Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaÇocukOyun & Oyuncak & YaşamBebek Odası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Bebek Odası Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Bebek odası seçimi söz konusu olduğunda derin fikir ayrılıkları yaşanabilir. Bu durum; ekonomik özgürlüğe, odanın büyüklüğüne ve ne kadar süre kullanılacağına göre pek çok cevapsız soru ile sizi bunaltacaktır. Başlangıçta sadece yatak ve dolap mı almalı? Yoksa bütün bebek odasını set halinde mi satın almalı? Bu soruların cevaplarını birlikte arayalım istedik.

Bütün Olarak Düşünmekte Fayda Var

Odanın rengi, tarzınız ve büyüklüğünü tek bir başlıkta düşünmeniz son derece önemlidir. Bebek odasını satın almadan önce almayı düşündüğünüz odaya göre duvarları boyama (en azından duvar kağıdı) ile başlayabilirsiniz. Aksi takdirde odanızı tamamladıktan sonra bir daha boyamak isterseniz çok geç olabilir. Eskiden alternatif seçimleri düşünmek bir hayli zor olduğu için aşağı yukarı aynı renk ve seçeneklerden yararlanılırdı. Günümüzde ise sosyal medya ve internetin aktif kullanılması sayesinde pek çok farklı renk ve seçeneğe bir arada ulaşmanız mümkün olmaktadır.

Showroom Sizi Yanıltabilir

Odanızın büyüklüğünü göz önüne alın. Önceden tam olarak ölçülerini alarak çocuk odası bakmaya gitmenizi tavsiye ederiz. Hatta çizerek satın alacağınız eşyaları yerleştirirseniz kapı, pencere ve sütunların yerlerini göz önüne almanız mümkün olabilir. Zira bu odaların satıldığı showroomlar genellikle çok büyük ve yüksek oldukları için gözünüze çok şık gelecek şekilde dizayn edilirler. Bu durumu yüksek aydınlatma ile destekledikleri de düşünülürse sizin çok daha küçük ve daha az aydınlatılmış bebek odanızın sığmaması yada çok bunaltması gibi bir sorunla karşılaşmanız söz konusu olabilir. Gözünüze asla güvenmeyin ve gerçek ölçülerle hareket edin. Bebeğinizin odasında sizin için hareket alanı bırakmayı da unutmamalısınız.

Sağlıklı Bebek Odalarının Farkına Varın

Bebeğinizin devamlı olarak temas edeceği odasının bebek odası için kullanılabilir boya ve ciladan üretilmiş olmasına dikkat edin. İmkânınız varsa cilasız olanlardan satın alabilirsiniz. Bütçeniz tüm odayı birden satın almaya yeterli olmayacaksa öncelik sıralaması yapın. İlerleyen zamanlarda yenilerini ilave etmek istediğinizde alabileceğiniz modelleri tercih etmeniz gerekeceği için önceden parça satışı konusunu da mağaza ile konuşmayı ihmal etmeyin.

bebek odası

Pratik ve Güvenli Bebek Odaları

Önceliğiniz kesinlikle güvenlik olsun. Ortada açık bırakılmış prizler son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Takılıp düşmeye karşı özel önlemler almanız gerekebilir. Aynı şekilde bebeğinizin odasında ilerleyen dönemler için sivri köşelerin de ortadan kaldırılması gerekmekte; bu işlem için oldukça pratik yardımcılar bulunduğunu hatırlatalım.

Her an için elinizin altında olan eşyalara çabuk ulaşmanız önemlidir. Bazı bebek odaları ne kadar güzel görünseler de büyük ve kaba çekmeceleri, zor ulaşılan rafları ile sinirlerinizi zorlayabilir. Bunun yerine daha pratik hafif ve kullanışlı ürünlerden destek alabilirsiniz.

Sonuç Olarak:

Zamanınızın büyük bir kısmını geçireceğiniz bu odayı; ferah, cıvıl cıvıl ve pratik döşemeniz gerekiyor. Bu arada sağlıklı olması ve ekonomik olması da öncelikleriniz arasında yer almalıdır… Diğer annelerimize bu konuile ilgili buradan sorular sorup cevap bulabilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et