Cumartesi, Ekim 12, 2024
Ana SayfaHamilelikHafta Hafta GebelikHamileliğin 32. Haftasında Anne ve Bebek

Hamileliğin 32. Haftasında Anne ve Bebek

Hamilelikte otuz ikinci haftaya gelindiğinde anne ve bebekte yaşanan değişimler devam eder. Bebek artık cenin durumundan çıkmış ve bir bebek görünümünü almış olur.

Bebek otuz ikinci haftaya girdiği zaman yaklaşık olarak bir kiloyu geçmiş olur. Bebeğin boyu da yaklaşık olarak kırk iki santim kadar olur. Bu nedenle de artık daha büyük bir yer işgal etmeye başlar. Ancak en önemli kısım otuz ikinci haftadan sonra gelen zamandır. Çünkü bebek otuz ikinci haftadan sonra her hafta iki yüz elli gram gibi bir kilo alır. Bu sadece bebeğin aldığı kilodur. Anne ise bu kilonun iki katını yani beş yüz gram gibi bir kilo almaya başlar. Hamileliğin 32. Haftasında bulunduğu görünümü doğduğu zaman görüneceği haline oldukça yakındır. Anne ise otuz ikinci hafta da tam on bir kilo almış olmalıdır.

Bebek Kilo Almaya Devam Eder

Gebelikte 32.hafta
Hamilelikte 32.hafta

Otuz ikinci haftadan sonra bebeğin doğumuna kadar geçecek olan zaman dilimi içerisinde dört kiloya kadar kilo alınmaya devam eder. Standart ölçülere sahip olan bir annenin hamilelik süresi boyunca on beş kiloya kadar kilo alması gerekir. Anne kilolu bir yapıya sahip ise en fazla on bir kiloya kadar kilo alımı yapılır. Aşırı zayıf bir yapıya sahip olan anne on sekiz kiloya kilo alımı olur. Annenin doktor kontrollerini aksatmaması gerekir. Aynı zaman da düzenli bir beslenme yapılmalıdır. Bunun yanı sıra düzenli egzersiz yapılmaya da dikkat edilmelidir.

Sıkıntılar oluşmaya başlayabilir

Gebelikte 32.haftada çektiğiniz sıkıntılar artabilir.

Hamileliğin 32. haftasında bazı sıkıntılarda meydana gelmeye başlar. Bebeğin sürekli olarak büyümesi nedeni ile annenin kan basıncında artışlar meydana gelir. Bebeğin büyümesi nedeni ile rahmin diyaframa doğru baskı yapmasına neden olur. Bu durum da annenin karnında sıkışmaların meydana gelmesine neden olur. Bunların yanı sıra mide yanması ve nefesin kesilmesi şeklinde durumlar meydana gelir. Bu rahatsızlıkların azalması için destekli bir yastıkla uyunması ve yemeklerin küçük porsiyonlarda yenilmesi gerekir. Otuz ikinci haftadan itibaren anne de sırt ağrıları meydana gelmeye başlar. Ancak sırt ağrılarının artması durumunda doktora başvurulması gerekir. Çünkü şiddetli sırt ağrıları erken doğum habercisi de olabilir. Ancak normal şartlarda yaşanan sırt ağrıları hormonal değişimler nedeni ile ortaya çıkan sorunlardır. Bu zamandan itibaren yapılan bütün işlerin dinlenilerek ve yavaş yavaş yapılması gerekir. Hamileliğin 32. haftasında itibaren bebeğin hareketlerinde de değişimler meydana gelmeye başlar.

Bebek Hareketleri Çoğalacaktır

Otuz ikinci haftadan itibaren bebeğin hareketleri anne tarafından daha fazla hissedilmeye başlanır. Ancak bu zamandan itibaren anne bebeğin hareketlerinin azalmaya başladığı düşüncesi ortaya çıkabilir. Bu nedenle de anne bebeğin hareketlerini kontrol etmek ister. Böyle bir durum içerisine girildiği zaman annenin yapması gereken bir kenara oturmak ve kendisini rahatlatmaktır. Bu durum daha iyi gelecektir. Ancak bebeğin bir saat içerisinde beşten daha az hareket etmesi durumunda doktor ile iletişime geçilmesi gerekir. Aynı zamanda bu süre içerisinde annede bazı durumlar ortaya çıkar. Anne otuz ikinci haftadan sonra artık doğum için sabırsızlanmaya başlar. Anne de kabızlık sorunları artış gösterir. Vücudun da şişlikler meydana gelmeye başlar. Bacaklara kramplar girmeye başlar. Bacaklarda yer alan varisli damarlarda artış meydana gelir. Bebeğin sürekli olarak büyümesi nedeni ile karın kısmında aşıntılar oluşur. Vücutta çatlaklar meydana gelir. Otuz ikinci hafta itibari ile anne de uyuma güçlüğü meydana gelir. Rahimde büyüme oluşmaya başlar. Anne daha dalgın olmaya başlar. Aynı zamanda vajinal akıntı sıkıntıları meydana gelir.

Anne otuz ikinci haftanın gelmesi ile birlikte doğum korkusu yaşamaya başlar. Doğumla ilgili yaşanan her sıkıntının doktor ile konuşulması annenin rahatlamasına neden olur.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et