Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaEğlenceYemekMaddeler Halinde Karpuzun Faydaları

Maddeler Halinde Karpuzun Faydaları

Bu lezzetli ve ferahlatıcı meyve yazın en sevdiğim meyvelerinden biridir. A, C, B vitaminleri ve diğer birçok sağlıklı bileşik gibi besinler açısından zengindir. Karpuz 100 gr başına 46 kalori içerir ve kötü kolesterolün atılmasına yardımcı olur. Karpuzun cilt, saç ve sağlık için daha birçok faydası vardır.

Karpuz o kadar harika bir meyve ki, besinler açısından zengin olmasının yanı sıra, ayrıca meyveye kırmızı bir renk vermeye yardımcı olan likopen ve antioksidanlarla yüklüdür. Karpuzun faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımıza göz atalım.

karpuzun faydaları

Karpuzun faydaları nelerdir?

  • Kalbi Sağlıklı Tutar

Kalbinizi sağlıklı tutmak çok önemlidir. Egzersiz yapmalı, sağlıklı beslenmeli ve stressiz olmalısınız. Karpuz, kötü kolesterol birikimini ortadan kaldıran bir meyvedir. Bu meyve, arterlerin sertliğini azaltmaya yardımcı olan sitrüline sahiptir.

  • İltihabı Tedavi Etmeye Yardımcı Olur

Karpuzda bulunan bir diğer bileşik ise likopendir. Likopen, iltihabı tedavi etmeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklerden oluşur.

  • Sıvı kaybını önler

Karpuz %90 sudan oluşur.  Bu meyve vücudunuzu nemli tutmak için iyi bir kaynaktır. Bu meyvenin tüketilmesi, böbreğinize yük bindirmeden doğal olarak idrara çıkmayı artırmaya yardımcı olur.

  • Kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur

Ağır bir antrenmandan sonra çoğu zaman kaslarınız ağrıyabilir. Karpuz, ağrıyan kasları yatıştırmaya yardımcı olan elektrolit ve amino asit ile yüklüdür. Karpuz tüketimi kas yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur ve kaslara daha fazla oksijen vererek hızlı iyileşmeyi sağlar.

karpuzun faydaları
  • Sindirimi düzenler

Karpuz hem su hem de lif açısından zengindir. Sindirimi artırmaya yardımcı olur ve kabızlık sorununu önler.

  • Kan basıncını kontrol eder

Karpuzun zengin bir sitrülin kaynağı olduğunu biliyorsunuz. Sitrülin sağlıklı kan basıncının korunmasına yardımcı olur. Yüksek kan basıncını düşürdüğü bilinen iyi bir potasyum kaynağıdır.

  • Kilo kaybına yardımcı olur

Karpuz kilo vermeye yardımcı olan bir meyvedir. Karpuzdaki yüksek su içeriği hem tokluk hissi verir hem de metabolizmayı hızlandırır. Su, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve kilo kaybına katkıda bulunur.

  • Kemik sağlığını iyileştirir

C vitamini, kemiklerin sağlığı ve yaraların iyileşmesi için çok önemlidir. Karpuzda bulunan likopen, osteoporoz ve kemik kırıklarını önlemeye yardımcı olur.

  • Cilt ve saç bakımına yardımcı olur

Hepimiz cildimizin, saçlarımızın sağlıklı ve güzel olmasını isteriz. Karpuz, kolajen sentezine yardımcı olan zengin bir C vitamini kaynağıdır. Kolajen cildinizi esnek tutmak ve saç köklerinizi güçlendirmek için çok önemlidir. Karpuzda bulunan beta-karoten, vitiligo ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olur. Karpuzda bulunan A vitamini, yeni cilt hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et