Çarşamba, Mayıs 8, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte BeslenmeElmanın Sağlığa Faydaları

Elmanın Sağlığa Faydaları

Tüm meyveler sağlığınız için çok iyidir. Elma en sağlıklılarından biridir. Elmanın sağlığa faydaları bir hayli fazladır. Aynı zamanda lezzetlidirler, besleyicidirler ve bir avuç dolusu elma, doktoru uzak tutmaya bile yardımcı olabilir.

Elmalar antioksidanlar ve flavonoidler açısından zengindir ve lif bakımından yüksektir. Elma, antioksidan aktivite ve flavonoid içeriği açısından dünyanın en büyük ikinci meyvesi olarak kabul edilir. Elmalar, C vitamini ve B vitamini kompleksinin yanı sıra potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri içerir.

Düşük karbonhidrat, yağ ve sodyum içeren elmalar kalp için sağlıklı meyvelerdir. Lif ve polifenolleri LDL’yi, kötü kolesterolü düşürür ve inmeyi önler.

Antioksidanlar polifenoller ve flavonoidler kanseri azaltmaya yardımcı olur. Araştırmalar, kabızlığı kontrol etmeye ve kolon kanserini önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Bazı araştırmalar, elmaların sinirleri oksidatif stresten koruyabildiğini, Alzheimer ve bunama gibi hastalıklarla savaşabileceğini göstermiştir.

Elmanın 100 gr başına besin değeri

Elmanın sağlığa faydaları

Elmalardaki polifenolün tip 2 diyabeti de kontrol edebildiği söyleniyor. Bu nedenle şeker hastaları günde bir orta boy elma tüketebilir. Elmalar, obezite ve kemik sağlığını azaltmak için iyidir. Yeşil elmalar kemik sağlığı, kanseri önleme ve görme için iyi olsa da, kırmızı elmalar hafızayı güçlendirmek ve kanseri önlemek için kullanılabilir. Ancak sarı elma, kalp korumasının yanı sıra kanseri önleme ve görme için de iyidir.

Asitli elmalar diş minesine zarar verebilir, bu nedenle elmaları yedikten sonra ağzınızı çalkalamak önemlidir. Diyet yapmadan aşırı elma tüketimi, yüksek kan şekeri ve obeziteye neden olabilir. Crohn hastalığı olan kişiler için elma kabuğu kullanmak en iyisidir. Elma çekirdeklerinin aşırı tüketimi zehirlenmeye neden olabilir.

Elma kilo vermenize yardımcı olur. Pektin lifi, vücudun aşırı diyet yağlarının emilimini azaltmaya yardımcı olur. Elmalarda bulunan zengin lif miktarı ayrıca daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Bangalore merkezli beslenme uzmanı Dr. Anju Sood, “Lifin sindirilmesi en uzun süreyi alıyor, bu da tok kalmanıza yardımcı oluyor ve diğer şişmanlatıcı ve şeker yüklü yiyeceklere aşırı yüklenmenizi engelliyor. Uzun vadede, bu kilo kaybına yardımcı olur. ”

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et