Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaSponsorHafta Sonu Büyükada'da Yapılacak 7 Şey

Hafta Sonu Büyükada’da Yapılacak 7 Şey

İstanbul’un en gözde yerlerinden bir tanesi olan Büyük Ada, Prens Adası olarak da bilinir. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin İstanbul ziyaretlerinde gezmek için en çok tercih ettiği noktalardan bir tanesi Büyükada’dır. İstanbul açıklarındaki en büyük ada olan bu ada denizyolu ulaşımı ile oldukça keyifli bir rotadır. Beşiktaş, Kabataş, Bostancı ve Pendik ilçelerinden direkt olarak kalkan vapurlar ile Ada’ya kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Beşiktaş vapur iskelesinden ortalama 2 ila 2,5 saat arasında değişen bir sürede Büyükada’ya ulaşmak mümkündür. Bu süre zarfında vapurun eşsiz esintisi, yol güzergahındaki manzaralar ve yolculara eşlik eden martılar ile benzersiz bir yolculuk deneyimi yaşanmasını sağlar. Hafta sonu oldukça kalabalık olan Büyükada’da yapılacak pek çok aktivite söz konusudur. Hem büyüklüğü hem doğası hem de masmavi koyları ile yazın vazgeçilmez noktasıdır. Her gün düzenlenen vapur seferleri ile kış aylarında da sıklıkla ziyaret edilebilir. Sakin, dingin ve sessiz bir ortam arayanlar için kış aylarında İstanbul konumuna en yakın noktada yer alan Büyükada’da yapılacaklar şu şekildedir;

Bisiklet Kiralama ve Tur Gezisi

Büyükada denilince akla ilk gelen aktivitelerden bir tanesi bisiklet aktivitesidir. Ada’nın her noktasının keyifle ziyaret edilmesine imkan tanıyan bisikletler günlük ya da saatlik olarak kiralanabilir. Kiralama yapan dükkanların herhangi birinden avantajlı olması adına günlük olarak kiralama tercih edilmesi tavsiye edilir. Bisikletler, ada içerisinde sıklıkla kullanılmasından dolayı çocuklu aileler için de uygun olan bisiklet türleri mevcuttur. Tarihi güzelliklerini keşfedebileceğiniz Büyükada’da bisiklet kiralamak için kimlik bırakılması yeterlidir.

Dilburnu Mesire Alanında Piknik  

Büyükada’ya gelindiğinde mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alan Dilburnu mesire alanı, benzersiz manzaraya sahiptir. Çamların gölgesinde serinlemeye fırsat veren Dilburnu mesire alanı, aynı zamanda deniz manzarasına da sahiptir. Doğa ile iç içe piknik yapabilme imkanı sunan bu mesire alanı, içerisinde pek çok alan barındırır. Özellikle çocuklu aileler için çocuk oyun parkı, çeşitli restoran ve kafe, piknik alanları gibi noktalar bulunur. Belirli bir giriş ücretine tabi olunan mesire alanında mangal yapma imkanı da mevcuttur.

Aya Yorgi Kilisesi

Dilburnu mesire alanına yakın konumda yer alan Aya Yorgi Kilisesi, adanın orta kısmında yer alan Birlik Meydan’ında bulunur. Birlik Meydan’ına ulaşım sağladıktan sonra yaklaşık olarak 1 kilometre uzunluğa sahip dik bir yokuşun geçilmesi şarttır. Yokuş sonunda Büyükada’nın en bilindik yeri olan Aya Yorgi Kilisesi’ne kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Dik bir tepe üzerine konumlanmış olan bu kilise, Efes’teki Meryem Ana Evi ile birlikte Hristiyanlar tarafından Türkiye’deki iki hac noktasından biri olarak rağbet görmektedir. Her yıl 23 Nisan ve 24 Eylül tarihleri arasında oldukça kalabalık olan bu kilisenin yol güzergahında dilek notlarına rastlamak da mümkündür.

Yücetepe Kır Gazinosu

Aya Yorgi Manastırı’nın yakınlarında bulunur. Yücetepe Kır Gazinosu yeşillikler içerisinde muhteşem bir manzaraya sahiptir. Burada çay, kahve ve buraya özgü olan şaraplar satışa sunulur. Aynı zamanda restoran kısmı da bulunan Yücetepe Gazinosu, adanın ruhunu en güzel şekilde yansıtan bir noktadır. Adaya gelindiği zaman gezginlerin de uğrak noktası olan bu gazinoya mutlaka uğranması tavsiye edilmektedir.

Büyükada Çarşısı

Yeşilliğin ve maviliğin hakim olduğu Büyükada’nın en kalabalık noktalarından bir tanesi olan Büyükada çarşısı gezip görülmeye değer bir alandır. Adaya ait benzersiz lezzetler çarşının her noktasında bulunur. Birçok yemek çeşidi bulunan bu çarşı içerisinde birbirinden farklı balık restoranları, köfte ve piyaz ikilisi, midye tava, patates ve kokoreç gibi benzersiz lezzetler adada en çok tercih edilen ünlü yemekler arasında yer alır.

Büyükada Plajları ve Koyları

Sahip olduğu güzel plaj ve koyları ile İstanbul’da olunduğunu unutturacak nitelikte olan bu ada, yaz ayları geldiğinde daha sık tercih edilen bir yer olmaktadır. Bu koyların her biri ayrı bir noktada yer alır. Tekneler ile ulaşım sağlanan Büyükada’da gezip görülmeye değer plaj ve koylar şu şekildedir;

  • Eskibağ Plajı
  • Prenses Koyu
  • Aya Nikola Plajı
  • Halik Koyu Plajı
  • Ya da Beach Club
  • Yörükali Plajı
  • Sedef Adası
  • Nakibey Plajı

Büyükada’da Nerede Konaklanır?

İstanbul’un en güzel rotaları arasında yer alan Büyükada, özellikle bahar ve yaz aylarında konaklama bakımından yoğunluk yaşanmaktadır. Bu sebeple Büyükada’da her geçen gün farklı konseptlerde konaklama yapılabilecek pek çok otelve pansiyon seçenekleri çoğalmaktadır. Her yaştan gezmeyi severlere uygun olan Büyükada, yürüyüş alanları, mesire noktaları, kültürel değerleri ve keyifli restoranları ile harika bir noktadır. Büyükada’ya gelindiğinde konaklama yapılabilecek Büyükada otelseçenekleri herkese hitap eder. Hem fiyat hem de gezip görülecek yerlere olan uzaklık bakımından talebe uygun otellerden yararlanılabilir.

Büyükada’ya En Yakın İstanbul Otelleri

Konaklama tercihi çoğu zaman direkt olarak Büyükada’da yapılmamaktadır. Günübirlik seyahatler tamamlandıktan sonra İstanbul’a dönmek isteyen kişiler konaklama için İstanbul Otelleri arasından istediğini tercih edebilirler.  Büyükada’ya en yakın noktalar arasında Kadıköy, Pendik, Beşiktaş, Kabataş gibi çeşitli rotalar bulunur. Her bir rotadan Büyükada’ya her saat düzenlenen seferler bulunmaktadır. Günlük olarak Büyükada’ya gitmek isteyen kişiler otellerini İstanbul’un bu noktalarından tercih ederler. Direkt olarak İstanbul’da konaklamak maliyet bakımından da kişilere pek çok avantaj sağlar. Direkt Büyükada’da konaklamak yerine İstanbul otel seçeneklerinden yararlanılması önerilir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et