Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGenel SağlıkDudak Çatlaması Neden Olur?

Dudak Çatlaması Neden Olur?

Dudak çatlaması genel olarak çevresel faktörler ve kişisel alışkanlıkların bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu sorunu önlemenin en iyi yolu dudaklarınızı nemlendirmek ve beslemektir. Dudak çatlamasının ana nedenlerinden biri yeterince su içmemek ve kendinizi nemli tutmamaktır. Ne kadar ilaç veya dudak kremi kullanırsanız kullanın, yeterince su içmezseniz çatlamış dudaklarınız geri gelmeye devam edecektir. Dudak balsamları yardımcı olsa da rahatlamak için başvurabileceğiniz çeşitli ev ilaçları da vardır. Çatlamış dudaklarınızın iyileşmesi zaman alabilse de bu yöntemleri uygulayarak dudaklarınızın sağlığını geri getirebilirsiniz.

Vitamin eksikliği dudakların kurumasına neden olabilir mi?

  • Demir, cilt sağlığında önemli bir rol oynar. Eksiklikler yorgunluğa, kırılgan tırnaklara ve kuru dudaklara neden olabilir.
  • Çinko; sindirim, bağışıklık fonksiyonu ve sağlıklı cilt için gereklidir. Çinko eksikliği sert, tahriş olmuş dudaklara neden olabilir.
  • B vitaminleri, çatlamış dudakları iyileştirmek de dahil olmak üzere yara onarımı için önemlidir. B vitaminleri hayvansal ürünlerde bulunduğundan vejetaryenler daha yüksek risk altındadır.

Dudak çatlamasına ne iyi gelir?

dudak çatlaması
  • Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendirici ve kayganlaştırıcıdır. Dudaklarınızı yumuşak ve esnek hale getirmek için nemlendiren ve şekillendiren sağlıklı yağ asitleri içerirler. 1-2 damla saf hindistancevizi yağını 1-2 damla esansiyel yağ ile karıştırın ve günde iki veya üç kez dudaklarınıza uygulayın.

  • Bal ve Vazelin

Vazelin; cildi yumuşatmak, beslemek ve kurumasını önlemek için yaygın olarak kullanılır. Hem vazelin hem de balı birleştirerek, dudak çatlaması için çok etkili bir çare elde ederiz. Bu karışımı 10-15 dakika bekletin ve pamukla silin. Bunu günde bir kez uygulayabilirsiniz.

  • Yeşil Çay Poşeti

Yeşil çay çatlamış dudaklar için etkili bir çare olmasa da kuruluğun neden olduğu yanma hissini hafifletebilir. Yeşil çay poşetini birkaç dakika sıcak suya batırın ve dudaklarınıza koyun. Günde bir kez birkaç dakika uygulayabilirsiniz.

  • Salatalık Suyu

Bu sebze, yaz aylarında en iyi arkadaşınız olabilir. Salatalık, kuru ve çatlamış dudaklarınızı tedavi etmek için mükemmel bir nemlendiricidir. Salatalık suyunu bir veya iki dakika dudaklarınıza nazikçe sürün ve 10-15 dakika bekletin. Bu yöntem günde bir veya iki kez takip edilmelidir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et