Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk GelişimiBebeklerde Beşikten Yatağa Geçiş

Bebeklerde Beşikten Yatağa Geçiş

Beşikten yatağa geçiş çocuğunuzun hayatındaki bir başka dönüm noktasıdır. Bu dönem için belirlenmiş bir yaş olmadığını unutmayın, bu nedenle yürümeye başlayan çocuğunuzun gelişimini takip etmeniz veya koşullara uygun olduğuna karar vermeniz gerekir. Hazır olduğunuzda, geçişi olabildiğince sorunsuz ve olumlu hale getirmek için aşağıdaki tavsiyeleri takip edin.

Beşikten yatağa geçiş ne zaman olmalı?

Tıpkı diğer gelişim dönemlerinde olduğu gibi beşikten yatağa geçiş de çeşitli yaşlarda gerçekleşir.

Bazı çocuklar 18 ay civarında bir yatağa geçebilirken, bazıları ise 3 yaşına gelene kadar geçiş yapamayabilir. Bu yaş aralıkları arasındaki herhangi bir zaman normal kabul edilir.

Çocuğunuzun büyük bir çocuk yatağına sorunsuz bir şekilde geçmeye hazır olduğunu hissedene kadar beklemeyi seçerseniz, çocuğunuz ya da ebeveyn olarak sizin için yanlış bir tutum olmaz. Diğer ebeveynler çocuklarını daha erken değiştiriyorlarsa geride olduğunuzu hissetmeyin.

Tüm söylenenlerle birlikte, çoğu ebeveyn çocukları yürümeye başladığında beşikten yatağa geçmek için hazırlık yapar.

Bebeklerin beşikten yatağa geçiş için hazır olması

Genel olarak, çocuğunuzun aşağıdaki davranışlardan herhangi birini sergilediğini görürseniz artık yatağa geçmeye hazır olduğunu anlayabilirsiniz.

  • İyi bir geçiş zamanı, yeni yürümeye başlayan bir çocuğun beşik için çok büyüdüğü zamandır. Örneğin, beşikten çıkabiliyorlarsa, büyük bir çocuk yatağı için alışverişe çıkma zamanı.
  • Yeni bir kardeş beklentisiyle çocuğunuzun geçişini yapmanız gerekiyorsa, yeni bebeğin gelişinden birkaç ay önce geçişi yapmaya çalışın. Bu, abi veya ablanın kıskançlık hissetmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Çocuğunuzla atak takımlarını ve oda dekorasyonlarını birlikte seçerek yeni bir yatak süreciyle onu heyecanlandırın.

Çocuğunuzu beşikten çıkarıp bir yatağa götürdüğünüzde, gece boyunca çocuğunuzun yoluna çıkabilecek etraftaki nesneleri kaldırmayı unutmayın.

Çocuğunuzu yataktan çıkarken görürseniz, nazikçe yeni yatağına geri götürün. Tutarlı olmak, yeni bir sağlıklı uyku alışkanlığına alışmanıza yardımcı olacaktır.

Beşikten yatağa geçiş

Ne kadar hızlı geçiş yapmalısınız?

Özellikle yolda başka bir bebeğiniz varsa, bebeğinizle beşikten yatağa geçişte acele etmek cazip gelebilir. Maalesef bu süre içinde yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri acele etmektir.

Acele etmeyin ve çocuğunuzun mücadelesine son derece duyarlı olun. Stres ve bitkinlik, onların direnişini kabul etmenizi zorlaştırabilir, ki bu anlaşılabilir bir durumdur, ancak ne zaman sinirlenseniz, geri adım atarsınız.

Çocuklar sizin zorlandığınızı hissedecek ve ona direnecektir. Hayal kırıklığınız veya hızlı bir geçiş ihtiyacınız, davranışlarını daha hızlı çözmelerine yardımcı olmaz. Bunun yerine, olumlu ve rahat olun.

Çocuğunuz bu yeni macerayı güvenli ve tamamen normal bir şey olarak ne kadar çok görürse, geçişe daha çabuk alışacaktır.  Birlikte bir süre vakit geçirme durumunuz olabilir. Yani odalarında yeni yatağın yanında bir veya iki hafta vakit geçirdiğiniz anlamına gelebilir.

Başarının anahtarı

Sabırlı ve ısrarcı olmak, yeni yürümeye başlayan çocuğunuzu isteyerek ve mutlu bir şekilde yeni yatağına alıştırmada ihtiyacınız olan iki araçtır. Davranışlarının arkasındaki nedenlere biraz ışık tutmanız ve sorunu nasıl çözeceğiniz konusunda bilgi edinmeniz beşikten yatağa geçiş için hazır olduğunuz anlamına gelir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et