maalesef biz hep arka plandahız sanırım
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Valla güzel dille konuş olmadı be eksik varsa söyle iste al kardeşine tak diye gönderiyorsa sen ve kızının ihtiyaçlarına da tak diye bulmak zorunda benim eşimde gönderir ama bizi de eksik etmediğinden hiç takmam ben ama sizin durum farklı hiç kavga falan etme git gel eksikleri iste mecbur o kirayı da ödeyecek faturaları da sen hiç takma 
0 oy
tarafından
Bence konusmalisin. Herkesin bi geliri ona göre de gideri var. Esin size bakmakla yükümlü. Açık açık konuş. Bu işin kırması ayıbı yok karı kocasiniz. 
tarafından
Kafana takılıp sana dert olacağına , söyle iyilikle sorunu çözün
(845 puan) tarafından
Konuşıcam canım ne kadar yorulduğunu da biliyorum ondan sanırım birde ben sorun çıkarmak gibi olsun istemiyorum
tarafından
Canim karşındaki kim olursa olsun ailen eşin eşinin ailesi. Herkees sınırını bilmeli ki ilişkiler sağlıklı yürüsün. Eğer kazancı bol olsaydı sizi ihmal etmeseydi tabii ailesi isterse verebilir ama sıkışık bir durum varken çok gereksiz bence.
(845 puan) tarafından
Haklısın canım ben güzel bir dille konuşayım en iyisi
0 oy
(961 puan) tarafından
Çok haklısın tabi imkan varsa aileye de destek çıkılmalı ama öncelik kendi kurduğun ailedir her zaman. Bence eşinle konuşmalısın ciddi birşey konusmak istiyorum kafama takılan diyip uygun dille konuya gir ailesini kötülemeden
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Hiç kırmadan değil yani direk sen hayırdır derim 
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Kalbini kırarak inciterek anlat çünkü başka türlü anlamayacak. Ya benim ailemin çocuğumun ihtiyacı varken elimde de para yokken banane kardesimden. Babası gitsin birinden borç alsin yollasın. Eşini kullanıyorlar başka açıklaması yok. 
0 oy
(530 puan) tarafından
Yani gerekirse kiracaksin da senin ve çocuğunun rızkı ne kadar ailesi olsa da durumunuz böyleyken veremez aile dediğin daha destek çıkmalı bence şimdiki zamanda gençler zor gecindiriyor kendini 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Valla eşim üzülmesin die de ben bu duruma katlanmam k.bsinda o seni dusunmuyorda sen nie onu dusunuyorsun ki açık açık konuscaksin canm 
0 oy
(2,745 puan) tarafından
Ailesine niye para veriyor? Şu kayın dan benim başımdada var halden anlamıyor zırt pırt para hayırlı bir iş içinde istemiyor eşime kaç kez söyledim bana söylemeye korkuyor artık ama halden anlamayana anlatsan kaç yazar. Cidden insanlar asalak gibi yaşıyor hep başkalarından geçiniryor
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Bizdede ayni durumlar oluyordu ben kısiyordum ama o dagitiyordu bende bundan sonra bi çöpüm eksilse bile gerekli gereksiz aldiriyorum .yoksa bana da onlarada yok olmali varki harciyor o zman bana da harcasin .konuş önceligi siz olmalisiniz
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Valla ailesine vermesinde diyebilirsin. Sonucta sizinde mukemmel bir kazanciniz yokmus. Adam kendi arkasini toplayamadan baskasina yetmeye caliyor. Şayet ayni seyi benim kocam yapsa kim kusura bakiyosa baksin cingar cikaririm. Anlamiyorum nasil aile bunlar ya....
0 oy
(91 puan) tarafından
Valla canm okudum üzüldüm dgerleri ayrı herkezin yeri ayrı amaaa.benim yuvamı etkileyecek şeyler bnlar benim çocuklarımın rızkını kmsem kimseye veremez gözünün önüne baksin herkez ben izn vermm kyamati kopartrim bak durumum varsa tabiyki yardm edsin o bile bı süreleri ne olur benim açımdan lakin durunuz yokken böyle biseyi asla kabul edemem edmem

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 459 göst.
18 Temmuz 2020 Aile kategorisinde Güneşş (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 222 göst.
6 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 558 göst.
13 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Turkiyem1998 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,505 göst.