0 oy
866 göst.
Diğer kategorisinde (1,621 puan) tarafından
Beni pek ilgilendirmiyor aslında milletin giyimi kuşamı ama bu ara çok dikkattimi çekti tesettürlü arkadaşlarım birer birer açılmaya başladı bugun bi arkadasımla bulustum oda acılmış  resmen çile cekiyomusum kapalıyken vs diye konustu şok oldum 

21 Cevaplar

+12 oy
(4,174 puan) tarafından
Bende dün kapandim:) gercek özgük buymuş
(597 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️ maşallah
(7,485 puan) tarafından
MasAllah canım. Gerçekten öyle. Tam tesetturlu giyinince okadar rahat oluyor ki. İnsanların seni nasıl gördüğü değil. Rabbım benden razı olsun dusuncesiyle giyinince işte rahatlık özgürlük diyorum .Rabbım senin tesettür ünü de daim etsin canım. ❤️❤️
(4,174 puan) tarafından
Amin canim ALLAH razi olsun
(1,108 puan) tarafından
Seni tebrik ederim kardeşim :) Ne güzel bir dönüm noktası
-Reklam-
+10 oy
tarafından
Sürü psikolojisi, özenti, yetişme tarzı, ortam ve en önemlisi ve içler acısı ÖZGÜRLÜK adı altında yapılanların sonu maalesef 
(142 puan) tarafından
Çok haklısın canım
Geçen akşam eşimle dışarıya çıktık eşim dediki onların özgürlüğü yüzünden biz özgürce gezemez olduk diye
Ne tarafa baksak çıplak dolu .Edep diye bir şey kalmamis
tarafından
Öyle tabi ben bir kadın olarak bile gözüm kayıyor ister istemez dikkatimi çekiyor eee erkekleri düşünemiyorum tamam onların kendi nefsi ama ne tarafa dönse çıplak kadınlar
(1,621 puan) tarafından
Zorlamayla kapansa bu kadar etkilemezdi soyledikleri ama kendi isteğiyle kapandı 4 yıllık ilahiyat fakültesi okudu ve tatlı kurslarda hocalıkta yapmıştı o yuzd. Bu kada garibime gitti
tarafından
Allah affetsin canım ne diyelim ben şahsen saygı falan duymuyorum böyle durumlarda
(7,485 puan) tarafından
Günümüzde ilahiyat fakültesi okuyup gerçek İslami yaşayan çok az maalesef. Zaten ilahiyatçı proflarin cogunun ehli sunnetle alakaları yok. Oyuzden çokta şaşırmamak lazım.
+7 oy
(3,572 puan) tarafından
Kimsenin tercihi kimseyi ilgilendirmez kendimce bu konuların burada post olarak açılmasını bile çok yanlış görüyorum çünkü gıyabında konuştuğunuz kişi sizin burada onun hakkında yaptığınız dedikoduyu görüp cevap veremez açılmak ya da kapanmak bunlar sadece bireyin kendisini alakadar eden şeyler
(1,108 puan) tarafından
Ayrıca bu dedikodu sayılmaz. Hem şu arkadaşı hem de bahsettiği kişiyi tanımıyoruz. Örnek vermiş sadece
tarafından
Arkadaşlarımız açık giyinenlere saygı duyuyor fakat erken yaşta evlenmek zorunda kalan kardeşlerimizi ailesi okutmayan kardeşlerimizi yargılama hakkı buluyor kendinde SAYGI DUYMA anlayışı devre dışı kalıyor nabza göre şerbet
(3,572 puan) tarafından
Tamam Hafsa sensin tamam ugrasacak kadar boş vaktim yok seninle :)
tarafından
:) uğraşacak bir şey yok zaten
(1,621 puan) tarafından
18 yaşındayken hiç bir zorlama olmadan kendi isteği ile kapandı ve kendi isteği ile ilahiyat fakültesi okuyup yatılı Kur'an kurslarında hocalık yaptı şok olmam cok normal
+4 oy
(1,818 puan) tarafından
Onalrin saçı şiirlere konu iken bizim başortumuz kuranı kerime ayet
tarafından
+++++++++++++++++++++
+1 oy
(17,518 puan) tarafından
Büyük çoğunluğu ayet diye değilde özenti ile veya aile baskısı ile kapanıyor 
+1 oy
(829 puan) tarafından
ben olsam şöyle derdim; en iyi kararı vermişsin  tesettürün hakkını vermeyenler bi zahmet açılsında dışardan bakanlar islamı yanlış tanımasın darısı diğer süslümanların başına olsun.
(142 puan) tarafından
++++++
(1,621 puan) tarafından
18 yasında kendi isteği ile zorlama olmadan kapanmıştı şuan 32 yasında ve ilahiyat fakültesi okudu ve uzun bir süre hocalık yaptı yatılı kurslarda  çok şaşırdım söylediklerini duyunca
(1,108 puan) tarafından
Allah'ım nasıl bir devir bu.. Allah muhafaza etsin bizi
+1 oy
(1,202 puan) tarafından
Genel olarak söylemiyorum ama çoğu tesettürlü kapalı değil ki zaten 
0 oy
(19,279 puan) tarafından
Verdiği cevap çok garip 
0 oy
tarafından
Aile baskısı ile kapanan herkes açılıyor maalesef 
(1,621 puan) tarafından
18 yasında kendi isteği ile zorlama olmadan kapanmıştı şuan 32 yasında ve ilahiyat fakültesi okudu ve uzun bir süre hocalık yaptı yatılı kurslarda  çok şaşırdım söylediklerini duyunca
0 oy
(722 puan) tarafından

