Çarşamba, Mayıs 8, 2024
Ana SayfaEğlenceYemekYağmur Suyu İçilir Mi?

Yağmur Suyu İçilir Mi?

Yağmurun yağdığını gördüğünüzde dilinizi çıkarıp biraz içmek isteyebilirsiniz, ancak bunu yapmak güvenli mi? Yağmur suyu içilir mi? Bu sorunun kısa cevabı: bazen. Yağmur suyu gezegendeki en saf su olsa da kendi tüketiminiz için toplamadan önce göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz şartlar vardır. Bu nedenle, yağmur suyu içmek için en iyi uygulamaların neler olduğunu öğrenmek, içtiğiniz yağmur suyunun vücudunuza zarardan çok faydalı olmalısını sağlayacaktır. Yağmur suyu toplama teknikleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, bu saf ve lezzetli içeceğin size sunabileceklerini göreceksiniz.

Yağmur suyunu içebilir misiniz?

Çoğu yağmur suyunun içilmesi güvenlidir hatta çoğu musluk suyu kaynağından daha temiz olabilir. Ancak uygun bir dekontaminasyon sürecinden geçirilmediği takdirde tüm suların tehlikelere sahip olabileceğini bilmek önemlidir. Bu nedenle, içmek için yağmur suyu toplamak istediğinizde dikkatli olmalısınız. 

Yağmur suyunu kirli bir kaba koyarsanız veya bitkilere ya da binalara değdikten sonra toplarsanız, potansiyel olarak tehlikeli bir durum olabilir. Bu yüzeylerden düşen yağmur suyu, toksik kimyasallar almaya özellikle duyarlıdır. Ayrıca yağmur, yeryüzüne ulaşmadan önce atmosferden geçtiği için hava kirliliğine maruz kalır. Bu nedenle, yağmur suyu herhangi bir yeraltı suyundan önemli ölçüde daha saf olmasına rağmen, yeraltı suyu tüm kimyasalları topraktan emer.  Yağmur suyunu uygun bir filtreleme sisteminden geçirmeden önce içmek en iyi fikir değildir. Özellikle içmeyi düşündüğünüz yağmur suyu kimya tesislerinin, enerji santrallerinin, kâğıt fabrikalarının vb. yakınlarına düştüğünde kesinlikle filtrelenmelidir. Çünkü bunlar suyu kolayca kirletebilir. 

Yağmur suyu kirlilik, polen, küf ve diğer kirleticilerden çok daha düşük seviyelerde, hatta genel su kaynağınızdan daha düşük olsa da yağmur suyu düşük seviyelerde bakteri veya toz toplayabilir. Bu nedenle, uygun biriktirme ve filtrelemeden geçirilmiş yağmur suyunu içmeniz sizin yararınıza olacaktır. 

yağmur suyu içmek

Yağmur suyunu nasıl güvenle içebilirsiniz? 

Yağmur suyunun kalitesi, kirleticilerin türlerine ve kirlilik kaynaklarından uzaklığa bağlı olarak bir yerden bir yere büyük ölçüde değişir. Örneğin, İstanbul gibi hava kirliliğinin biraz daha yoğun olduğu yerlerde yağmur suyunun kimyasal kirleticiler içereceğini gösteriyor. Toplanan yağmur suyunun içme suyu olarak kullanımına ilişkin düzenlemeler illere göre değişiklik göstermektedir. 

Yağmur suyunun temizliği

Atmosfere düşen yağmur, dünyadaki en temiz su gibi görünebilir. Ne yazık ki, suyun çok sayıda farklı çözünmüş veya zararlı madde taşıma özelliği, bunu güvenli olmayan bir varsayım haline getiriyor. Yağmur suyu nispeten saf olsa bile, toplama yöntemi yağmur suyunun temizliğini etkiler. Depolanan yağmur suyu da kirlenebilir.

yağmur suyu

Yağmur nasıl toplanır?

Yağmur suyunu nasıl topladığınız önemlidir. Yağmuru doğrudan temiz bir kova veya kâseye toplayın. İdeal olarak, dezenfekte edilmiş veya bulaşık makinesinden geçirilmiş bir kap kullanın. Ağır partiküllerin dibe çökmesi veya birikintileri gidermek için suyu bir filtreden geçirip, yağmur suyunu en az bir saat bekletin. Gerekli olmamasına rağmen, soğutucu çoğu mikroorganizmanın büyümesini yavaşlatır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et