0 oy
241 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (811 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, bildiğimiz üzere hamilelikte konserve yasak, kışa girmeden yapmıştım, şimdi onları kullanamayacak mıyım? Menemen ve güveç yapmıştım bir kaç şişe de domates sosu

14 Cevaplar

+1 oy
(585 puan) tarafından
Yasak mı? İlk defa duydum ben kendi yaptığım konserveleri kullanıyorum hem de fazlasıyla şu an korktum ya
(811 puan) tarafından
Kız bende duydum yemedim mi yedim bir defa ama öğrendikten sonra bilenlere sormak istedim:)
-Reklam-
+1 oy
(1,576 puan) tarafından
Konserveden kasıt kendi yaptığınız değil, hazır dışarda satılan içinde kstkı maddesi bulunan konserveler. İçinde katkı maddesi olan beklemiş gıdalar tavsiye edilmiyor, evde yaptıklarınızı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Ben de yiyorum. :)
(811 puan) tarafından
Tamam öyleyse çok teşekkür ederim :)
0 oy
(986 puan) tarafından
Ben kullandım. Ama sana kullan diyemem sen bilirsin 
(811 puan) tarafından
Neden :)
(986 puan) tarafından
Allah muhafaza birsey olursa diye ama ne olabilir ki ilk defa senden duyuyorum . Yani ben bilmiyordum kullandım
(811 puan) tarafından
Bende kullanılmaması gerekir diye duydum ama bir defa yedim zaten o zaman bilmiyordum :)
(986 puan) tarafından
O zaman bozulmadığından eminsen yiyebilirsin
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Ben kullandım  Kendi yaptıkları mi   

(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,171 puan) tarafından
Ben de kullandım yazdan koyduğum menemeni falan. Yanıltmak istemem ama bence o hazırlar içindir 
(811 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim bilmiyorum ki sadece tüketilmemeli diyor
0 oy
(14,929 puan) tarafından
Valla yasak olduğunu yeni duyuyorum 
(811 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
(14,929 puan) tarafından
Ben yedim bir sorun olmadı
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,947 puan) tarafından
Bence hazırlar için yasak olabilir evde yapılan konserve neden yenmesin ki ilk defa duydum bende
(811 puan) tarafından
Bilmiyorum Ya bende yeni öğrendim yedim zaten bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
0 oy
(1,949 puan) tarafından
Disarda satılan konserve icin geçerli evde ki sağlıklıdır neden yasak olsun. 
(811 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
(1,949 puan) tarafından
Yok oyle bir sey merak etme. Doktorum hic oyle bir xey demedi hazirdan uzak durdum hep.
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Hazırlar yasak sadece :)
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Zehirlenme ihtimaline önlemek için yasak büyük bi ihtimalle oda bozuk olursa zehirler bildiğim kadarıyla, ilk defa duyuyorum yasak olduğunu da
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim yedim kendi yaptıklarımı daha önce 1-2 kez lakin duyunca bir sormak istedim
0 oy
tarafından
Niye kullanılmazmış ben gayet kullandım valla :)
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(1,305 puan) tarafından
Niye yasak mis gibi aslinda  hem organik 
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Ben kullanmadm , zaten şundan dolayı yasak kuzu içindeki asit ekşir anlayamazsn die eğerki konservene güveniyosan kullan ama riske atma derim
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
(849 puan) tarafından
Gıda mühendisiyim..yeterli ısıl işlem görmeyen ev konserveleri çeşitli mikroorganizmalar tarafından zehirlenmeye sebep olabiliyor ancak siz konservelerinizde yeterli ısıl işlem (pişirme, kaynatma) uyguladıysanız tüketebilirsiniz..çok büyük ihtimal riske alınmasin diye o şekilde belirtilmiş..
(3,364 puan) tarafından
Bende geçen gün yemekte tereddüt ettim yemedim. türlü gibi yapmıştı kayınvalidem. Kapağı çok kolay açıldı ve içime sinmedi patlıcan fasulye domates falan. İnt.de baktım zehirleyebiliyormuş. Patlıcan bekleyince zararlı oluyor diye duymuştum zaten.
(849 puan) tarafından
İyi yapmışsınız, o tür konserveler daha çabuk bozuluyor..kapak kontrolü yapın, kapakta bombe şişme olması bir bozulma göstergesidir..kapak dediğiniz gibi kolay açılıyorsa muhtemelen yeterli vakum oluşmamıştır konserve yapımında, bozulmuş olabilir..küflenme durumunu kontrol edin..o yüzden dedim kendi yaptığınız güvendiğiniz konserveleri tüketebilirsiniz ama kontrollü ve dikkatli olmakta çok büyük yarar var..
(3,364 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
(811 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 70 göst.
30 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Cinarinanasi2 (3,118 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 94 göst.
0 oy
4 cevap 71 göst.
24 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 161 göst.
9 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Semos (402 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,435,072 soru

23,600,938 cevap

305,968 kullanıcı

...