Neden acildin sorusu yerine neden kapanmistim diye sorsaydini eminim ki arkadaşınızin yaptığı açıklama sizi dah çok tatmin ederdi 

Aile baskısı 
Özenti 
Desinler için 
Yakistigi için 
Bir zamanlar kapanmak "moda"olduğu için...
Söylediği sebep artık hayatında yoksa ki bu dini inancida kapsiyor başına örtü takmasininda bı anlamı kalmamış demektir. 
İnsanlar değişimler gösterebilir ve bu değişim sizin için bir sorum teşkil etmiyorsa sizene ? 
0 oy
(336 puan) tarafından
Her koyun kendi bacağından asılır sonumuzu iyi görmüyorum ama tabiki herkesin kendi tercihi
0 oy
(844 puan) tarafından
Açılanlar da baya Bi açılıyor insan üzülüyor ama kendi tercihleri diyecek Bi şey yok 
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Tutirmuslr bı ozgurluk daha özgürlüğün ne olduğunu bilmiyorlar daha neler neler olacak bu gidişle 
(142 puan) tarafından
+++++++
0 oy
(7,485 puan) tarafından
Ahir zaman fitneleri öyle çok ki. Bidat ehli dört bir yanımız da. İmanı korumak avucunda ateş tutmak gibi. Rabbım hepimize güçlü iman nasip etsin. Çok kötü bir zamandayiz yani. Zaten tesettür lu diye gezenlerin çoğu örtülü çıplak. İnsanlar Allah in rızasını gözetmeden  hareket ettiği için dünyalık şeylere heves ettiği içn bunlar yaşanıyor. Rabbım hepimizi bu fitnelerden ve nefsimizin şerrinden korusun. Son nefeste iman nasip etsin. Amin.
0 oy
(142 puan) tarafından
Asıl çileyi ceviz içi kadar bos dünyadan gidince gorecek
0 oy
(14,491 puan) tarafından

Allahla onun arasında olan bir şey.

Belki Rabbim onu affedecek merhametiyle,
Ama şuan yapılan gıybet..

(7,485 puan) tarafından
Biz karşı tarafı tanımadığımız için gıybet olmuyor mervecim.
(1,108 puan) tarafından
Ne şu postu açanı tanıyoruz ne bahsettiği kişiyi. O yüzden gıybet değil. Allahla onun arasında olan şey ise kimsenin bilmediği günahlarıdır. Başörtüsü hakkında ileri geri konuşup örtülü genç kızlarımıza kötü örnek oluyorsa bi de onların vebalini üstleniyor demektir ve bu kişiye saygı da duyulmaz
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Bacım boşver her koyun kendi bacağından asılacak sen kendi bacağını kurtar alemin bacağından bize ni Allah yardım etsin herkese:)
(1,621 puan) tarafından
Amin aminn acılmasına takılmadım bacım söyledikleri şok etti beni bide yatılı Kur'an kurslarında hocaydı o yuzden bu kadar sasırdım
(4,589 puan) tarafından
Rabbim yardimcisi olsun dua et arkadaşına bacım başka elden bişi gelmez şeytanın en büyük zevki zaten kuranla haşır neşir insana satasmak en ufak boşlukta caliveriyor aklını bide belki eşi falan zorladı bilemezsin ki belki başka sebepleri vardir
0 oy
(2,005 puan) tarafından
Iyi de kapalı olanların bir kısmı inandığı için değil aile ve çevre baskısından istemeye istemeye kapanıyorlar. Fırsatını bulunca da açılıyorlar. Bence iyi de oluyor zorlamayla kapalı olsa ne olacak ki. Içinden gelmedikten sonra Allah bilmiyor mu onun inanarak kapanmadığını. O yüzden sadece aksesuar olarak kalıyor ve bu da kimseyi ilgilendirmez. Arkadaşın sana güvenmiş anlatmış açık açık sen de bunu burada dedikodu malzemesi yapıyorsun. Tanımayan insanlar arkasından atıp tutuyor senin yaptığın hoş mu şimdi. 
0 oy
(7,104 puan) tarafından
Bende geçen gün Facebook ta bizim burdan bi arkadaşımın açıldığını gördüm soka girdim hiç yakışmamış ama eski hali daha guzeldi
0 oy
(3,977 puan) tarafından
Müslümam ülkesinde öyle bir yere geldik ki artık kapalılar dikkat çekiyor, siyah örtülülüler göze batıyor. Bu yüzden de ağır gelmiş olabilir. Çevre, bulunduğun ortam da çok etkiliyor. Rabbim hidayet buyursun, en güzel şekilde tekrar nasip etsin tesettürü. 

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 487 göst.
27 Eylül 2024 Aile kategorisinde Beratcinar (3,000 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 351 göst.
8 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,213 puan) tarafından soruldu
+1 oy
65 cevap 2,454 göst.
25 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Metehan'ın Annesi (9,625 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 337 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde Zhlfrk (7,637 puan) tarafından soruldu

407,230 soru

12,223,753 cevap

36,823 kullanıcı

...