+2 oy
584 göst.
önce Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından
Eşinizin haberi var veya yok birikiminiz var mı? Bende mi sıkıntı var anlamadım ya. Millet nasıl yapıyor biriktiriyor. Öyle elime aylık para geçmiyor. Eşim zaten ne istersem alıyor. Market alışverişini genelde eşim yapar. Ya da kartını verir ne kadar lazımsa ben alırım. O yüzden nakit de alamıyorum. İki bebeğim var ne zaman elime para geçse onlar için harcıyorum ya da ihtiyacımı alıyorum. Ama para biriktiremiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz ya 

43 Cevaplar

0 oy
önce (963 puan) tarafından
Ben yapabiliyorum canım valla mesela çok fuzuli harcama yapmam eşim ne kdr harcadığımi sormaz etmez ondan belki birikim yapabiliyorum bazı eşler soruyor buraya ne kdr verdin buraya ne kdr harcadın diye eşim hep bana der sen sakliyon filan ben biliyorum seni ben yok ne alaka ne kdr alıyorum sanki ne kdrini saklıyayim diyorum hahaha
-Reklam-
0 oy
önce (240 puan) tarafından
Kenarda her zaman 3 5 bişey olur ama eşimde bilir her zamanda isterim evin bütün herşeyini alır eksik etmez ama ben evde para dursun acil bişey olur derim verir ne bilim bir an bir şey lazım oluyor misafir geliyor ordan harcıyorum hoşuma giden bişey olunca alıyorum oğlum daha küçük öyle çok bişey isteyecek yaşta değil ama o yaşa gelince bende ona harcarım bazen bir kıyafet beğeniyorum oğluma bir elbise beğeniyorum alıyorum tabii sürekli değil ama hastane market gibi şeyleri karttan hal ediyorum ama köşede hep bir para olur ama bilir yani saklamam kendide der zaten kirli çıkın senin hazinen var falan 
0 oy
önce (7,789 puan) tarafından
Birikim yapıyorum ama gizli değil eşim aylık benim için para verir bende hesabıma atarım ama İnternetten alışveriş yaparım mesela kendi hesabımdan alırım. 
0 oy
önce (541 puan) tarafından

Bir kere biriktireyim dedim biraz biriktirmiştim sonra eşime üzüldüm de biriktirdiğim parayı verdim:D

0 oy
önce (187 puan) tarafından
1 tane çeyrek yaptım  2 sene önce hala duruyor esimin haberi yok :D
0 oy
önce (1,122 puan) tarafından
Bu zamanda birikim zaten o kadar zor ki...hele çocuklar büyüdükçe masraf artıyor...maaş ancak yetiyor bende öğretmenim ama birşey alacaksan düşünüp alıyorum sınava hazırlanan bır çocuğum var kaynak.kitap özel ders derken birşey kalmiyor
0 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Yapıyordum en son mal alırken hepsini verdim ama vermemem gerekiyormuş. Hesabımı sıfırladım ne varsa verdim pişmanım. 
0 oy
önce (320 puan) tarafından
Evt iki çocugum var şuan da 2 buçuk bin var köşede ne alsam kendime diye düşünüyorum 
0 oy
önce (3,427 puan) tarafından
Önce den çalıştığım için yapıyordum artık yapmıyorum  tek maaş düşünce anca yetiyor biriktip yine eşime veriyordum  
0 oy
önce (4,367 puan) tarafından

Evet biriktiriyorum çocuklarıma ayrı benim ayrı ve 1 lirada olsa eşimden asla saklamam saklanmasına da karşıyım eşim saklasa benim nasıl zoruma giderse eşimin de gider o yüzden yapmam

