Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBebekBebek GelişimiBebekler Ne Zaman Emekler?

Bebekler Ne Zaman Emekler?

Emeklemek bebeğinizin öğrenmesi için önemli bir beceridir ve gelişiminde büyük bir kilometre taşıdır. Bebeğiniz hazır olduğunda, kendine özgü emekler. Bebeğiniz bu yeni bulunan özgürlüğü sevecek ve görünürde her şeyi keşfetmek için harekete geçecektir. Emeklemek, muhtemelen bebeğinizin hareket etmesinin ilk yoludur. Karnı etrafında dolaşarak başlayabilir. Yakında bebeğiniz ellerini ve dizlerini dengelemeyi öğrenecek. Bu pozisyondan ileri ve geri hareket etmek için dizlerini kullanacak. Kısa sürede evinizin etrafında gol atacak.

Bebekler kaç aylıkken emekler?

Birçok bebek 7 ile 10 ay arasında sürünmeyi öğrenir. Ancak her bebek benzersiz olduğu için, küçük bebeğiniz diğerlerinden daha erken veya daha geç hareket halinde olabilir. Bazı bebekler emekleme aşamasını tamamen atlar.

Tüm bebeklerin kendi hızlarında büyüdüğünü ve geliştiğini unutmayın. Küçük çocuğunuzu diğer bebeklerle karşılaştırmamaya çalışın. Bebeğinizin hareketlerinin normal olup olmadığını merak ediyorsanız, doktorunuza danışın.

Emeklemek nasıl öğrenilir?

Altı aydan yedi aya kadar

Bebeğiniz karnı üzerinde kollarını ve omuz kaslarını güçlendirmek için zaman geçirdikten sonra sürünmeyi öğrenecektir. Altı aylık oluncaya kadar mini şınav çekebilecektir. Karnı üzerine uzanacak ve destek için kollarını kullanarak başını ve göğsünü kaldıracaktır.
Bebeğiniz daha sonra kollarını kullanarak karnı üzerinde kendini çekip emekleye, hareket etmeye başlayabilir. 
Bebeğiniz yaklaşık yedi aylık olduğunda, destek almadan iyi oturabilir. Daha sonra oturma pozisyonundan ellerine ve dizlerine geçmeye çalışabilir. Kol, bacak ve sırt kasları onu dört ayak üzerinde tutacak kadar güçlü olmalıdır.

Sekiz aydan on aya kadar

Bebeğiniz dizleri ile itmenin ona hareket etmesi için gereken desteği verdiğini anlayacak. İlk başta, ileri gitmeyi öğrenmeden, geriye doğru gidebilir. Yavaş yavaş, sürünen bir pozisyondan oturma pozisyonuna geri dönmeyi öğrenecektir.

Bebeğiniz ileri doğru hareket etmek için çapraz şekilde emeklemeyi öğrenebilir. Bir kolu ve karşı bacağı ile birlikte hareket edebilir.

Emeklemeyi öğrenirken, bebeğiniz ayakta durmaya ve kendini yukarı çekmeye çalışır. Yaklaşık dokuzuncu aydan sonra birkaç dakikalığına destekli olarak ayakta durabilir.

Bebeğinize emeklemeyi nasıl öğretebilirsiniz?

emeklemek

Bebekler hareket etmeye ve keşfetmeye heveslidir. Bebeğinizi emeklemeye teşvik etmek için şu fikirleri deneyin:

  • Ona doğru sürünmeye başlaması için ilham vermek amacıyla yerde iken bebeğinizin en sevdiği nesnelerden birini veya oyuncaklarını onun önüne ulaşamayacağı bir yere koyun.
  • Emeklemesini ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olmak için yastık benzeri güvenli nesnelerle onun için bir engel oluşturun.
  • Bebeğinizi, olduğu yerden biraz uzakta bir yastığın arkasına sakladığınızı göstererek en sevdiği nesnelerden birine doğru sürünmeye teşvik edin.

Bu egzersizlerin amacı, bebeğinizin emeklemeyi öğrenmesine ve onu yeni bir macera olarak görmesini sağlamaktır. İlgisini kaybetmeye başladığını veya hayal kırıklığına uğradığını düşünüyorsanız, başka egzersizler yapabilirsiniz

Bebeğinizi bu aylarda yerde oynarken daima denetleyin. Emeklemek her bebek için ayrı bir gelişim süreci olduğunu unutmayın!

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et