Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik18. Hafta GebelikHamilelikte Cinsel İsteksizlik Normal Midir?

Hamilelikte Cinsel İsteksizlik Normal Midir?

İlk üç aylık dönemde, bazı kadınlar hem cinsel istekte hem de cinsel tatminde azalma olduğunu fark eder. Artan hormon seviyeleri, rahatsız edici fiziksel semptomlar ve stres, bir kadının libidosunu düşürebilir.

Rahim duvarına bir embriyo implante edildikten sonra, plasentadaki hücreler insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen bir hormon üretmeye başlar. Bu hormon östrojen ve progesteron gibi diğer hormonların üretimini uyarır.

İlk üç aylık dönemde hormon seviyelerindeki dalgalanmalar, ruh hali değişimlerine ve mide bulantısına neden olabilir. Diğer semptomlar da cinsel isteksizliği etkileyebilir:

  • tükenmişlik
  • stres
  • sindirim sorunları
  • hassas göğüsler

Bununla birlikte, bazı kadınlar, değişen östrojen ve progesteron seviyelerinin ilk üç aylık dönemde libidolarını artırabileceğini görebilir.

İlk üç aylık dönemde vücudunuz doğuma hazırlanırken östrojen ve progesteron hormonlarının salınımını tetikler. Bu hormonlarda ani bir artış, hamile kadınları bir duygu fırtınasına sokar. Çoğu hamile kadın enerjik hissetmek yerine bitkin ve bitkin hisseder. Bu dönemde mide bulantısı, bitkinlik, göğüs hassasiyeti ve diğer bedensel değişiklikler beklenir, bu da kadınların sekse daha az ilgi duymasına neden olur. Düşük libido, hamileliğin son üç ayında veya bebeğinizin doğumu yaklaştıkça da yaygındır. Hızlı kilo alımı, vücut ağrıları, şişlik ve bitkinlik nedeniyle de cinsel isteksizlik olacaktır.

Düşük cinsel dürtü tedavisi, isteksizliğe neyin sebep olduğuna bağlıdır. Bir doktor, alabileceğiniz yardım ve cinsel dürtünüzü iyileştirebilecek tedaviler hakkında size tavsiyelerde bulunabilir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et