Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamPerdeler Kaç Derecede Yıkanır? Perdeler Hangi Programda Kaç Devirde Yıkanır?

Perdeler Kaç Derecede Yıkanır? Perdeler Hangi Programda Kaç Devirde Yıkanır?

Perdelerin kaç derecede yıkanacağı çamaşır makinesinin program özelliklerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Perdelerin kaç derecede yıkanacağı makinelerin hassas programları ya da elde yıkama programlarına göre belirlenmektedir.

Bazı makinelerde programların isimleri yazılmamaktadır. Bu nedenle 30 derece sıcaklıkta ve sıkma programı en düşük seviyede olan ayarın tercih edilerek perdelerin yıkanması sağlanmalıdır.

Perdeler yıkanırken çok sıkılmamasının amacı, perdelerin kırışmaması olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra perdelerin çok sıcak derece yıkanmaması da perdelerde şekil bozukluğu oluşmaması açısından önemli olmaktadır.

Perdeler Yıkanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Perdeler yıkanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Perdelerin hassas olan bir programda yıkanması gerekmektedir.
  • Programlar içerisinde elde yıkama ayarı varsa bu ayarın tercih edilerek yıkama işlemlerinin yapılmasına özen gösterilmesi önemlidir.
  • Makinelerde perdeler için seçilmesi gereken devir miktarı ise 400 olarak bilinmektedir.
  • Perdelerin elde yıkanması gerektiği durumlarda sıcak su değil ılık ya da soğuk suyun tercih edilmesi önemli olmaktadır.
  • Perdelerde kırışıklık olmaması için yıkama sonrasında makinede tutulmayıp hemen asılması gerekmektedir.

Perdeler Yıkandıktan Sonra Ütü Sorunu Nasıl Giderilir?

Perdeler yıkandıktan sonra ütü sorununun giderilmesi için öncelikli olarak perdelerin uygun devirde yıkanması gerekmektedir. Perdelerin 400devir ve altında yıkanması halinde çok fazla kırışıklık oluşmayacağı için ütü sorunu da ortadan kalkacaktır.

Ütü sorununun giderilmesi için aynı zamanda çamaşır makinesinden perdelerin hemen çıkarılarak asılması gerekmektedir. Nemli olarak asılan perdelerin ütü gerektirmeden açılması mümkün olurken, güneş perdelerin yine de ütülenmesi gerekebilmektedir.

Tül perdelerde ütüye gerek olmadan da kırışıklığın giderilmesi mümkün olmaktadır. Bu nedenle öncelikli olarak perdenin türü, bunun yanı sıra perdenin yıkanma şekilleri önemli olmaktadır. Perdelerin kaç derecede yıkanacağı ise makinelerdeki perde programına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

perde kaç derecede yıkanır

Perdeler Kaç Derecede Yıkanmalıdır?

Perdelerin yıkanma derecesi perdelerin türüne bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Kalın perdelerde daha yüksek ısılar tercih edilebilirken, tüllerin maksimum 30 derecede yıkanması gerekmektedir.

Perdelerin yıkanması için gerekli olan derece ayarının yanı sıra devir sayısı da önemli olmaktadır. Çok fazla devir yapmaması yani perdelerin sıkılmaması, kırışık bir perde kullanılmaması açısından önemli olmaktadır.

Fon Perdeler Kaç Derecede Yıkanmalıdır?

Fon perdelerin yıkanacağı derece tüllerde ya da güneş perdelerinde olduğu gibi 30 derecenin üzerine çıkmaması gerekmektedir. Bu nedenle eğer makinelerde perde ayarları varsa öncelikli olarak bu ayarın kullanılması gerekmektedir.

Perdelerin devirlerinde gerekli olan 400 sınırı, fon perdeler için de gerekli olmaktadır. Bu nedenle kullanılmakta olan perdelerin ortalama olarak her birinde aynı ayarların tercih edilmesi gerekmektedir.

Perdelerin kaç derecede yıkanacağı makinelerin ayarlarına bağlı olarak da değişiklik göstermektedir. Makinelerin bazılarında perde programları bulunmakta olup otomatik olarak bu ayarın tercih edilmesi de yeterli sayılmaktadır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et