+1 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde (242 puan) tarafından
Hanımlar kendim şuan kirada oturuyorum bi kaç zmndır kombimiz su akıtıyodu servisi aradık geldiler ve içinde parça bozulmuş yaptırdık 3400 tl tuttu ve paramız da yoktu kayınpederimden istedik sorum şu ki evde ev sahibini ilgilendiren konularda ücreti siz mi yoksa ev sahibi mi ödüyor

29 Cevaplar

0 oy
(5,485 puan) tarafından
Tamiri kiraci ama kombi degisiyorsa ev sahibi sonucta ev sahibi kullanmiyor gecensene bizde yaptirdik kendimiz odedik termostat aldik kendimiz ödedik
(242 puan) tarafından
Anladım canım
-Reklam-
0 oy
(1,029 puan) tarafından
Biz herzamn kendimiz yaptırdık. Ev sahibine demedik bile baş agritmaya hiç gerek yok diye. Ama parça değişirse ev sahibine diye biliyorum. Biz kombinin beynini değiştirdik oju da Biz ödedik  kac kere bozuldu hep Biz ödedik 
(242 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Bence siz ödemelisiniz ama paraniz yoksa ev sahibi ödesin 
(242 puan) tarafından
Yoktu zaten babasından aldık da yaptırdık
0 oy
(264 puan) tarafından
Ev sahibiyim ben ödedim hatta bakımını vs. Ben yaptırıyorum kombinin 
(242 puan) tarafından
Hıım biz demedik yaptırdık ver parasını veya kiradan düş diye de doğrusu hangisi bilemedim
0 oy
(134 puan) tarafından
Kullanımdan dolayıysa kiracı öder normal çalışırken parçası kırılır patlarsa falan ev sahibi öder ama kiracı kafasına göre yaptırıp parasını isteyemez ev sahibi kendi yaptırır
(242 puan) tarafından
Anladım
(134 puan) tarafından
Normalde senede bir petek temizliği yaptırın deniyor ya kullanıyorsunuz içi çamurlanıyor falan bunları kullanan kişi yaptırır
(242 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
(13,379 puan) tarafından
Ben kullanırken bozulduysa evet biz. Komple değişim vs ise ev sahibi
(242 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
(834 puan) tarafından
Benm oturduğum ev ablamla bana ait ben ablama yarı kira veriyorum .benimde kombim bozulmustu.usta çağırdık ve ben ustaya sordum.bunun masrafı kime ait diye.usta bana yıllık bakım kiracıya aittir .arıza ise ev sahibine ait olur dedi.
(242 puan) tarafından
Bu arızaydı işte parça degişti
0 oy
(5 puan) tarafından
Oturduğunuzdan itibaren ilk bir yıl içinde herhangi bir arıza sorun olursa ev sahibi karşılar ama diğer yıllar artık kiracı karşılar bizde de kombi sorunu olmuştu zaten bikacyil olmuştu oturali zaten biz odeyecektik te yinede gelen ustaya da sorduk benim babamın da kiracıları var ona da sordum ikisi de bu şekilde söyledi etik olan buymuş 
(242 puan) tarafından
Anladım canım her türlü bize yani
0 oy
(183 puan) tarafından
Biz ödüyoruz kiradan kesiliyo ödediğimiz miktar kadarı biz hep öyle yaptık bir arıza bişey olduğunda evle ilgili 
(242 puan) tarafından
Servis geldiğinde ev sahibi yanınızda oluyor mu yani durumdan haberdar mı
(183 puan) tarafından
Yok ev sahibi yanımızda olmuyo bizim ev sahibi bizden uzakta evin yakınlarında oturmuyor bişey olduğunda evle ilgili arıyoruz durumu söylüyoruz önce fikrini alıyoruz ufak bişeyse eğer sorun yaptık biz şu kadar tuttu diyoruz örneğin bozuk hali ile yapılmış halini çekip yaptık diyip ona göre o miktarı kiradan düşüyoruz biz hep öyle yaptık  sonra da işte eğer büyük bir durum varsa evde işte kombi arızası parça değişimi vb masraflı bişeyse eğer sorun dediğim gibi önce fotoğraf veya video ile atıp durumu bildirip söylüyoruz duruma göre yaptır kiradan düş diyor ama sizin yanınızda yakında ise bizzat görmesi daha iyi olur sonradan diyolar yaptırmamak için siz bozdunuz siz yaşıyorsunuz siz yapın kiradan düşme yok diye ondan kendileri görünce bişey diyemiyorlar bizim kaç defa tesisat borusu değişti bataryalar değişti kombi bakımı yapıldı sonra kombi su ısıtma peteği ısıtma yapmıyordu parça değişti kiradan düşüldü çünkü çok masraflı bir iş o şekilde veya evde bişey yapmak istiyosak da soruyordum örneğin sineklik taktırmak istiyorduk bahçe yanı ev hemen yazın kertenkele giriyordu diye danıştık izin aldık kiradan onuda düşelim sizin eviniz sonuçta bizde kalmiyo filan diye öyle konuştuk sizde o şekilde yapın bence sonra bilerekten kira düşmesi olmasın diye yapiyolar öyle siz yaptınız bozdunuz gibisinden biz 2 senedie buradayız hatta 3 olcak bu şekilde yaptık hep bişey olunca bizzat hemen video fotoğraf atıp veya eve çağırıp yaparsanız size kalmaz iş yoksa üstümüze atıyolar
(242 puan) tarafından
Anladım canım o an çağırmak haber vermek aklımızs gelmedi yanımızda yoktu üst katımda oturuyor zaten de eşimde ödesin kiradan düşssün söyleyelim demedi hiç minnet etmez
(183 puan) tarafından
Valla sen söyle olmadı valla size kalır
(242 puan) tarafından
Kaldı gbi zaten haber etmedik üstünden zmn geçmiş şimdi mi diyosun der şimdide

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 493 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 242 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Mami (590 puan) tarafından soruldu
0 oy