Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaBebekBebek GelişimiÇocuğun Tuvalet Eğitimine Hazır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Çocuğun Tuvalet Eğitimine Hazır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Tuvalet eğitimine ne zaman başlanacağını bilmek zor olabilir. Çocuğunuzun tuvalet eğitimi başlangıcı ister daha erken ister daha geç olsun, “zamanı geldiğinde” belirtilerini çocuğunuzdan alacaksınız. Çocuğunuzun temiz ve kuru olmasını isterken aynı zamanda idrarını ve bağırsaklarını kontrol etmeye fiziksel olarak hazır olması gerekecektir. Ayrıca lazımlık veya tuvaleti kullanma ile ilgili temel talimatları da anlayabilmeleri gerekecektir. 

Tuvalet eğitimine hazır olmanın yaygın belirtilerine dikkat etmek, bunu ne zaman deneyeceğiniz konusunda size daha iyi bir fikir verecektir. Çocuğunuzun aşağıdaki hazır olma belirtilerini göstermesini bekleyin. Bu sayede daha kolay bir tuvalet eğitimi verebilirsiniz.

Tuvalet eğitimi hazırlığının beş yaygın belirtisi:

1. Çocuğunuzun bir seferde en az bir veya iki saat altını ıslatmaz.

2. Ne zaman çiş yaptıklarını anlarlar ve size bir çiş yaptıklarını söyleyebilirler.

3. Çiş veya kakasının ne zaman geldiğini anlar. Bezini kirletmişse onu çıkarabilir veya değiştirmenizi isteyebilirler. 

4. Çocuğunuzun tuvalete gitmesi için kıpır kıpır ya da sessiz olabilir. Bir yere gitmek ister görünür işaretler olabilir.

5. Ne zaman çişleri geldiğini bilirler ve bunu önceden söyleyebilirler. 

6. Çocuğunuz, tuvaleti kullanan diğer kişileri izlemeyip lazımlığı veya tuvaleti kullanmaya ilgi gösterebilir.

7. Çocuğunuz tuvalete gitmesi gerektiğinde “çiş”, “kaka” veya ailenizde kullanılan diğer kelimeleri kullanarak iletişim kurabilir.

Çocuğunuz zaten son aşamadaysa tuvalet eğitimi genellikle daha hızlıdır verilir. Çocuğun hazır bulunuşluk seviyesini beklemek tuvalet eğitimini çok hızlı hale getirebilir.

Siz, eşiniz veya büyük çocuklarınız tuvalete gittiğinde çocuğunuzun daha fazla ilgi duymaya başladığını fark edebilirsiniz. Bu sebeple ne olacağını görmelerine ve süreç boyunca onların tuvaleti tanımalarına izin verin.

Çocuğunuzun tuvalete gittikten sonra daima ellerini yıkadığından emin olun. Kızlara erken yaşlardan itibaren önden arkaya silmenin ne kadar önemli olduğunu öğretmek de iyidir. Lazımlığı veya tuvaleti kullanmayı öğrenmek, çocuğunuzun büyümesinde önemli bir kilometre gelişim aşamasıdır ve biraz zaman alabilir. Herhangi bir başarı için onları övmek önemlidir. 

Bazen çocuğunuz tuvalet eğitimi sırasında altına kaçıracaktır. Bu olduğunda sakin olun, onlara bu şeylerin olabileceğine dair güvence verin, temiz ve kuru kalmalarına yardımcı olun. Sakin kalmak, küçük çocuğunuzun bir dahaki sefere lazımlığı kullanmaya çalıştıklarında endişelenme olasılığının azalması anlamına gelir.

Büyük fiziksel veya duygusal karışıklıklar, tuvalet eğitiminin başarısını etkileyebilir. Tuvalet eğitimine başlarsanız ve işler iyi gitmezse, bebek bezlerini bir süre daha kullanın ve birkaç hafta sonra tekrar deneyin.

Bazı ebeveynler, çocukların tuvalet eğitimine başlamak için yaza kadar beklerler. Sıcak hava ve dışarıda olmak da çocukların altının temizlenmesini kolaylaştırır ve giysiler daha çabuk kurur. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et