Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaÇocukOyun & Oyuncak & Yaşam6 Yaşındaki Çocuklar İçin Oyunlar

6 Yaşındaki Çocuklar İçin Oyunlar

Oyunlar, her yaştan çocuğun biraz enerji atması için harika bir yoldur. Aynı zamanda sosyal, matematiksel ve duygusal becerileri geliştirirler. Bu aktiviteler 6 yaşındaki çocuklar için kritik önem taşır. İster bir grup oyunu ister iki kişilik bir oyun oynuyor olsun, 6 yaşındaki çocuklar oyunların öğrettiği basit derslerden yararlanabilirler.

Çocuğunuzun oyunlarına katılarak çocuğunuza çok daha fazlasını öğretebilecek ve bu süreçte eğlenebileceksiniz. Bir ebeveyn gönülsüzce oynadığında, acele ettiğinde veya dikkati dağılmış göründüğünde, çocuk ebeveynin ilgisizliğini hissedecektir.

Hafta sonunu çocuğunuzla geçirmeyi dört gözle bekliyor ancak hangi oyunları oynayacağınız konusunda karar mısınız? 

6 yaşındaki çocuğunuzla oynayabileceğiniz, ilgi çekici ve yaratıcı etkinlik için yazımızı okumaya devam edin.

6 yaşındaki çocuklar için faydalı oyunlar

Bir çocuk her zaman bir öğrenme modundadır, ancak altı yaşına geldiğinde zirve yapar. Bu noktada bilişsel veya duygusal beceriler kazandıracak oyunlar veya etkinlikler hazırlamak gerekir. İşte deneyebileceğiniz bazı aktiviteler:

  • Yeni kelimeler oluşturmak

Kelimeler her zaman eğlencelidir ve doğru kullanılırlarsa çocuğunuza çok şey öğretmek için kullanılabilirler. 3 harften oluşan küçük kelimeler içeren bazı kartlar hazırlayın. Çocuğunuzdan aynı harflere sahip yeni kelimeler bulmasını isteyin. Çocuğunuz bu sayede yeni kelimeler öğrenir. Bu oyun kelimeleri ezberlemesine ve kendi sözlerini bulmasına yardımcı olacaktır.

  • Ayna oyunu

Oyun için sadece bir ayna gerektiriyor, başka hiçbir şey gerektirmiyor. Olabildiğince basit bir etkinliktir. Oyun aslında çok fazla taklit gerektiriyor. Aynanın önünde bir şey yapın ve çocuğunuzdan onu taklit etmesini isteyin. Bu sayede motor becerilerini geliştirmek için mükemmel fırsat olacaktır. Taklit etme eylemi, kemiklerini ve motor becerilerini geliştirmenin yanı sıra ona hızlı yanıtlar vermeyi de öğretir.

  • Bilmece

Bilmeceler, biriyle konuşmanın eğlenceli bir yoludur. Çocuğunuzu meşgul etmek için her zaman kendi bilmecelerinizi oluşturabilirsiniz. Daha basit ve normal olanlarla başlayın. Bu çocuğunuzu meraklandıracak ve cevabı verdiğinde sevinecektir. Kendi bilmecelerinizi yapın ve çocuğunuzdan kendisinin de yapmasını isteyin. Bu aktivite beyni geliştirir ve çocuğunuzun beynini çalıştırarak farklı bir şekilde düşünmesini sağlar.

  • Rüzgar gülü

Yapılması basit bir şeydir, çocuğunuz bu aktiviteden çok keyif alacaktır. Bir kağıt, bir makas, tercihen bir kağıt bardak, bir ucunda silgi olan bir kurşun kalem, birkaç çakıl taşı, pipet, biraz tutkal ve bir pusulaya ihtiyacınız var.

Büyük bir kağıt parçasından bir kare ve bir üçgen kesin. Ardından pipeti her iki ucundan da kesin. Üçgen parçayı bir ucuna ve diğer ucuna ekleyin ve kareyi tutkalla sabitleyin. Dengesini sağlamak için bardağa biraz çakıl taşı koyun ve ardından kapağı kapatın. Kalemi silgi tarafı dışarıda olacak şekilde içine yerleştirin. Pipeti, lastik uçtan uzak duracak şekilde üstüne bir iğne ile sabitleyin. Ardından bir pusula ile rüzgarlı havada dışarı çıkarın. Çocuğunuzun rüzgarın yönünü not etmesine izin verin. Rüzgârın nesneleri nasıl hareket ettirdiğini öğrenecektir.

  • Hazine avı

Çocuğunuzu heyecanlandırabilecek son derece motive edici bir oyundur. Evin içinde bir yerde bir nesneyi veya bir ödülü saklayın ve onun için ipuçları bırakın. İpuçlarını kendi başına çözmesine izin verin. Çocuğunuz, bir sorunu çözmek için odaklanmayı ve ayrıntılara dikkat etmeyi öğrenecektir.

6 yaşındaki çocuklar için eğitici aktivite yapmak onların bilişsel ve fiziksel gelişimine oldukça katkı sağlayacaktır. Aileler olarak onların yanında bulunmamız ve oyunlarına dahil olmamız gelişimini fazlasıyla etkileyecektir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et