Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk SağlığıÇocukları Uyuşturucudan Uzak Tutmak

Çocukları Uyuşturucudan Uzak Tutmak

Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir. Ergenlik çağına geldiklerinde onlarla konuşmanız gereken en hassas konular arasındadır. Bu nedenle daha önceki aşamalarda onlarla iyi konuşmalar yapmak gerekir ki bu yaşa girdiklerinde bir baba veya anne olarak size yeterince güvenebilsinler, size kime gittiklerini, nerelere gittiklerini söyleyebilsinler. Çocuklarınızı iyi yetiştirebilmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek için güven, saygı ve iyi anlayışa dayalı bir eğitim gereklidir. Sizlere çocukları uyuşturucudan nasıl uzak tutabileceğiniz konusunda size rehberlik etmek istiyoruz.

Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak için izlenecek adımlar

  • İyi karar vermede onlara yardımcı olun. Çocuklara küçük yaşlarından itibaren seçenekler verilmeli ve gözlemci olmayı ve ne istediklerini neyi istemediklerini nasıl söyleyeceklerini bilmelerini öğrenmelidirler. Ergenlik çağındaki akran baskılarına kapılmamak için kendi iradesine sahip olmak ve nasıl karar vereceğini anlamak çok önemlidir.
  • Çocuğunuzla her yaşta açık iletişimi destekleyin. İnsanların birbirlerini anlamak için konuşmaları gerektiğini anlamalısınız ve bunun için duygularına ve kendilerini nasıl ifade edeceğinizi bilmelisiniz. Ayrıca, uyuşturucu konusunu kesinlikle açık ve güvenilir bir ortamda gündeme getirmelisiniz ki, ne olursa olsun anne ve babasının ona yardım etmek için her zaman yanında olacağını hissetmeli.
  • Çocuğunuzu nasıl hayır diyeceği konusunda eğitin. Hem bebeklik döneminde hem de yetişkin dönemlerinde yaşam için gereklidir. Nasıl söyleyeceğini bilmeli ve nasıl yapılacağını iyi anlamalı. Kendine güvenerek öğretmek her zaman daha faydalıdır.
  • Çocuğunuzu tanıyın ve nasıl olduğu, nasıl hissettiği ile ilgilenmek için zaman ayırın. Bir ebeveyn olarak yalnızca birincil ihtiyaçlarını karşılamakla kalmamalısınız, zihinsel ve duygusal sağlıkları fiziksel sağlıkları kadar değerlidir.
  • Çocuklarınızın uyuşturucu alımında nerede durduğunuzu bilmesi önemlidir. Uyuşturucular hakkındaki görüşleriniz konusunda net olun ve onlara sınırlarınızı bildirin.
  • Çocuğunuzun arkadaşlarını tanıyın. Onları evinize davet edin ve hayatları hakkında bilgi alın. Çocuğunuzun arkadaşlarının uyuşturucuya karıştığını düşünmek için iyi bir nedeniniz varsa, çocuğunuza yeni arkadaşlar bulması için destek vermeniz gerekebilir.
  • Çocuğunuz tartışırsa, utanırsa veya fırtınalar koparsa konuşmayı ertelemeyin. Ebeveynlerin fikirleri çocukları için önemlidir. Sakinleştiklerinde konuya geri dönün.

Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak, kullanımını ve içmesini önlemek, yavaşlatmak veya durdurmak için adımlar tam size göre. Bu tavsiye çok geç olmadan hemen harekete geçin!

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et