Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte BeslenmeHamilelikte Maden Suyu ve Soda İçmek Zararlı mı?

Hamilelikte Maden Suyu ve Soda İçmek Zararlı mı?

Anne adaylarının hamilelik döneminin ilk haftalarından itibaren içgüdüsel olarak düşünceleri bebeklerinin sağlığını korumaya yöneliktir. Bu yüzden de hamilelik sürecinden itibaren ne yiyip ne içmeleri gerektiği akıllarını fazlasıyla kurcalamaktadır. Anne adayının hamilelikte maden suyu ve soda içmesinin zararlı olup olmadığı da en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır.

Hamilelikte maden suyunun zararlarına dair direkt bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Aksine içerisinde bulunan minerallerden dolayı anne adayı için tüketilebilir olduğu vurgulanmaktadır. Hamilelik sürecinden anne adayının bebeğin ihtiyaçlarını karşılaması için birçok mineral ve besleyici ürün tüketmesi gerekmektedir. Maden suları da içerdikleri çeşitli mineraller bakımından anne adayı için yararlı olabilir. Tabii, bu durum gün içinde kesinlikle içilmesi gerektiği anlamına gelmemektedir. Anne adaylarının istekleri doğrultusunda hamilelikleri sürecinden günde 1-2 tane maden suyu içebilirler.

Hamilelikte Maden suyu ve soda

Hamilelikte Maden Suyu ve Soda Tüketimine Dair

Hamilelikte maden suyu tüketiminin anne ve bebek için zararı yoktur. Ancak bu konuda da dikkat edilmesi gereken, maden suyunun işlem görmemiş halde olmasıdır. Maden suyunun en güzel tarafı doğal ve saf bir mineralli su olmasından dolayı tüketiminde sakınca görülmemesidir. Meyve aroması ya da çeşitli katkı maddeleri eklenmesi durumunda işlem görmüş ürünler arasında yer almış olur ve bu durumda tüketilmesinin bir faydası olmaz. Hamilelikte tüketilmemesi gereken gazlı içecekler kategorisine geçmiş olur. Ayrıca içerisindeki karbondioksitten dolayı da hamilelikte soda yerine direkt maden suyu tüketimi önerilmektedir.

Hamilelikte Maden suyu ve soda

Hamilelikte maden suyu tüketimine dair bilinmesi gerekenlerden biri de maden suyunun içerdiği sodyum oranının yüksek olmasından dolayı tansiyonu olan anne adayları için sakıncalı olabilir. Anne adaylarının doktorlarına danışmadan tüketmemeleri gerekmektedir.

Maden suyunun içerisinde yer alan sülfat hazmı kolaylaştırma etkisiyle hamilelere de iyi gelebilir. Ayrıca içerisindeki flor de diş çürümesini önlemeye faydalı olabilir. Hamilelik döneminde anne adaylarının bebeğin gelişimi dolayısıyla yaşadıkları kramplar ve kabızlık için magnezyum takviyesi önerilebilmektedir. İçerdiği zengin magnezyumdan dolayı da hamilelikte maden suyu tüketim tavsiye edilebilir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et