+1 oy
797 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kizlar bi oğlum var 3 yaşinda ben aslinda ikinci cocuk hic dusunmuyordum ama artik cevre ve aile baskisi bugunde doktorum baya kafami karistirdi ikinciyide yap diye eve geldik eşim konuşalim mi dedi ne konuşacagiz dedim bende artik zamani geldigini dusunuyorum ikinciyi istiyorum dedim kizlar ben hic hazir degilim lütfen fikir verin bana cesaret verin birseyler soyleyin :/ 

40 Cevaplar

0 oy
tarafından
eger yapacaksan erken olmasi en iyisi suan denemelerle vs cocugun 4 5 yaslara gelr hem o yanliz kalmamis olur hem sende rahat edersjn
tarafından
Rahat mi ederim kiz sil bastan olacak hersey :D
tarafından
eger ikinciyi hic dusunmuyor degilsen rahatin her halukarda bozulacak.. benmkilerde 5 yil oldu daha erken olsun die ugrastim olmadi ama suan icin sorun yasamiyorum buyugu de kucugu de idare edebiliyorum bir daha cocuk da dusunmedigim icin acikcasi sil basranlik hosuma da gitti :)
tarafından
Kac yas var aralarinda canim
tarafından
5 yas oldu aralark cnm
-Reklam-
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Cesaret verilecek bi olay yok o cocuga cevre degil een bakacaksin. İstersen araya on yıl koyarain ne zaman hazirsan o zmn olmalı tüm yükü sende olacak sonucta. Ki ekonomi de malum berbat durumda bu devirdeaddiyatin iyi degilsd çocuk isi yaş
tarafından
Rabbim rizkimizi veriyor canim cok şükür o konuda bi sıkıntı yok ama seneye ne olacagida belli olmaz suan iyiyiz Elhamdülillah. 10 yil sonra hic yapmam kiz :D
0 oy
(11,506 puan) tarafından

O konuşanlar kendilerimi bakacaklarmış sanki sen ne zaman hazır hissedersen o zaman olmasi daha mantikli yoksa çökersin 

