Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamBoya Fırçası Nasıl Temizlenir?

Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?

Kaliteli bir boya fırçası, uygun şekilde bakıldığında yıllarca dayanabilen pahalı ve hassas bir araçtır. Hem kullanım sırasında hem de projenin sonunda yeni bir boya fırçasının hazırlanmasına ve nasıl saklanacağına ilişkin farklı teknikleri öğrenmek gerekir.

Boya fırçası sorunlarını nasıl önleyeceğinizi adım adım inceleyelim.

Ucuz bir boya fırçası seçmek

Tüm boya fırçaları eşit yapılmamıştır. Bir boya fırçasında kaliteyi küçümsemeye çalışmak, size daha fazla zaman ve hayal kırıklığına mal olabilir ve boyama işinizin kötü görünmesine neden olabilir. Yine de, tek kullanımlık bir fırçanın gerekli olduğu işler için ucuz bir boya fırçasının uygun olabileceği zamanlar vardır.

Görünür bir yerde değilse boya uygulaması için ucuz boya fırçaları kullanılmalıdır. Onları ucuz yapan şey malzemeleri ve yapılarıdır.

  • Kıllar: Ucuz bir fırçadaki kıllar sentetik (naylon) olacaktır ve bunlara parmaklarınızla dokunursanız, kılların sivriltilmediğini ve uçlarının kör olduğunu fark edeceksiniz. Bu bir dezavantajdır çünkü fırça ucu boyayı tutmaz ve bu da çizgili bir boyama işi ile sonuçlanır. Kıllar ayrıca daha kalın ve sayı olarak daha az olma eğilimindedir.
  • Köpük fırçalar: Ciddi boyama işleri için uygun olmasa da, köpük fırçalar küçük rötuşlar için ve temizleme zahmetini istemediğinizde boyayı yaymak için uygundur. Bir köpük fırçası, berrak ahşap kaplamaların rötuş uygulaması için de harika olabilir. Ancak, köpük fırçaların atılmasının çöp alanlarına biyolojik olarak parçalanamayan plastik eklediğini göz önünde bulundurun. 
  • Yüksük: Yüksük, kılları fırça sapına tutan metal şerittir, genellikle daha ucuz fırçalarda alüminyumdur. Bu ucuz fırçalarda yüksük tahta sapa sıkıca oturmayacaktır. Ucuz bir fırçayla, yüksük kılları çok iyi tutmaz ve boya işinize yapışan kıllara neden olur.

 

Kaliteli bir boya fırçası seçmek

Standart, seramik boya veya diğer düşük VOC alternatif boyaları kullanarak iç mekan boyaması için kullanmanız gereken tek şey kaliteli boya fırçalarıdır. Kıl türü ve fırça stili, ne boyadığınıza ve kullanılan boyanın türüne bağlı olacaktır.

Kaliteli bir boya fırçası, boyama işinizi daha kolay ve daha profesyonel bir görünüme kavuşturacaktır. Merdivendeki zamanınızı değerli kılar. Fırçayı biraz daha pahalı yapan şey, fırçanın nasıl yapıldığıdır.

boya fırçası

Uzun süreli boya fırçası temizliği

Artık boyama işiniz bitti ve kaliteli fırçanızı temizlemek ve saklamak istiyorsunuz. İşte ne yapabileceğiniz yöntemler:

  • Önce fazla boyayı çıkararak fırçayı temizleyin. Büyük miktarda boyayı çıkarmak için fırçayı boya kutusunun kenarına doğru kazıyın.
  • Ardından, fırça kuruyana kadar “X” hareketi ile ileri geri fırçalayarak, gazete sayfalarını boyayarak kalan boyayı bitirin.
  • Fırçayı uygun solvent ile temizleyerek kalan tüm boyayı çıkarın. Bu, lateks boya için su ve yağ bazlı boya için tiner kullanmaktır.
  • Çözücüyü ekolojik olarak sorumlu bir şekilde atın.
  • Boyayı temizledikten sonra, kalan boya veya çözücüyü temizlemek için fırçayı sabun ve suyla yıkayın ve iyice durulayın.
  • Fırçayı elinize birkaç kez sürterek kılları yeniden hizalayın ve ardından fırçayı yeni gibi görünecek şekilde yeniden şekillendirin. 
  • Son olarak boya fırçası, kağıt havluya veya bir gazete kağıdına sarılır ve bant veya lastik bantla sabitlenir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et