0 oy
önce (6,518 puan) tarafından
En son 3500 birikimim vardı onu da eşime verdim ki haberi vardı 
0 oy
önce (391 puan) tarafından
Ben şuan biriktirmiyorum ama 3 yıl önce biriktirdim hatta esimede haber verdim ben para biriktircrm diye sağ olsun üzerine gidip 20 ,10 ne geçtiyse atıyordu.  Öyle saklama gereği duymadım hiç hem zaten karşınızdaki anlıyorsa sizi neden paranızı saklayasnz.  O parada eve gidecek sonunda sanki gidip başkalarıyla mi yicsz dimi? Babam da anamdan para esirgerdi anamda napsin kadıncağız okul ihtiyacı üst baş yalan ede ede alıp koyardı kenara napsin :( böylelerine müstahak ama kendine var kadına gelince yok .olmaz öyle. 
0 oy
önce (435 puan) tarafından
Esimden gizli asla birikim yapmam birikimi hep esimle yapiyoruz esim birikim icin ayri harcamam icin ayri verir ama bazi durumlar oluyo mesela eşi sıkıntılı olanlar var para konusunda esine hic bisi demiyen esine para vermeyn kotu davranan kocalar oliyo onlarin esleri saklasada hakkidir 
0 oy
önce (546 puan) tarafından
Ben hayatta eşimden gizli para biriktiremem elime en ufak para geçsin hemen söylerim bende şu kadar para var diye. Gizleme huyum hiç yoktur. Zaten sıkışmasa bendeki paraya dokunmaz eşim sıkışık durumdayken de ben o parayı gizli tutamam 
0 oy
önce (611 puan) tarafından
Ben biriktiririm.  Ortada olan bir kumbaramiz var kuruş ve kağıt bozuklari atıyoruz.   Onun dışında yine 2 tane kumbara vat ona bi tanesine büyük para atıyorum eşim bilmiyor.  Ama ortada duruyor.  Bu ne diye bile sormuyor.  Onun dışında yine biriktirdiğim var ama onlar hemen harcanıyor.  Benim eşim iyidir hoştur ama eli açık kimseye kıyamaz birisi bişey istese borç istese verir. Bizden kismaz.  Yani ayağını yorganına göre uzatmaz.  Ben o yüzden biriktiriyorum. Küçük bebegim var daha altın alacak kadar birikme olmadı ama
0 oy
önce (3,493 puan) tarafından
Ben yapıyorum biseye lazım oluyor ordan harciyorum 

Eşimi beklersem ohooooo
0 oy
önce (60 puan) tarafından
Kadın çalışmıyorsa kocanı  parasıyla birikim olmaz ama kadın çalışıyorsa kendi maaşından kesinlikle birikim yapmalı .. haberli habersiz orasi önemli değil ama yapmali dünyanın bin bir türlü hali var. Yarın bir gün çekse gitse baska kadına.. dimdizlak kalmakta var 5 parasız 
0 oy
önce (4 puan) tarafından
Hamile kalmadan önce çalışıyordum. Hem ben hemde eşim benim Bi hesabıma para atıyorduk. Eşim genelde oraya attığı parayı unuttuğu için güzel para birikiyordu. Bi ihtiyaç halinde oradan çekip kullanıyorduk. Hamile kalınca bütün paralar bebek alışverişine gitti. Tek maaşla biriktirmek çok zor. En son biriktirdiklerimizi altına cevirmiştik. Doğum esnasında kullanmak üzere oda kenarda duruyor. 
0 oy
önce (14,659 puan) tarafından
Bugün benim de maaş günümdü 

Bende dayanamıyorum hep çocuklara alıyorum bir şeyler 

10 binden fazla hisse senedim var başka da yok birikimim
0 oy
önce (130 puan) tarafından
Valla ben biriktiryorum kızıma hergün eşimin arkadaşları vs geldiğinde harçlık niyetine verirler eşimde harcamadan onu direk bana getirir. Bende kızlarım için ayrı bir banka hesabı açtım direk ona atıyorum eşimin bundan haberi yok olsa oo sende para var benim vermeme gerek yok der. Çoğu zaman ihtiyaçlarımızı karşılar anneme geldiğinde para verir ama yetmediği zaman çok darda kalırsam o hesaptan çekerim öyle böyle yapa yapa 8000 TL birkti kızlarım için. Aman aman bir ihityaç olmadıktan  sonra o parayı harcamam çeyrek yapıcam hatta uygun zamanda öyle değerlensin dursun kenarda

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 394 göst.
0 oy
5 cevap 372 göst.
0 oy
8 cevap 328 göst.
14 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 790 göst.
30 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Miss.Berna (4,175 puan) tarafından soruldu

409,629 soru