Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaEğlenceYemekÇorba buzlukta nasıl saklanır? Buzdolabı poşetinde çorba saklama

Çorba buzlukta nasıl saklanır? Buzdolabı poşetinde çorba saklama

Tüm kadınların her gün yaptığı rutin işlerin başında yemek pişirmek geliyor. Öyle zamanlar oluyor ki fazla pişirilen yemekleri saklamak için dolapta yer aranabiliyor. Kısa süreli saklamak için buzdolabının herhangi bir bölümü kullanılabilirken, uzun süre saklamak istendiğinde buzluk tercih ediliyor. Katı yiyecekler hemen poşetlenip derin dondurucu kısmına konulabilirken sıvı olan çorba buzlukta nasıl saklanır, buzdolabı poşetinde çorba saklanabilir mi?

Kış aylarında bol olan sebzeleri yaz için, yaz aylarında çok bulunan sebzeleri kış için saklarız. Bazılarını haşlayıp, bazılarını ise hiçbir müdahalede bulunmadan buzluğa koyarız. Ev hanımlarının en sık kullandığı yöntemlerden biri de yemeklerini buzlukta saklamaktır. Çünkü dolabın normal kullanım bölümünde 3 gün muhafaza edilirken buzlukta en az 1 ay saklayabiliriz.

Katı olan yemekler kolaylıkla buzdolabı poşeti ile derin dondurucu kısmına konulabilirken çorba buzlukta nasıl saklanır diye hepimiz düşünürüz. Çünkü sıvı, akışkan olmaları buzdolabı poşetinde çorba saklamanın uygun olmayacağı aklımıza gelir. Zor zamanların kurtarıcısı olan şoklanmış yiyecekleri saklarken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Özellikle buzlukta çorba saklamak istiyorsanız şunlara dikkat etmelisiniz.

BUZLUKTA ÇORBA NASIL SAKLANIR?

Kalabalık bir misafir grubunuz geldi ve siz bir hayli yemek hazırlığı yaptınız. Birçok yiyecek arttı ve saklamak istiyorsunuz. Bunlardan biri de çorba. Dökmeyip çorbayı buzlukta saklamak için:

çorba buzlukta
Çorba buzlukta nasıl saklanır?
  • Çorbanızı ne olursa olsun soğutmanız gerekir. Hızlı bir şekilde soğuk bir ortama giren çorba hemen bozulur, diğer donmuş ürünlere ve buzluğunuza zarar verebilir.
  • Çorbanızı buzlukta saklayabileceğiniz sağlam, kaliteli bir buzdolabı poşeti seçin. Eğer güveniyorsanız kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
çorba buzlukta
Çorba buzdolabı poşetinde nasıl saklanır?
  • Tüketeceğiniz miktara göre poşetleyin. Çünkü buzluktan çıkardıktan sonra tekrar çorbanızı buzluğa koyamayacağınız için uygun miktarda poşetlere doldurun. Doldurma sırasında poşetten akmaması için bir kabın içine poşeti yerleştirin ve dikkatlice doldurun.
  • Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra ağzını iyice kapatın ki çorba buzluğun içine akmasın. Ardından bir etikete o günün tarihini yazıp poşetin üzerine yapıştırın. Bu yöntem sayesin bozulma riskini de azaltmış olursunuz.
  • Çorba buzlukta saklandıktan bir süre sonra ihtiyaç duyduğunuzda önce dolabın normal kullanım bölümünde bekletip ardından oda şartlarında bekletin. İyice buzları çözündükten sonra ısıtıp yiyebilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et