tarafından
Aynen oyle canim
0 oy
(8,021 puan) tarafından
Seninle aynıyız ama bana çevre baskısı pek yok ben kendi kendime baskı yapıyorum çok araftayim aralıkta 3 yaşına girdi oglum
tarafından
Rabbim sana bagislasin inşallah canim sen mi istiyorsun ?
(8,021 puan) tarafından
Bi istiyorum bi istemiyorum :D oğlum için istiyo gibiyim ama aynı süreci yaşamak istemiyorum çocuk büyütmek bana çok zor geldi kendime kalsa hic yapmam daha tek çocuk olarak büyür ama bi yandan da oğlumu yalnız bırakmak istemiyorum kafamda deli düşünceler
tarafından
Ayni ayni
0 oy
tarafından
Millet baskısı ile cocukl yapılmaz ki. Yani onlar mı gelecekmiş yardıma.  
tarafından
Ailelerimiz gelir yardimci olur her konuda cok şukür ama sonra ? Bütün yük omuzlarimda :D  senin kac cocugun var
tarafından
Canım benim.kizim 5 yasinda 2. Bebeğime hamileyim 29 haftadayim .
Ben hazır olduğum dönemde hamile kaldim. Çünkü bir cocuk dünyaya getirmek büyük sorumluluk. Kadın psikolojisi çok önemli kendini hazır hissettiğinde anne olmalısın. Kadın ne kadar mutlu ise o kadar verimli olur
0 oy
(133,719 puan) tarafından
cesaret degil kendin hazir degilsen kimseyi umursama
tarafından
Sende umursamadigin icin ikinci geliyor sevdoş hahahahah :D
sjssjsjjs benimkinin eli kulaginda sancilar gelip gidiyo
tarafından
Hadii ya kiz daha erken degilmi
gebelik zehirlenmesi var kordonda dolandiydi yokluyo beni
tarafından
Ay Allah korusun sevdoş
0 oy
(51,564 puan) tarafından
Doktorun niye.ikinciyi yap dedi deryos
tarafından
Ikboş gorumcemin arkadasi samimiyetten oyle soyledi oturduk braz tedaviden sonra oyle baya güzel konuştu anlatirken icim gitti ama hazir degilim dusunmuyorum dedim
(51,564 puan) tarafından
Bende hiç düşünmüyorum deryosum. O sabahlamalar kusmalar gazlar diş dönemleri tuvalet egitimi ikinci kez kaldiramam ☺️
tarafından
Ama hayir ben yapamam ıııı olmaazzz :D
0 oy
(12 puan) tarafından
Bebegin iz üç yaşinda ymiş. Bece kendinizi hazirlamaya çalişsin istiyorsanız tekmi büyüsün yanimda bir arkadaş dert ortagi paylaştigi biri olsn. Hastalandiginda siz yokken kardeşi koşar. Birlikte oynarlar en iyi oyun arkadaş kardeşi olur. Ben sekiz sene sonra düşündüm. Bakmazsan ikisi bir zor olursa die hem cocugum tek büyüdü gibi oldu sürekli arkadaşlari i çagirdi kardeşi olaydi kardeşiyle oynadi sekiz seneden sonra olunca hem bana zor oldu alişmiştim. Rahatliga biri okula gidiyo herşeyinde ben vardi şimdi bebek yeni Dogdugundan gidemiyorum hem üzülüyor yavrum keşke o kadar arayı uzatmasaydim. İkisi bir büyüdü  ikisi bir oynardi
tarafından
Canim haklisin neden 8 sene sonra peki
(12 puan) tarafından
Oglum büyüsün zor olsmasin die düşündüm onla dha iyi ilgilenirim die düşündüm ama yaniş düşünmüşüm birinci sınıf çok zor diyolardi atlatimde atlatimde dedim. Sonuç böyle oldu.
tarafından
Sende haklisin canim ya Allah yardimcin olsun inşallah
(12 puan) tarafından
Amin inş. Yani gönlün varsa fikrimce dogur ikisi bir büyür. Bazen zaman alabiliyor hamile kalmakta
0 oy
(560 puan) tarafından
Çocuğusen doguracaksin sen bakacaksın başkasını demesiyle olmaz canım kendini ne zaman hazır hissedersen  
tarafından
Kesinlikle canim
0 oy
(5,273 puan) tarafından
Aynı durumdayım canm 
tarafından
Kimin baskisi :D
(5,273 puan) tarafından
Annem kayınvalidem yengelerim Allahtan eşim anlayişli
tarafından
Sen neden istemiyorsun peki canim
(5,273 puan) tarafından
Aslında çok istiyorum ama akraba evliligi yaptım severek evlendik bi kizim var saglikli cok sukur ama ikinciye korkuyorum
0 oy
tarafından
Hazır değilsen yapma canım kimse seni zorlayamaz büyüten de sensin bakanda sensin eğer hakkıyla bakabilecegini dusunmuyorsan yapma derim 
tarafından
Bakarim tabi bakarim da suanki düzenim iyi
0 oy
tarafından
Dr sana niye böyle birşey dedi ki. Herkes işine baksın. Valla kim ne derse desin anne hazır değilse ya da istemiyorsa kimseye laf düşmez. Herkes 2.3. çocuğu yapacak ya da çocuk sahibi olacak diye bir kural yok.
tarafından
Canim bugün dis tedavim vardi gorumcemle gittik dişci gorumcemin arkadasi yani samimiyetten dolayi soyledi.   Aynen oyle ya senin kac cocugun var ?
tarafından
Tek çocuk küçük daha , büyük konusmiyim ama ikinciyi düşünmüyorum Allah bebeğime hayırlı sağlıklı uzun ömür versin.
0 oy
(959 puan) tarafından
Daha pazartesi çıktım doğumdan ikizlerim küvezde annemde eşimde 3. Kız olur inşallah demeye başladılar. Ama kesinlikle istemiyorum. Zorla olmaz bu işler istemiyorsan baskı yüzünden yapma evladına ısınamazsın bu sefer belki
tarafından
Aaa sizin erken doğum riski vardı galiba. Hayırlı olsun gözünüz aydın. Nasıl bebekler. İkiz çok zordur Allah yardımcınız olsun
(959 puan) tarafından
Malesef erken doğum oldu 31. Haftamızda geldi miniklerim eşimle tartısmanın stresi sonucu. Küvezde bebeklerim ne zaman çıkarlar belli değil hiç. Çok sağolun tek duam benimde hemen çıkmaları toparlanıp
tarafından
Oyy minicikler Allah hayırlı sağlıklı uzun ömür versin ins iyi olurlar merak etme annesi tez zamanda kucağına alırsın ins dualarım sizinle
(959 puan) tarafından
Çook teşekkür ederim dualarınız için inşallah hayırlısıyla gelir miniklerim
tarafından
Rabbim tez vakitte kavustursun canim
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Sen hazır değilsen tabiki kimse seni zorlayamaz onun zorluğunu cekicek olan sensin ama benim ikinci kazayla oldu pespese oldular şuan ikiz gibiler iyiki olmuş diyorum rahata alışmış olsaydım oglum 2 3 yaşına gelseydi o zaman kızım olsaydı daha çok zorlanirdim veya bende uzunca bi süre istemezdim ama herseyde bi hayir varmış..daha rahatlamadan yolun başındayken hersey sil bastan başa döndü daha iyi oldu :)) 
tarafından
Ohhh misss :)
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Kızım ve oğlumun arası,12 yaş

