Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte Kişisel BakımGebelikte Manikür ve Pedikür Yaptırılır Mı?

Gebelikte Manikür ve Pedikür Yaptırılır Mı?

Hamilelik sırasında her anne yapılacak veya yapılmayacak durumları araştırmak ister. Belirli alışkanlıklar konusunda dikkatli olunması zorunlu olsa da, endişelenmenize gerek olmayan bazı aktiviteler vardır. İşte o aktivitelerden biri de manikür ve pedikürdür. Özellikle bakımına düşkün anne adayları, gebelikte manikür ve pedikürün zararlı olup olmayacağını sorgular. Hamilelikte manikür ve pedikür ile ilgili yapılan bu uygulamanın şu ana kadar herhangi bir zararı tespit edilememiştir.

Hamilelikte manikür ve pedikür oldukça güvenlidir. Birçok hamile kadın rahatlatıcı bir seans için uygulama salonlarına gitmekten hoşlanır. Stresi hafiflettiği, kasları yatıştırdığı ve kan dolaşımını artırdığı bilinmektedir. Bu masajlar, kan dolaşımını artırmasıyla, çoğu hamile kadında yaygın olan ayaktaki şişliği azaltır.

Hamilelikte manikür ve pedikür, kendinizi rahat hissedecek kadar güvenli olsa da, dikkat edilmesi gereken birkaç risk faktörü vardır. Bunlar şunları içerir:

· Hijyen riski: Özellikle kuaför salonlarında yapılan bu uygulama bir hayli ziyaretçi gördüğü ve her yerinde kimyasal madde bulunduğundan, enfeksiyon riski yüksek olabilir. Kullanılan ekipman ve ürünler, uygun şekilde temizlenmemiş ve sterilize edilmemişse enfeksiyon riski taşıyabilir. Bu hem sizi hem de bebeğinizi tehlikeye atabilir. Bazı salonlar güvenli hijyen yöntemleri uygulayamayabilir ve farklı müşterilere kullandığı araçları yeniden kullanabilir. Bu sizi potansiyel bir bakteri ve mantar enfeksiyonu riski altına sokabilir.

· Kimyasallar: Toluen, Formaldehit ve Aseton gibi bazı maddelere maruz kalmak zararlı olabilir. Bu kimyasalların solunması veya yanlışlıkla yutulması zarar vericidir. Kimyasallar da ciltte emilerek komplikasyonlara neden olabilir.

· Havalandırma eksikliği: Kimyasal maddeler, havalandırma eksikliği bulunan yerlerde mide bulantısına sebep olabilir. VOC’lerin (Uçucu Organik Bileşikler) buharlaşması için havalandırma gereklidir. Düzgün havalandırma olmaması, bu bileşiklere daha fazla maruz kalma anlamına gelebilir. Açık pencereleri olan bir salonu veya iyi bir havalandırma sistemi olan salonları tercih etmek her zaman en iyisidir.

Bazı kimyasallara maruz kalmak, hem sizin hem de bebeğiniz için bir risk oluşturabilir. Bazı salonlar, zararlı toksik maddeler içeren ucuz ürünler kullanabilir. Bu nedenle, randevunuzdan önce kullandıkları ürünlerle ilgili olarak salon ile görüşmek faydalı olacaktır.

Hamilelikte manikür ve pedikür

Hamilelikte manikür ve pedikür yaptırmadan önce alabileceğiniz önlemlerden bazıları şunlardır:

1. Kimyasal maddelere gereksiz yere maruz kalmamak için iyi bir havalandırması olan salonu seçin. Aksi takdirde hamilelik sırasında artan koku duyusu mide bulantısına neden olabilir.

2. Mümkünse, hijyen yöntemlerini, araçlarını ve uygulamalarını incelemek için önce salonu ziyaret edin.

3. Randevuyu iyi bir sağlık kontrolü yapılan, lisanslı bir salondan alın

4. Enfeksiyonlara ve bakterilere maruz kalmayı azaltmak için sabah erken saatlerde randevu almayı deneyin.

5. Yanlışlıkla kimyasal madde yutmamak için, salondayken herhangi bir yiyecek tüketmeyin.

6. Üzerinizde kullanılan aletlerin iyice sterilize edildiğinden emin olun.

7. Alternatif olarak kendi tırnak makaslarınızı taşıyın.

8. Üzerinizde kullanılan ürünlerde zararlı kimyasal olmadığından emin olun.

9. Cildinizde herhangi bir kesik varsa, enfeksiyonları önlemek için salona gitmekten kaçının.

10. Görevliye eldiven giymesi konusunda ısrar edin.

11. Bakteriyel veya mantar enfeksiyonlarını önlemek için görevliden tırnak etlerinizi kesmemesi konusunda uyarın.

12. Masajın doğum eylemine neden olabileceğine dair bir kanıt bulunmamasına rağmen, pedikürcünüze masaj sırasında dikkatli olmasını belirtin.

13. İlk üç aylık dönemde manikür ve pedikürlerden kaçınmak isteyebilirsiniz, çünkü enfeksiyon riski ve bunlarla ilişkili tehlikeler şu anda oldukça fazladır.

14. Salondaki hijyen konusunda ikna olmadıysanız, kendi evinizde bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.Hamilelik sırasında kendinize bir manikür ve pedikür yaptırmak iyi hissetmenizi sağlayabilir. Bazı kişisel bakımlar büyük ölçüde güvenli olsa da, tüm artıları ve eksileri göz önünde bulundurmanız ve bilinçli bir seçim yapmanız önerilir. Ürünlerinizi, salonunuzu ve güvenliğinizi özenle seçin. Ardından keyifli bir salon tedavisinin keyfini çıkarın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et