Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk SağlığıSoğuk Algınlığı ve Gripten Korunma Yolları

Soğuk Algınlığı ve Gripten Korunma Yolları

Soğuk algınlığı üst solunum yollarında oluşan basit ve zararsız bir enfeksiyondur. Sadece soğuk algınlığı ilerleyip zatürre gibi ciddi rahatsızlıklara yöneldiği takdir de büyük risk oluşturmaktadır. Bu durum dışında soğuk algınlığı bitmek bilmeyen bir burun akıntısı ve bu yüzden burun çekmek gibi sinir bozucu bir durumdur. Soğuk algınlığı akıntılı bir burun dışında sürekli sulana gözlere, boğaz ağrısına ve sanki ciğerlerimiz çıkacak gibi bitmek bilmeyen öksürüğe neden olmaktadır. Elbette kimse bu tarz sorunlara maruz kalmak istemez. Hele ki bünyesi hassas olanlar her kış bu durumu 2-3 kere yaşarken iyice çekilmez bir durum olur çıkar.

Soğuk algınlığına yakalanmamak mümkündür. Soğuk algınlığına yakalanmamak için yapabileceğiniz tek şey önlemler almaktır. Soğuk algınlığı gibi virüslerin sebep olduğu hastalıklara en iyi korunma yöntemi aşıdır. Bununla birlikte 2000’den fazla virüsün sebep olabileceği düşünüldüğünde tamamen etkili bir aşı geliştirilmesi de imkansızdır. Bu yüzden aşı dışında genel ve bir o kadar basit önlemler ile de soğuk algınlığı ve onun neden olduğu burun akması, göz sulanması, öksürme gibi rahatsızlıklardan uzak kalabilirsiniz.

SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUNMA YOLLARI

Sık Sık ellerimizi yıkamalıyız.

Sık Sık Ellerinizi Yıkayın

Virüsler her yerdedir. Virüslerin olmadığı bir ortamın garantisini size kimse veremez. Bu yüzden her fırsatta elleri yıkamak hem kendi sağlığınız için hem de çevrenizin sağlığı için önemlidir. Ellerinizi sık sık yıkamak aşı yaptırmaktan daha etkili bir yöntemdir soğuk algınlığından korunmak için.

Temiz Çamaşır

Eşyalarınızı Temiz Tutmaya Özen Gösterin

Eşyalarınızın ve çevrenizin temiz tutulması her zaman ve her durumda sağlığınız için önemlidir. Özellikle evinizde hasta biri varsa çok daha özen göstermeniz gerekmektedir. Özellikle ortak kullanım alanları olan banyo ve mutfak temizliğine iki kat özen göstermek gerekmektedir.

Mendil

Mendiliniz Eksik Olmasın

Öksürürken veya sümkürürken her zaman mendil kullanmanız virüslerin yayılmaması için çok ama çok önemlidir. Mendili kullandıktan sonra direk çöpe atın. Asla bir mendili iki kere kullanmayın.

Mümkün Oldukça Hasta Olanlardan Uzak Durun

Özellikle virüslerin sebep olduğu hastalığa yakalanan kişiler aynı zamanda o hastalığın taşıyıcılarıdır. Her an size de bulaştırabilir. Bu yüzden olabildiğince uzak durun ve soğuk algınlığına yakalanma riskini arttırmayın.

Paylaşmaktan Vazgeçin

Paylaşımlar sadece duygusal olduğunda sorun yaratmaz. Bunun dışında eşya paylaşımı sağlıksızdır. Özellikle bardak, tabak, çatal, kaşık gibi paylaşımlar soğuk algınlığına davetiye yollamanız anlamına gelir. Bu konu ile ilgili sorularınızı bu adresten sorabilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et