Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaBebekBebek GelişimiBebekler Ne Zaman Yürür?

Bebekler Ne Zaman Yürür?

Yerdeki küçük ayakların pıtırtılarını duymaya hazır mısınız? Bebekler ne zaman yürür, sorusu her ebeveynin en çok merak ettiği noktalardan biridir. Ve bebeğin ilk adımları nihayet gerçekleştiğinde alkışlamak için iyi bir neden var. Bebeğin bacak kaslarının yalnızca vücut ağırlığını taşıyabilecek gücü kazanması yetmez, aynı zamanda yürümek, güçlü ayak bilekleri ve kalçaların giderek olgunlaşmış için bir denge hissi gerektirir. Bebekler yürümeye başlamadan önce sürünme ve emekleme aşamalarını geçmesi gerekir.

Bebekler ne zaman emekler?

Bebeğiniz yaklaşık altı ay içinde emeklemeyi öğrenir ve çoğu bebek dokuz aylıkken dolanmaya başlar. Bebeklerin çoğu 6 ila 10. ay arasında sürünmeye başlar. İlk doğum gününe geldiğinde, iyi emekleme yapıyor ve çevresini araştırıyor gibi görünür. Her bebek benzersizdir ve hepsi farklı oranlarda gelişir. Tüm bebekler aynı oturma biçimini, sürünmeyi ve sonra yürümeyi takip etmez. Bazı bebekler asla emekleme yapmaz ve bunun yerine oturarak gider. Diğer bebekler doğrudan yukarı kalkıp, ayakta durur ve yürümeye başlar.

Bebekler ne zaman (kaç aylıkken) yürür?

Küçük çocuğunuzun ilk adımlarını atmasını izlemek, hayatın şaşırtıcı anlarından biridir. Peki bebekler ne zaman yürür?

Küçük çocuğunuz 1 yaşındayken, muhtemelen ustalıkla emekliyor olacak. Bu süre zarfında, bebeğinizin yakında yürüyeceğine dair işaretler görebilirsiniz. Bunlar, kendini ayakta durma pozisyonuna çekmek, çömelmek ve zıplamak, ayakta durmak ve gezinmeyi içerir. Bebeğiniz etrafındaki herkesin yürüdüğünün farkına varmaya başladığında kendisi de yürümek ister. Bebeklerin yüzde elli kadarı bir yaşındayken yürür, ancak 9 ila 16 ay arasında geniş bir yürüme aralığı vardır. Bir bebeğin yürüyeceği zaman üç önemli faktörü koordine etmesi gerekir: kas kuvveti, denge ve mizaç bebeğin bağımsız olarak yürüyeceği yaşı etkileyecektir.

bebekler ne zaman yürür

Bebeğinizi yürümeye teşvik etme

Bebekler hazır olduklarında yürümeyi öğreneceklerdir, ancak bu, ebeveynlerin yol boyunca onlara yardım etmek için atabilecekleri bazı adımlar olmadığı anlamına gelmez. Bu yöntemler yalnızca bağımsız yürüme gelişimlerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sizin ve çocuğunuz arasındaki bağları güçlendirmeye yardımcı olur. Dikkate alınması gereken bazı yararlı ipuçları ve püf noktaları şunlardır:

  • Elleri Tutmak: Bebeğinizi dik tutmak ya da onları dolaştıracak şekilde desteklemek için ellerini tutmak, düşme korkusu olmadan dik dururken rahat hissetmelerini sağlamanın harika bir yolu olabilir.
  • Belli mesafede durma: Bebeğinizi kendinize doğru veya ebeveynler arasında yürümeye teşvik etmeye çalışıyorsanız, küçük çocuğunuzun mesafeyi yürümesini teşvik etmek için ikiniz arasındaki mesafeyi uzatın.
  • Onları ayağa kaldırın: Küçük çocuğunuzun düşmesi durumunda, ayağa kalkmalarına yardımcı olmak, onları rahatça ayakta durmaya ve emeklemeye başvurmak yerine tekrar denemeye teşvik edebilir.
  • Başlarken ayakkabı kullanmayın: Çocuğun çıplak ayakla yürümeyi öğrenmesi daha iyidir. Bu, denge kurmalarına ve doğal bir adım atmalarına yardımcı olacaktır.
  • Yürüteçlere veya bebek arabasına güvenmeyin: Yürüteçler ve bebek arabası, bebeğinizin ayağa kalkmalarına ve dengelerine yardımcı olmalarına rağmen, onlara aşırı güvenmelerini istemezsiniz. Bebeğinizin yardımsız kalmaya teşvik edilmesi, bağımsız hareket etmede rahat etmelerini sağlamanın iyi bir yoludur.

Bebeğinizin ayağa kalkması ve kendi başlarına hareket etmesi biraz zaman alabilir olsa da, küçük çocuğunuzun ilk adımlarını izlemek, dünyanın dört bir yanındaki ebeveynler tarafından değer verilen büyülü bir andır. Yürümeye başlama zahmetli olsa bile alacağınız tedbirlerle işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu yazımızla birlikte bebekler ne zaman yürür diye düşünmenize gerek kalmadı.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et