Doğumdan sonra kilo aldınız mı? Emzirirken kilo vermek için sorun mu yaşıyorsunuz? Bu makale hamilelikten sonra ve emzirme döneminde eski bedeninize nasıl geri döneceğiniz konusunda size rehberlik edecek.
Emzirirken kilo vermek neden zor?
Aşağıdaki noktalar emzirirken kilo vermeyi zorlaştırır.
- Sağlığınız ve yeterli süt akışı için kalori alımınız 1800 kalori olmalıdır.
- Süt akışının azalmasına neden olabileceğinden diyet önerilmiyor veya izin verilmiyor.
- Hamilelikten hemen sonra kilo vermek için ağır egzersiz yapamazsınız.
- Bebeğinizi olumsuz etkileyebileceği için kilo verme ilaçlarına izin verilmez.
Dolayısıyla, yukarıdaki tüm nedenler, emzirirken kilo veremeyeceğinize inanmanıza neden olur.
Emzirirken kilo vermek için okumaya devam edin.
Emzirirken kilo vermenin pratik yolları:
- Emzirmek
Bebeğinizi doğurduktan hemen sonra bu yağlı katmanları kaybetme amacınız sizi zaman zaman emzirmekten caydırabilir. Ancak harekete geçmeden önce bekleyin, bazı araştırmalar sadece emzirmenin hamilelik öncesi vücudunuzu daha hızlı almanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Emzirmek kilo vermenize nasıl yardımcı olur? Bebeğinizi emzirdiğinizde, anne sütü üretmek için vücudunuzdaki birkaç kalori yakılır. Bu nedenle bebeğinizi herhangi bir kısıtlama olmaksızın emzirin. Bebeğinizin bağışıklığını ve sağlığını güçlendirmek için de faydalıdır.
- Sağlıklı beslenmek
Emzirme döneminde diyet yapmak yerine sağlıklı beslenme planınıza uyun. Kaliteli anne sütü üretimi ve doğum sonrası iyileşme için sağlıklı beslenmek önemlidir.
- Su tüketmek
Anne sütü çoğunlukla sudan oluşur. Yani aldığınız sıvı miktarı önemlidir. Emzirme sırasında alınan sıvı miktarı aslında bebeğinizi emzirme sayısına bağlıdır.
Her emzirdiğinizde elinizin altında bir bardak su veya sıvı alın. Sıvı ihtiyacınızı karşılamak için su, sebze çorbaları veya meyve suları alabilirsiniz. Çok uzun süre susamayın.
İyi su tüketmenin metabolizma sürecini hızlandırdığına inanılıyor, bu da ekstra yağ katmanlarını kaybetmenize ve sizi sağlıklı vücudunuzda dönüştürmenize yardımcı olabilir.
- Hafif ve orta şiddette egzersizler yapın
Yeni bir anne iseniz, vücudunuza uygun olmadığı için kilo vermek amacıyla kuvvetli egzersiz yapmanız önerilmez. Ancak yavaş yavaş tempolu yürüyüş, istirahat halindeyken kas hareketleri, doktora danıştıktan sonra hafif egzersizler yapmaya başlayabilirsiniz. Bu, ekstra kalori yakmanıza ve enerjinizi de canlandırmanıza yardımcı olur.
Orta düzeyde egzersiz, doğum sonrası aşamada stresten uzak olmanıza da yardımcı olur. Sezaryen ameliyatı olan kişi, antrenmanlara ve hatta orta derecede egzersize başlamadan önce doktorlarından onay almalıdır.
Doğumdan tamamen kurtulmuş ve her türlü egzersizi yapabilecek kadar sağlıklı olan kadınlar, ekstra kalori kaybetmek için bu şansı kullanabilir. Doğru şeyi yapmak için asla geç değildir ve eğer geç kaldığınızı düşünüyorsanız, o zaman “Geç kalmak hiç olmamasından
- Yeterli uyku almak
Birçok çalışma, stresin obeziteye ve aşırı kilo alımına yol açabileceğini kanıtlamıştır.
Stresli durum sırasında vücudunuz kilo alımını tetikleyebilecek kortizol gibi stres hormonlarını salgılar. Bu yüzden yeterince uyuyun ve dinlenin.
- Stres yapmayın
Stres, kilo kaybı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Stres düzgün sindirimi engeller ve dolayısıyla metabolik hızı yavaşlatır. Bu nedenle, uyguladığınız kilo verme planının sizin için işe yaraması için rahat ve stressiz olmaya çalışın.
- Kiloları kademeli olarak azaltmayı hedefleyin
En sevdiğiniz ünlü anneleri hamilelik öncesi figürlerine geri döndürmek, sizi bebek sonrası kilonuzu kaybetmek ve hamilelik öncesi bedeninize geri dönmek için sabırsız kılabilir. Ancak hızlı bir kilo vermeyi hedeflemeyin.
Kilolarınızı hızla kaybederseniz, vücut yağınızdaki toksinler sütünüze salınır. Dolayısıyla, olumsuz koşullarından muzdarip olanlar sadece sağlığınız ve anne sütünüz değil, bebeğiniz de olabilir. Bu nedenle, yukarıdaki ipuçlarını kullanarak yavaş yavaş kilo verin. Emzirirken kilo vermek için sabırlı ve iyimser olun.