0 oy
217 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (809 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, bildiğimiz üzere hamilelikte konserve yasak, kışa girmeden yapmıştım, şimdi onları kullanamayacak mıyım? Menemen ve güveç yapmıştım bir kaç şişe de domates sosu

14 Cevaplar

+1 oy
(585 puan) tarafından
Yasak mı? İlk defa duydum ben kendi yaptığım konserveleri kullanıyorum hem de fazlasıyla şu an korktum ya
(809 puan) tarafından
Kız bende duydum yemedim mi yedim bir defa ama öğrendikten sonra bilenlere sormak istedim:)
-Reklam-
+1 oy
(1,577 puan) tarafından
Konserveden kasıt kendi yaptığınız değil, hazır dışarda satılan içinde kstkı maddesi bulunan konserveler. İçinde katkı maddesi olan beklemiş gıdalar tavsiye edilmiyor, evde yaptıklarınızı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Ben de yiyorum. :)
(809 puan) tarafından
Tamam öyleyse çok teşekkür ederim :)
0 oy
(986 puan) tarafından
Ben kullandım. Ama sana kullan diyemem sen bilirsin 
(809 puan) tarafından
Neden :)
(986 puan) tarafından
Allah muhafaza birsey olursa diye ama ne olabilir ki ilk defa senden duyuyorum . Yani ben bilmiyordum kullandım
(809 puan) tarafından
Bende kullanılmaması gerekir diye duydum ama bir defa yedim zaten o zaman bilmiyordum :)
(986 puan) tarafından
O zaman bozulmadığından eminsen yiyebilirsin
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Ben kullandım  Kendi yaptıkları mi   

(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,171 puan) tarafından
Ben de kullandım yazdan koyduğum menemeni falan. Yanıltmak istemem ama bence o hazırlar içindir 
(809 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim bilmiyorum ki sadece tüketilmemeli diyor
0 oy
(14,813 puan) tarafından
Valla yasak olduğunu yeni duyuyorum 
(809 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
(14,813 puan) tarafından
Ben yedim bir sorun olmadı
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,891 puan) tarafından
Bence hazırlar için yasak olabilir evde yapılan konserve neden yenmesin ki ilk defa duydum bende
(809 puan) tarafından
Bilmiyorum Ya bende yeni öğrendim yedim zaten bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
0 oy
(1,949 puan) tarafından
Disarda satılan konserve icin geçerli evde ki sağlıklıdır neden yasak olsun. 
(809 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
(1,949 puan) tarafından
Yok oyle bir sey merak etme. Doktorum hic oyle bir xey demedi hazirdan uzak durdum hep.
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Hazırlar yasak sadece :)
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Zehirlenme ihtimaline önlemek için yasak büyük bi ihtimalle oda bozuk olursa zehirler bildiğim kadarıyla, ilk defa duyuyorum yasak olduğunu da
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim yedim kendi yaptıklarımı daha önce 1-2 kez lakin duyunca bir sormak istedim
0 oy
tarafından
Niye kullanılmazmış ben gayet kullandım valla :)
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Niye yasak mis gibi aslinda  hem organik 
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Ben kullanmadm , zaten şundan dolayı yasak kuzu içindeki asit ekşir anlayamazsn die eğerki konservene güveniyosan kullan ama riske atma derim
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
(849 puan) tarafından
Gıda mühendisiyim..yeterli ısıl işlem görmeyen ev konserveleri çeşitli mikroorganizmalar tarafından zehirlenmeye sebep olabiliyor ancak siz konservelerinizde yeterli ısıl işlem (pişirme, kaynatma) uyguladıysanız tüketebilirsiniz..çok büyük ihtimal riske alınmasin diye o şekilde belirtilmiş..
(3,257 puan) tarafından
Bende geçen gün yemekte tereddüt ettim yemedim. türlü gibi yapmıştı kayınvalidem. Kapağı çok kolay açıldı ve içime sinmedi patlıcan fasulye domates falan. İnt.de baktım zehirleyebiliyormuş. Patlıcan bekleyince zararlı oluyor diye duymuştum zaten.
(849 puan) tarafından
İyi yapmışsınız, o tür konserveler daha çabuk bozuluyor..kapak kontrolü yapın, kapakta bombe şişme olması bir bozulma göstergesidir..kapak dediğiniz gibi kolay açılıyorsa muhtemelen yeterli vakum oluşmamıştır konserve yapımında, bozulmuş olabilir..küflenme durumunu kontrol edin..o yüzden dedim kendi yaptığınız güvendiğiniz konserveleri tüketebilirsiniz ama kontrollü ve dikkatli olmakta çok büyük yarar var..
(3,257 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
(809 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 80 göst.
0 oy
4 cevap 69 göst.
24 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 148 göst.
9 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Semos (396 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 157 göst.
2 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Nisan89 (1,054 puan) tarafından soruldu

409,474 soru

12,307,309 cevap

38,603 kullanıcı

Kategoriler

...