0 oy
181 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (810 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, bildiğimiz üzere hamilelikte konserve yasak, kışa girmeden yapmıştım, şimdi onları kullanamayacak mıyım? Menemen ve güveç yapmıştım bir kaç şişe de domates sosu

14 Cevaplar

+1 oy
(589 puan) tarafından
Yasak mı? İlk defa duydum ben kendi yaptığım konserveleri kullanıyorum hem de fazlasıyla şu an korktum ya
(810 puan) tarafından
Kız bende duydum yemedim mi yedim bir defa ama öğrendikten sonra bilenlere sormak istedim:)
-Reklam-
+1 oy
(1,581 puan) tarafından
Konserveden kasıt kendi yaptığınız değil, hazır dışarda satılan içinde kstkı maddesi bulunan konserveler. İçinde katkı maddesi olan beklemiş gıdalar tavsiye edilmiyor, evde yaptıklarınızı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Ben de yiyorum. :)
(810 puan) tarafından
Tamam öyleyse çok teşekkür ederim :)
0 oy
(985 puan) tarafından
Ben kullandım. Ama sana kullan diyemem sen bilirsin 
(810 puan) tarafından
Neden :)
(985 puan) tarafından
Allah muhafaza birsey olursa diye ama ne olabilir ki ilk defa senden duyuyorum . Yani ben bilmiyordum kullandım
(810 puan) tarafından
Bende kullanılmaması gerekir diye duydum ama bir defa yedim zaten o zaman bilmiyordum :)
(985 puan) tarafından
O zaman bozulmadığından eminsen yiyebilirsin
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Ben kullandım  Kendi yaptıkları mi   

(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,171 puan) tarafından
Ben de kullandım yazdan koyduğum menemeni falan. Yanıltmak istemem ama bence o hazırlar içindir 
(810 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim bilmiyorum ki sadece tüketilmemeli diyor
0 oy
(14,697 puan) tarafından
Valla yasak olduğunu yeni duyuyorum 
(810 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
(14,697 puan) tarafından
Ben yedim bir sorun olmadı
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,840 puan) tarafından
Bence hazırlar için yasak olabilir evde yapılan konserve neden yenmesin ki ilk defa duydum bende
(810 puan) tarafından
Bilmiyorum Ya bende yeni öğrendim yedim zaten bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
0 oy
(1,950 puan) tarafından
Disarda satılan konserve icin geçerli evde ki sağlıklıdır neden yasak olsun. 
(810 puan) tarafından
Ya bende yeni öğrendim yedim bir defa ama duyunca sizlere sormak istedim
(1,950 puan) tarafından
Yok oyle bir sey merak etme. Doktorum hic oyle bir xey demedi hazirdan uzak durdum hep.
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Hazırlar yasak sadece :)
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Zehirlenme ihtimaline önlemek için yasak büyük bi ihtimalle oda bozuk olursa zehirler bildiğim kadarıyla, ilk defa duyuyorum yasak olduğunu da
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim yedim kendi yaptıklarımı daha önce 1-2 kez lakin duyunca bir sormak istedim
0 oy
tarafından
Niye kullanılmazmış ben gayet kullandım valla :)
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Niye yasak mis gibi aslinda  hem organik 
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Ben kullanmadm , zaten şundan dolayı yasak kuzu içindeki asit ekşir anlayamazsn die eğerki konservene güveniyosan kullan ama riske atma derim
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
(849 puan) tarafından
Gıda mühendisiyim..yeterli ısıl işlem görmeyen ev konserveleri çeşitli mikroorganizmalar tarafından zehirlenmeye sebep olabiliyor ancak siz konservelerinizde yeterli ısıl işlem (pişirme, kaynatma) uyguladıysanız tüketebilirsiniz..çok büyük ihtimal riske alınmasin diye o şekilde belirtilmiş..
(2,929 puan) tarafından
Bende geçen gün yemekte tereddüt ettim yemedim. türlü gibi yapmıştı kayınvalidem. Kapağı çok kolay açıldı ve içime sinmedi patlıcan fasulye domates falan. İnt.de baktım zehirleyebiliyormuş. Patlıcan bekleyince zararlı oluyor diye duymuştum zaten.
(849 puan) tarafından
İyi yapmışsınız, o tür konserveler daha çabuk bozuluyor..kapak kontrolü yapın, kapakta bombe şişme olması bir bozulma göstergesidir..kapak dediğiniz gibi kolay açılıyorsa muhtemelen yeterli vakum oluşmamıştır konserve yapımında, bozulmuş olabilir..küflenme durumunu kontrol edin..o yüzden dedim kendi yaptığınız güvendiğiniz konserveleri tüketebilirsiniz ama kontrollü ve dikkatli olmakta çok büyük yarar var..
(2,929 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
(810 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 77 göst.
0 oy
4 cevap 68 göst.
24 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 143 göst.
9 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Semos (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 155 göst.
2 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Nisan89 (1,039 puan) tarafından soruldu

406,348 soru

12,183,817 cevap

36,686 kullanıcı

...