Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte SağlıkHamilelikte Enerji Veren Yiyecekler

Hamilelikte Enerji Veren Yiyecekler

Hamilelik heyecanıyla birlikte ilk trimester dönemde vücut daha çok yaşanan hormon değişikliğini algılamaya çalışır. Ancak bir süre sonra iki canlı olmak anne adayının yorgun ve halsiz hissetmesine sebep olacaktır. Hamilelikteki hormon değişikliğiyle birlikte bebeğin gelişmeye başlaması ve bu süreçte anne adayının yetersiz beslenmesi de eklenince halsizlik ve yorgunluk başlar. Hamilelik sürecinde anne yetersiz besleniyor olsa dahi bebek azami miktarda olsa ihtiyacı olanları alabilmek için anne adayının besin depolarını kullanır. Bu duruma içinizde bir canlının büyüyor olmasının verdiği kilo ve enerji aktarımıyla da birleşmesi bitkinliğinizi açıklamaya yeterlidir. Anne adayları beslenme programlarına Hamilelikte enerji veren besinler de dikkatli bir şekilde yerleştirdiğinde bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilirler.

Hamilelikte Enerji Artıran Yiyecekler

Hamilelik dönemiyle birlikte kahve ve şeker tüketiminizi azaltma yoluna gittiyseniz de kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Beslenme alışkanlığınızda yaptığınız bu değişikliği bebeğiniz ve sizin daha yararlı besinleri tüketerek devam ettirebilirsiniz. Gebelikte enerji alımını artırabilmek için anne adayları özellikle protein ve lif içeren besinleri tercih etmeleri gerekir. Ayrıca anne adayının tükettiği enerji verici besinlere ek olarak bol su tüketimi ve egzersiz yapmak da anne adayının enerjisini arttıran unsurlardandır.

Enerji Verici Başlıca Besin Gurupları

Bal Kabağı

Bal Kabağı

Özellikle kışın hamilelik yaşayan anne adaylarının beslenme programlarında mutlaka yer vermesi gereken besinlerden biridir. Bal kabağı içeriğinde bulunan A ve C vitaminleriyle birlikte güçlü bir potasyum kaynağıdır. Lifli bir besin olması dolayısıyla da anne adayında şişkinlik yapmayıp sindirim sistemi faaliyetlerine yardımcı olur. Bal kabağı çorbası soğuk kış günlerinde hem ısınmak hem de enerji almak için iyi bir alternatif oluşturabilir.

balık

Somon Balığı

Balık özellikle Omega 3 deposu olmasından dolayı bebeğin zihinsel gelişiminde çok önemlidir. Anne için de bulunmaz bir nimet olan somon balığı, besleyici niteliğinin yanında anne adayının kendini daha iyi hissetmesi için de tüketmesi önerilen besin grupları arasındadır.
Dilerseniz Gebelikte Balık Tüketmenin Fayları Nelerdir? makalemize göz atabilirsiniz.

yumurta

Yumurta

Sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmayı hak eden yumurta, anne ve bebek hem çok besleyici hem de yarattığı tokluk hissi ve enerji veren yapısıyla oldukça önemlidir. İçeriğinde bulunan kolinin de anne adayının hafızası için iyi geldiği bilinir.

yuğurt gebelik hamilelikte enerji veren besinler

Yoğurt

Anne adaylarının her gün tüketmesi önerilen besinlerden biri de yoğurttur. Özellikle ev yapımı yoğurtların kalsiyum, D vitamini ve probiyotik açısından zengin olan yoğurt anne adayının enerji ihtiyacını karşılayabilir. Hamilelikte ara öğün olarak tüketilmesi önerilir.

hamilelik meyve hamilelikte enerji veren besinler

Meyveler

Kuru veya yaş halleriyle meyveler de hamilelikte anne adayı önemli enerji kaynaklarından biridir. Meyveler bol miktarda antioksidan, C vitamini ve lifli yapılarıyla anne adayının beslenme alışkanlığında mutlaka yer alması gerekenlerdendir. Meyveler içerisinde elma özellikle enerji veren lifli besinlerden biridir. Gün içerisinde gönül rahatlıkla tüketebileceğiniz harika atıştırmalıklardır.

mercimek hamilelikte enerji veren besinler

Mercimek

Anne adayı ve bebek için harika bir besin olan baklagillerden biri de mercimektir. Hem lifli olması hem de içeriğinde enerji verip kan şekerinizi düzenleyen mineraller içermesi dolayısıyla tercih edilmesi gereken besinlerdendir. Ayrıca demir eksikliği de anne adayında yorgunluk ve uykusuzluk hissi yaratır. Hamilelikte bebek için de çok önemli olan demirin vücuda alımını kolaylaştırmak için de bol bol mercimek tüketilebilir. isterseniz çorba olarak ya da salatasını yaparak tüketebileceğiniz mercimek, anne adayı için oldukça faydalıdır.

yer fıstığı gebelik hamilelikte enerji veren besinler

Yer Fıstığı

Enerji verme konusunda oldukça başarılı olan yer fıstığı, hamilelikte enerji veren besinler listesinin de olmazsa olmazlarındandır. Anne adayının alerjisi olmaması durumunda sabah kahvaltılarında ya da gün içinde ara öğün olarak tüketilebilir. Anne adayının enerjisinin arttırılmasında oldukça başarılı olacak olan yer fıstığı, metabolizmanın da daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Hamilelikte enerji veren besinler konusunu buradan diğer anne adayları ile görüş alışverişinde bulunabilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et