+1 oy
402 göst.
Diğer kategorisinde (242 puan) tarafından
Hanımlar kendim şuan kirada oturuyorum bi kaç zmndır kombimiz su akıtıyodu servisi aradık geldiler ve içinde parça bozulmuş yaptırdık 3400 tl tuttu ve paramız da yoktu kayınpederimden istedik sorum şu ki evde ev sahibini ilgilendiren konularda ücreti siz mi yoksa ev sahibi mi ödüyor

29 Cevaplar

+1 oy
(851 puan) tarafından
Genelde ne yazık ki bu tür masrafları biz kiracılar karşılıyoruz 
(242 puan) tarafından
Az da değil ki fiyat
(851 puan) tarafından
Öyledir ama ev sahibi diyecek ki sen içindeyken bu kombi bozuldu sen kullandığın için senin tamir etmen gerekiyor diyecek mesela bizde musluktur sigortadır ampullerdi ne bozuluyorsa mecburen biz tamir ediyoruz geçenlerde Petek kırıldı onu da biz tamir ettik kullandığımız için maalesef bize kalıyor bozuk bile olsa bize kalıyor Bu yüzden yazda sıfır eve geçmeyi düşünüyorum
(242 puan) tarafından
Evet öle tabi de bizede yazık yani hem kira fazla hem bozulanı yaptır
(11,487 puan) tarafından
Ay ne saçma malı alıp götürmeyecek ki evin demirbaşlarının  tamirini ev sahibi ödemeli.  Daha bu akşam eniştem aradı kiracısının kombisi bozulmuş  tamir ettirecek. Faturayı da sigortaya atıcak. Evin sigortası varsa her türkü ihtiyacı karşılıyorlar. Biz sigorta ile evin boyasını yaptırdık.  Rütübet oldu diye karşıladılar boya parasını. Keza halı da yıkattım parasını aldım. Ev sahibinize söyleyin araştırsınlar bence
-Reklam-
+1 oy
(1,546 puan) tarafından
Bizimde başımıza gelmişti ev sahibi kiradan düştü 
(242 puan) tarafından
Bende eşime dedim ev sahine söyle ya parayı versin yada kiradan düşsün diye eşim yok bakarız dedi
+1 oy
(156 puan) tarafından
Geçen sene bizimki öyleydi canım su akıtıyordu ısıtmıyordu sürekli bar düşüyordu 

