Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk SağlığıÇocuklarda Kuru Öksürük Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuklarda Kuru Öksürük Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuklarda kuru öksürük, çok yaygın bir sorundur. Bu durum nedeniyle genellikle göğüs ağrısı, boğaz tahrişi ve dinlenme eksikliği gösteren çocuklarda büyük rahatsızlığa neden olur. Zamanında ilgilenmek, öksürüğün daha ileri bir duruma dönüşmesini önlemek için önemlidir.

Aslında bu rahatsızlık evde tedavi edilebilir. Ancak öksürük bir haftadan fazla sürdüğünde, solunum yolu enfeksiyonlarının ve diğer durumların varlığını tespit etmek için bir doktora görünmeniz önerilir. Çocuklarda kuru öksürük için ev yapımı çözümler arıyorsanız okumaya devam edin. Bu yazımızda çocuklarda kuru öksürüğün nasıl tedavi edileceğini önerilerle açıklıyoruz.

Çocuğunuzda kuru öksürük için ne zaman doktora gitmelisiniz?

Öksürük, yabancı bir cisim hava yollarını tıkadığında ortaya çıkan vücudumuzun bir reaksiyonudur. Öksürme eylemi, solunum yollarının serbest bırakılmasına izin verir ve yeterli nefes almaya yardımcı olur. Çocuklarda kuru öksürük genellikle soğuk algınlığı veya gripten sonra ortaya çıkar, ancak aynı zamanda alerji, astım gibi solunum yolu hastalıkları ya da enfiye, toz veya duman gibi tahriş edici maddelere sürekli maruz kalma nedeniyle de ortaya çıkar.

Öksürük genellikle birkaç gün sonra azalır ve kaybolur. Ancak bazen kuru bir öksürük uzun süre devam edebilir. Bu sebeple çocuğunuzu aşağıdaki durumlarda doktora götürmeniz önemlidir:

  • Çocuğunuz kan öksürür veya çok yeşil balgam çıkarırsa,
  • Çocuğunuz nefes almakta güçlük çekiyorsa,
  • Öksürük bir haftadan fazla sürerse,
  • Çocuğunuzun ateş, kusma, karın ağrısı gibi başka semptomları varsa,
  • Yemek yemiyorsa, iştahsız ve kilo vermişse,
  • Bir yaşından küçük bir bebekse.

Çocuklarda kuru bir öksürük için neler yapılmalıdır?

Çocuklarda kuru öksürük
  • Bal ve limon ile çocuklarda kuru öksürüğü tedavi edebilirsiniz.

Çocuklarda kuru bir öksürüğü tedavi etmeye başlamanın iyi bir yolu, çocuğunuza şurup olarak birkaç damla limonla karıştırılmış bir çorba kaşığı bal vermektir. Bal, boğazı yatıştırmaya yardımcı olur, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için idealdir. Limon ise bol miktarda C vitamini sağlar. Enfeksiyon, grip ve soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olur. Bu ev karışımı günde 3 kez verin, son alım uyumadan önce olmalıdır.

  • Sıcak duş almak iyi gelir.

Sıcak banyo, öksürük ile savaşmanın ve akciğerlere yerleşmiş mukusun atılmasını sağlamanın en iyi yollarından biridir. Buhar mükemmel bir balgam söktürücüdür ve onu okaliptüs gibi solunum sağlığını sağlamaya yardımcı olan bir bitki ile birleştirirsek mükemmel sonuçlar elde edilebilir.

Küvetiniz varsa sıcak suyla doldurun, banyo kapısını kapatın ve 3 adet defne yaprağı ekleyin. Sonra onları suya koyun ve buharın tadını çıkarın, bu da defne aromasıyla birlikte hava yollarını temizlemeye yardımcı olacaktır. Küvetiniz yoksa, iyi bir sıcak duşun da olumlu bir etkisi olacaktır.

  • Çocuklarda kuru öksürüğü iyileştirmenize yardımcı olacak diğer seçenekler şunlardır:
  • Çocuğa günde en az 2 litre su verin. Su, burundan veya balgam yoluyla mukusun daha kolay atılmasına yardımcı olur.
  • Bir çay kaşığı bal ile nane infüzyonu da iyi bir alternatiftir, tadı çocuğunuzun hoşuna gidiyorsa bu içecekten günde 3 bardak verebilirsiniz.
  • Geceleri hafifçe dik uyumalıdır, bu şekilde öksürük nöbetleri azalacak ve daha iyi dinlenebilecektir.
  • Evde çocuğun öksürüğünü artırabilecek mikropların birikmesinden kaçının, bu nedenle odanızı ve tüm evi iyi havalandırmanız ve evde sigara içmemeniz önerilir.

Çocuklarda kuru öksürük bazen ciddi bir hal alabilir. Erken tedavi etmek, ileride yaşanabilecek sağlık sorunlarını engelleyecektir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et