Ablamın çocuklarının arasi,16 yaş 

Kardeşimin oğlu 10 yaşında

En küçük kardeşimin kızı 3 yaşında,al sana yorum gibi yorum:D başkalarını boşver sen hazır mısın,oğlun hazır mı sen bunları düşün canım 
tarafından
Dogru diyorsun canim dusunucem
0 oy
(1,367 puan) tarafından
Sen kendin ne zaman hazirsan o zaman olsun.  Kızım 27 aylıkken hamile olduğumu öğrendim şimdi 3 aylık kızım daha var büyük kızım da 3 yasında. Kardeşi olduğu için çok mutlu bende hazır değildim ama kizimin mutluluğuna bakınca iyi ki olmus diyorum.
tarafından
Cogu yorum bu yönde hayirlisi diyorum artik
(1,367 puan) tarafından
Tek diyeceğim arayı çok açma. Hem sen iyice rahatlığa alışmış olacaksın herşeye sil baştan baslicaksin hem de kardeşler yaş ne kadar yakın olursa o kadar iyi anlasiyolar küçükken benim fikrim
tarafından
Anladim canim hayirlisi olsun bakalim
0 oy
(4,025 puan) tarafından
Çocuk yapmak için annenin hazır olması lazım. Yap diyenler tutmayacak 24 saat nöbet.

Ama olumlu taraflarını düşünüp tekrar tekrar bi düşünebilirsin belki kendini ikna edersin:)
tarafından
Mesela yani olumlu acidan bakmam icin ornekleme ver :D kiz senin kullanici adin cok dikkatimi cekiyor ya bende citipiti biriyim ondan heralde :D
(4,025 puan) tarafından
Mesela bu kız olursa yeme de yanında yat olur. Bebekliği ayrı çocukluğu ayrı güzel olur :)
Erkek olursa abiye arkadaş olur.  Beraber kavgaya falan giderler dermişim:)) Bi de 2.erkek çocuklar sakin oluyor. Ben hep öyle gördüm:)
Hamilelik dışında hep çıtıpıtıydım ben de:)
0 oy
(1,849 puan) tarafından
Dr niye yap dedi ben orası a takıldım. Banane millleten bı iki konuşur susarlar
tarafından
Gorumcemin arkadasi canim bugun diş tedavim vardi tedaviden sonra oyle bi oturduk braz o sekilde soyledi yani bu ikinci soylemesi ikidir soyluyor tabi guzel bi sekilde kafami karistirdi konustugu seyler
(1,849 puan) tarafından
Aman bsver bende sağlık problemi varda Dr önündi sandım
tarafından
Hee yok kuzum cok şukür sapasağlamim :D
0 oy
tarafından
Bakacak olan siz degilsiniz de sustur bence eşin istiyebilir hakkıdır ama çevren ne karışır ya çok saçma 
tarafından
Esimde deyince olay bitti bende zaten :D gece sabaha kadar uyuyamadim her acidan dusundum
0 oy
(495 puan) tarafından
Hazir olmadiktan sonra 2 de yapsa. 3 de uapsan bakamssin ki duzgunce once hazir olmak lazim kimseye mudahale etmelerine izin verme bana da etrf yap ikisi bir buyur sole bole dediler durdular yapmadim suan 3 yasinda hala diyorlar cevre kayinna annem demeye basladi anneme dedim ki evimin icinde ne yasdigimi kimse bilmez ne olcagimi kimse bilmez suan iyi dehiliz ve istemiyorum rezil olmasin o cocugumda dedim kaynanayada oglunda bende istemiyoruz suan dedim cevre hala diyor bazen sakaya vuruyom he yarina hamileyim diye duyuru yapacam diyom bazen kiziyom bosver kendin ne zmn istiyorsan o zmn 
tarafından
Yarina hamileyim :D iyiymiş
(495 puan) tarafından
Ee ne diyim baska

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 86 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Frtnzn (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 58 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (845 puan) tarafından soruldu
0 oy