Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaDoğum ve SonrasıDoğuma HazırlıkBebeğin Cinsiyeti Nasıl Tahmin Edilir?

Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Tahmin Edilir?

Dünyadaki farklı kültürlerin bebeklerin cinsiyetini tahmin etme yöntemleri geliştirdiği ve bazıları tamamen rastgele görünse de, bazılarının bilimsel niteliği olmamasına rağmen son derece doğru oldukları kanıtlanmıştır. Bebeğin cinsiyeti kesin olarak bilinmesi için annenin tıbbi olarak kontrol edilmesi gerekir.

Bebeğin cinsiyetini tahmin etmek için halk arasında kullanılan yöntemlerden bazıları şunlardır:

Bebeğin kalp atış hızı

Bu cinsiyet tahmini teorisi, kız ve erkek çocuklarının rahimde farklı kalp atış hızlarına sahip olduğunu belirtir. Kalp atım hızı dakikada 140 atışın altında olan bebekler erkek, 140 veya daha fazla atımı olan bebekler bir kızdır. Bebeğinizin cinsiyetini belirlemek için kolay bir yöntemdir, ancak ne yazık ki herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Aslında, bir araştırma, bebeğinizin cinsiyeti ile kalp atış hızı arasında bir ilişki olmadığını kesin olarak kanıtlamıştır.

bebeğin cinsiyeti

Alyans testi

Bu test, bir alyansın bir iplik veya saç parçasına geçirilmesiyle yapılır. Yatarken sarkan yüzüğü annemin hamile karnına tutun. Halka bir sarkaç gibi ileri geri sallanırsa, erkek bebek taşır. Halka güçlü bir dairesel hareketle sallanırsa, kız bebek taşır. Hiçbir bilimsel araştırma bu yöntemi desteklemez.

Karnın yüksek veya düşük olması

Bazı insanlar sadece karnınıza bakarak bebeğin cinsiyeti hakkında tahminde bulunurlar. Bebeğinizi taşıdığınız yere göre erkek mi yoksa kız mı olduğunu söylerler. Karın yukarıda duruyorsa kız bebek, aşağıda ise erkek bebektir. 

Sabah bulantısı

Bir kızınız varsa sabah daha kötü bir bulantı olacağını söyleyen halk bilgeliği vardır. Bu aslında kısmen doğrudur.

Araştırmalar, şiddetli sabah bulantısı olan kadınların hiperemezis gravidarum geliştirdiklerinin, kız çocuklarının erkeklerden daha fazla taşıdığını göstermiştir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, çalışmaların “düzenli” sabah bulantısına bakıldığında bir fark bulamadığıdır. Cinsiyet oranındaki bu fark sadece ciddi sabah mide bulantısında görülür. 

Kabartma tozu testi

Kabartma tozu testine göre, idrarınızı kabartma tozu ile karıştırmak, bir erkek ya da kızınız olup olmadığını size söyleyebilir. Karışım kabarcıklanır ve köpürürse, bir oğlunuz olduğunu söylüyorlar. Hiçbir şey olmazsa, bir kıza sahip olduğunu söylerler.

Saç ve cilt değişiklikleri

Bebeğinizin cinsiyeti ile görünüşünüzü çevreleyen çok fazla efsane vardır. Bir kızınız varsa, yağlı cilt ve donuk saçlarınız olacağını söylüyorlar. Bazıları bir kız taşıyorsanız saçlarınızın ışıltılı olacağını söyler. Diğerleri kızların “annelerinin güzelliğini çaldığını” ve sivilceye neden olduğunu söyler.

Bunların hiçbirinin doğru olduğuna dair kanıt yoktur. İster bir erkek ister bir kız bekliyorsanız, muhteşem bir hamilelik saçına ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Her ne yöntemi denerseniz deneyin bebeğin cinsiyeti için kesin teşhis doktorunuzun yapmış olduğu kontrollerden sonra belli olacaktır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et