Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik5. Hafta Gebelik5. Haftada Ultrason İle Bebeğin Görülmemesi Bir Sorun Mudur?

5. Haftada Ultrason İle Bebeğin Görülmemesi Bir Sorun Mudur?

Hamileliğinizin 5. haftasında embriyo, başın tepesinden sağrıya kadar yaklaşık 1,3 mm’dir, ancak bu aşamada ultrason kullanılarak görülmesi ve ölçülmesi çok zordur. Hamilelikte çok sabırlı olmalısınız. Bazı hamileler, gebelik keselerinin ortaya çıkıp çıkmadığını duymak için 5 haftalık bir ultrasona girebilir. Ancak bu haftada bebek görülmeyebilir. 5 haftada ultrason taraması sırasında gebelik kesesinin neden görünmediğine dair birkaç olasılık vardır.

  • Ultrason taramasının çok erken olması

Gebelik kesesini göremiyorsanız günleri yanlış saymış olabilirsiniz. 5 haftalık ultrasonda hiçbir şey görmemenizin nedeni tarihleri ​​​​yanlış yapmak kadar basit bir şey olabilir.

Bu yaygın bir durumur. İnsan koryonik gonadotropin (hCG) seviyelerinizle ilgili her şeye sahiptir. HCG, hamilelik testinde idrardan hamileliği doğrulayan aynı hormondur.

5 haftalık hamilelikte hCG seviyeleriniz 1.500 ila 2.000 civarında olmalıdır, ancak hCG 2.000’i geçene kadar herhangi bir şey görmek zor olabilir.

  • Dış gebelik

5 haftalık ultrasonda hiçbir şey görmemenizin nedeni dış gebelik olabilir. Bu, tarihlerin yanlış olmasından daha az yaygındır ve tedavi edilmezse yaşamı tehdit edebilir.

Dış gebelik, döllenmiş yumurtalar rahmin dış ana boşluğuna yerleşip büyüdüğünde meydana gelir. Bu gebelikler tedavi gerektirir ve karın içinde ağır kanamalara neden olabilir. Ektopik (dış) gebeliklerin çoğu fallop tüpünde meydana gelir.

Hamileyken pelvik bölgede herhangi bir vajinal kanama veya ağrı fark ederseniz doktorunuza görünün.

  • Düşük

Düşen hCG seviyeleri ve gestasyonel kese bulamamak da erken bir düşüğe işaret edebilir. Döllenmiş bir yumurta düzgün bir şekilde embriyo oluşturmadığında düşük olur.

Vajinal kanama, düşük yapmanın yaygın bir belirtisidir ancak düşükler için benzersiz bir semptom değildir. Vajinal kanama hamileliğinizde başka bir anlama gelebilir.

Daha nadir durumlarda, rahim veya rahim ağzınızdaki problemler nedeniyle düşükler meydana gelebilir. Düşükle ilgili sorularınız veya endişeleriniz varsa doktorunuza görünün.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et