Çarşamba, Mayıs 8, 2024
Ana SayfaÇocukOyun & Oyuncak & YaşamÇocuklar İçin Güneş Gözlüğü Seçimi

Çocuklar İçin Güneş Gözlüğü Seçimi

Yazın gelişiyle birlikte, çocukların cildine ve gözlerine UV ışınlarına maruz kalmaları konusunda dikkatli olmak önemlidir. Onları göz problemlerinden korumak için, çocuklar için güneş gözlüğü almak iyi bir fikirdir.

Çocukların gözleri güneşe karşı çok hassastır ve genellikle onları uygun şekilde koruyamazlar. Tıpkı derileri gibi, çocuklar için uygun güneş gözlüğü kullanarak çocukların gözlerini UV ışınlarından korumak önemlidir.

Çocukların gözleri kesinlikle çok hassastır. 10-12 yaşına kadar retinanın UV ışınlarına karşı ana koruması olan lens henüz bu işlevi yerine getirmez ve yetişkin gözlerinden 7 kat daha fazla UV ışınının geçmesine izin verir.

Aynı şekilde, güneş kremi çocukların cildini korumak için otomatik bir sistem haline geldiği gibi, kaliteli güneş gözlüğü de gözlerini korumak için aynı derecede önemlidir.

Çocuklarınızın genç yaştan itibaren gözlüğe alışmasına yardımcı olun. Bu alışkanlık, daha sonra daha ciddi göz problemlerinden korunmalarına yardımcı olacaktır.

Güneş gözlüklerinin de rahat olması gerektiğini unutmayın. Başka bir deyişle, bir çocuğun yüzünün şekline uyarlanmalıdırlar. Uygun olmazsa çocukların burunlarını tahriş ederler ve çocuklar gözlük takmayı reddedebilirler.

Çocuklar için güneş gözlüğü

Güneş gözlükleri, retinalarının kırılgan olduğu ve korunması gerektiğinden, erken yaştaki çocuklar için gereklidir. Bununla birlikte, bunun farkında olmayan çok fazla ebeveyn olduğu doğrudur.

Aslında, çocuklar yaklaşık 12 yaşına gelene kadar UV radyasyonuna karşı daha hassastırlar. Yaz aylarında, çocuklar özellikle su, kum veya çimlerden yansıyan UV ışınlarıyla karşı karşıya kalırlar. Bunlar potansiyel olarak çocukların gözlerine zarar verebilir. Tıpkı cilt gibi, güneşten kaynaklanan ışınlar da uzun süreli hasara neden olabilir.

Ek olarak, çocuğunuz için güneş gözlüğü seçerken, çocuğunuza uygunluğu sormak ve rahatsız olmadan burunlarına doğru yerleştirildiğinden emin olmanız önemlidir.

Çocuklar için doğru güneş gözlüğü seçimi nasıl olmalıdır?

Çocuklar için ideal güneş gözlüğü seçimi söz konusu olduğunda, çocuğunuzun yaşına göre aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurun:

0 ila 5 yaş arası çocuklar için,

Plastik çerçeveler en iyi seçimdir.  Bu malzeme hipoalerjeniktir ve burun üzerinde daha iyi bir ağırlık dağılımı sağlar. Ayrıca bükülmez veya kırılmaz.

5-10 yaş arası çocuklar için,

Bu yaş grubu için güçlü, pratik ve estetik açıdan hoş olan güneş gözlüklerini seçin. Birçok seçenek olduğu için malzeme seçimi gerçekten önemlidir.

Güneş gözlüğü seçerken akılda tutulması gereken şeyler

çocuklar için güneş gözlüğü

Çocuklara güneş gözlüğü seçerken, akılda tutulması gereken bazı önemli şeyler vardır:

1. Koruma

Çocukların gözlerini korumak için kullanılan lensler tüm UV ışınlarını tamamen filtrelemelidir. İlk olarak CE işaretini kontrol edin. Bu bir Avrupa koruma standardıdır ve seçtiğiniz gözlüklerde görünmelidir. Ayrıca camın koruma endeksini seçin. Endeks genellikle satın aldığınızda gözlüklerin sapında veya lenslerdeki bir çıkartmada belirtilir. Koruma sınıfı 0 ile 4 arasında olur. Çocuklar için koruma sınıfı 4’ten az olan güneş gözlüğü kullanmayın. 

2. Çerçeveler

Çocuk güneş gözlükleri genellikle rahatlık için tasarlanmıştır. Ancak, bazı modeller kesinlikle diğerlerinden daha iyidir. İdeal modeli seçmek için çocuğun yaşına uygun bir marka seçmeye dikkat edin. Benzer şekilde, gözlükler her zaman çocuğunuzun yüz şekline uygun olmalı ve gözlüklerin altına veya üstüne bakamayacak kadar uzun olmalıdır.

3. Lensler

Çizilmeye dayanıklı gözlük almak oldukça önemlidir. Çizilirlerse, çocuğunuzun görmesini etkilememek için onları hemen değiştirin.

4. Güvenlik

Güvenlik en önemli kriterdir, çerçevelerin ve lenslerin sağlamlığı ile belirlenir. Gözlüklerin kırılıp çocuğunuza zarar vermemesi oldukça önemlidir.

Çocuklar için güneş gözlüğü satın almadan önce, yakınınızdaki bir göz doktorundan randevu alarak göz muayenesi yaptırmanız faydalı olacaktır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et