500 TL tutmuştu ozaman biz ödedik ev sahibi ödemez çünkü o evde sen yaşıyorsun 

Ev sahibi aradım kombi çalışmıyor su ısıtmıyor böyle böyle anlattım kızım o evde sen oturuyosun çağır servisi yaptır dedi benlik durum değil dedi
(242 puan) tarafından
Anladım canım saol
+1 oy
(711 puan) tarafından
Kombi değişimi olmadığı sürece masrafı kiracıya aittir
(242 puan) tarafından
Anladım canım saol
+1 oy
(602 puan) tarafından
Yeni eve girdiğinizde bozuk değilse kiracı kendi öder 
(242 puan) tarafından
Yok canım 3 buçuk sene oldu burdayız da çıkacaz nasip olursa 4/5 aya da fiyatı çok geldi yani
+1 oy
tarafından
Kiraciyken bizimde başımıza gelmişti. Bu tarz sorunları kiracı karşılıyor sonuç olarak siz kullanırken bozuldu ev sahibi değil. Ama kombi komple değişecekse onu ev sahibi hallediyor evin demir başı sonuçta o
(242 puan) tarafından
Yok canım parça degiştirdi o kadar
tarafından
Size ait
+1 oy
(1,132 puan) tarafından
Ev kac yıllık kombi kaç yıllık .mesela bunlar önemli biz sıfır eve girdik kombiyi biz actirdik .bakım arıza gibi masraflarıni biz karsliuoruz kiracı olarak.ama sen  en az 10 yıllık bir  kombili olan bir eve yakın zamanda kiracı olduysann önceki kullanımlardanda kaynaklı yıpranmış senin elinde patlamış oluyor bu durumda ev sahibi ödesin .ama oturduğun evdede  5 6  yıldır sen oturuyorsan yine sen odemelisin çünkü başta sağlam teslim alıp seninde uzun süreli kullanımın sonucu bozulmuştur.bu faktörlere dikkat ederek karar verebilirsiniz . 
(242 puan) tarafından
3 buçuk senedir burdayız doğalgaz tasındıltan sonra geldi yeniydi yani kombi
(1,132 puan) tarafından
Garantili olması lazım aslında çok da yeniymis aslinda
+1 oy
(5,003 puan) tarafından
Biz tasidigimzda arızalıydi ev sahibi yaptırdı ama bizde iken bozuldu kendimiz yaptırdık neticede biz kullanıp bozuyoruz ev sahibi kullanmiyor
(242 puan) tarafından
Anladım canım saol
+1 oy
(3,443 puan) tarafından
Normalde ev sahibi öder ama bazı ev sahipleri kabul etmiyor maalesef
(242 puan) tarafından
Kiramiz 7 buçuk zaten kombi parasını borç alıp yaptırdık evde küçük çocuk var ve hamileyim mecbur yaptırdık ama kendi kiradan düşse yine iyi
(3,443 puan) tarafından
Söyleyin bence ev sahibine
(242 puan) tarafından
Söyle dedim eşime de pek yanaşmadı
+1 oy
(1,561 puan) tarafından
Gecen sene ist da yassrke  bozuldu ben kendim odedim. Simdi antalyadayim dogalgsz yom evin tesisat problemi cikiyor surekli kendim oduyorum muhattao olmamak icin
(242 puan) tarafından
Anladım canım kiracı olmak hep zor
+1 oy
tarafından
Kiracı öder ev sahibi de kirasından düşer benim bildiğim bu şekilde 
(242 puan) tarafından
Bilmiyorum eşime dedim pek oralı olmadı söyleyelim ödesin yada kiradan düşssün fiyr
tarafından
Öyle yapsanız daha iyi çünkü yarın öbür gün çık demeyeceği ne malum siz onun kombisinin parasını ödemek zorunda değilsiniz ki kiradan düşmesi en doğru olan babamın da kiracısı varken kombi bozulmuştu kiradan dusmustu babam
+1 oy
(988 puan) tarafından
Cnm ev sahibine söyleyin kiradan düşsün. Demirbaş o
(879 puan) tarafından
Doğalgazı ilk kullanmaya post sahibi başlamış . Bozan kişi de kiracı yani, ev sahibi değil kiracı öder, kombi değişirse ev sahibi öder
(242 puan) tarafından
Kiracı bozan ne demek hanım efendi biz içini acıp bozmaya ugraşmadık herhalde kendi bozulmuş
(879 puan) tarafından
Gülüm açıp içini bozdunuz demiyorum, anlattığınız şey kullanım sonrası bozulmaya bağlı bir sorun
+1 oy
(161 puan) tarafından
Bizim 2-3 defa bozuldu, biz ödedik ( kiracıyız). 
(242 puan) tarafından
Kiracı o kadar kira ver bide böle şeyleri ödeyelim
+1 oy
(296 puan) tarafından
Siz varken bozulduysa ve siz oturalı biraz zaman geçtiyse tamamen değişmediği sürece size ait. 
(242 puan) tarafından
Evet küçük parça degişti
0 oy
(340 puan) tarafından
Kombi bozulmadı hiç ama petek bakımını ev sahibi karşılıyor bizim. 
(242 puan) tarafından
Her ev sahibi yapmıypr demek
0 oy
(2,371 puan) tarafından
Kiracı ödüyor 
(242 puan) tarafından
✅ anladım
0 oy
(3,527 puan) tarafından
Suan içinde siz oturdugunuz için sizin odemeniz gerekiyor maalesef ki canım 

Ev sahibilik bi durum yok 
(242 puan) tarafından
Bizde bi kaç aya kendi evimize geçicez o yüzden 3400 vermekte zor geliyor sonuçta biz bozmadık
(3,527 puan) tarafından
İşte ev sahibi öyle demiyor canım
Ben bozmadim ya der çıkar kenara
Yoksa düşük bi mevla değil
0 oy
(359 puan) tarafından
Aslında interneti kiracılar ve Ev sahiplerinin kanunları yazıyor da Bence bunu Ev sahibi karşılamalı ev sahibinin eşyası Sonuçta kiracı olarak zarar vermdik kendiliğinden bozulmuşsa bunu ev sahibi karşılaması gerekiyor Geçenlerde de bizim mutfak balkonunun kapısı bozuldu Biz mecburiyetledik 350 TL idi ev sahibi  üzerine alınmadı yani vermedi bizde bir şey demedik
(242 puan) tarafından
Bencede bilerek bozmadık kendi içinde bozulan parça düğmesi değilki biz bozalım
0 oy
(1,920 puan) tarafından
Ev sahibi karsiliyodu bizde 
0 oy
(502 puan) tarafından
Ev sahibin ile anlaşmaya bağlı bizde kiradaydik ev sahibi siz yaptırın masrafı faturalandırma yapın ay sonu kiradan düşelim yada depozito alırken o gideri de ekleyelim verelim dedi.

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 456 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,002 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 241 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Mami (590 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 558 göst.
16 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Hanifemm (1,493 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 438 göst.