Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik28. Hafta GebelikHamilelikte Bebek Hareketinin Az Olması Normal Midir?

Hamilelikte Bebek Hareketinin Az Olması Normal Midir?

Bebeğinizin hareket ettiğini hissetmek hamileliğin heyecan verici bir parçasıdır. Bu hareketler genellikle hafif çırpınmalar olarak başlar ve sonunda tam vuruşlara dönüşür. Bu fetal hareketler, bebeğinizin nasıl olduğunun da bir göstergesi olabilir. Özellikle üçüncü trimesterdeyken hareketlerinizde ani bir azalma yaşarsanız, bunu doktorunuza bildirmeniz önemlidir.

Fetal hareketler kişiden kişiye ve bebekten bebeğe değişir. Bazı bebekler, sürekli hareket halindeyken, bazıları arkalarına yaslanıp keyif yapabilir. Kısacası hamileliğiniz boyunca fetal harekette önemli değişiklikler normaldir.

Hareketlerin azalmasının nedenleri

Hareket azalmasının iyi huylu (zararsız) nedenleri olabilir. Örneğin, bebeğiniz uyurken bilmeden tekme sayımı yapmayı seçmiş olabilirsiniz. Bebeğiniz daha aktif olduğunda tekme sayımını ölçmek daha doğru sonuç verecektir.

Ancak bebeğinizin çok fazla hareket etmemesinin potansiyel olarak daha ciddi başka nedenleri de vardır.

Bebeğinizin büyümesi yavaşlamış olabilir. Veya bebeğinizin plasentasında veya rahminizde bir sorun olabilir. Doktorların ense kordonu dediği bir durum olan bebeğinizin göbek kordonunun boynuna dolanmış olması da mümkündür.

Tekme sayınız azalmış hareketler gösteriyorsa, doktorunuz daha fazla değerlendirme yapmak isteyebilir. Stressiz bir test, bebeğinizin kalp atış hızı ve üçüncü üç aylık dönemdeki hareketleri hakkında bazı yararlı bilgiler sağlayabilir.

Başka bir seçenek de hareketlerini kontrol etmek için doktorunuza bebeğinize iyi bir muayene etmesinin yanı sıra, sıkıntı olmadığından emin olmak için büyüme ve gelişmelerini sağlayan üç boyutlu bir ultrasondur.

Bebeğinizin rahim içindeki hareketlerine dikkat etmek önemli olsa da azalan fetal hareket her zaman hamilelikle ilgili bir sorun olduğu anlamına gelmez. Dikkatli olmak önemli olduğundan, bebeğinizin tekmelerini genellikle en aktif oldukları zamanlarda sayın.

Bir saatte beş vuruştan veya 2 saatte 10 vuruştan daha az sayarsanız, endişelerinizi doktorunuza bildirin. Sizin ve bebeğinizin sağlığını kontrol etmek için doğum öncesi test yaptırmanızı isteyebilirler.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et