Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik36. Hafta Gebelik36. Haftada Bebeği Aşağıda Hissetmek Normal Mi?

36. Haftada Bebeği Aşağıda Hissetmek Normal Mi?

36. haftada bebeğin gelmesi için heyecanlı am yorgun ve hatta biraz sabırsız olabilirsiniz. Bu dönemde bebeğiniz baş aşağı çok zaman geçirebilir. Bu “baş aşağı” pozisyon, rahminizin armut şeklinden dolayı bebeğiniz için daha rahat olabilir. Ayrıca bebeğinizin kafası önce çıkarsa doğum yapmak daha kolaydır.

Bebeğinizin kafası pelvik boşluğa girdiyse, karnınızın alt kısmında daha fazla baskı hissediyor olabilirsiniz. Bebeğin başının servikse baskı yaptığını bile hissedebilirsiniz, bu oldukça rahatsız edici olabilir. Muhtemelen daha sık tuvalete gitmeniz gerekecek. Ancak bebeğiniz aşağı doğru hareket ettikçe nefes almanız biraz daha kolaylaşır. Bebeğiniz 36. haftada baştan aşağı yaklaşık 34 cm ve yaklaşık 2,5 kg ağırlığındadır. Bebeğinizin başı vücuduna oranla daha fazladır.

Bebeğiniz pelvisinize “düşmeye” başladığında daha kolay nefes alabilirsiniz. Bebeğiniz düşerse, alt karnınızda ek baskı hissedebilirsiniz, bu da yürümeyi giderek daha rahatsız hale getirebilir. Muhtemelen daha sık idrara çıkmanız gerektiğini göreceksiniz. Bebeğiniz çok düşükse, çok fazla vajinal baskı ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bazı kadınlar bacaklarının arasında bir voleybol topu taşıyormuş gibi hissettiğini söyler.

36 haftalık hamileyken, bebeğinizin kafatası kemikleri henüz birbirine kaynaşmamıştır, bu nedenle kafa doğum kanalında kolayca (nispeten kolay) manevra yapabilir. 

Bebeğinizin kafatası, küçük vücudundaki tek yumuşak yapı değildir. Kemiklerinin ve kıkırdaklarının çoğu da oldukça yumuşak ve doğum sırasında dünyaya daha kolay bir yolculuk sağlar. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et