0 oy
1,536 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,105 puan) tarafından

Kızlar size 2 sorum olacak. Bilgisi olan yardımcı olsun lütfen. 36 haftalik oldum bebeğim makat geliş ve sezaryen olacak büyük ihtimalle. Sezaryen nasıl bir süreç. Hastanede eşimden başka bakacak kimse yok. Kendim kalkıp altını değiştirebilir miyim doğumdan sonra vs. Yanımda işi bilen biri olmak zorunda mı?

Benim ailem yurt dışında, eşimin de 2 ablası var 1'er saat uzaklıkta. İlçede yaşıyoruz, merkezde, fakültede doğum yapmayı düşünüyorum. Özel oda tutup eşim yanımda refakatçi olabilsin diye. Yoksa erkek almıyorlar biliyorsunuz. Küçük görümcem dün aradı, yanında biri olmalı,  bebeği emzirmek isterken bile biri kucağına vermeli, altını değiştirmek istersen ameliyatlı oldugun için yapamazsın vs dedi. Ablamı ara yanında kalsın, çıtlatın şimdiden dedi. Küçük görümcemin 2 Küçük çocuğu ve yaşlı kayınbabası var onun yanıma gelme imkanı yok. Büyük gorumcemi aradık,  en küçük çocuğu 16 yaşında. Görümcem bundan 8 ay önce boyun fıtığı ameliyatı oldu. Eşim sen gelir misin dedi boynunu gösterdi,  kullandığı ilaçları bahane etti. Acilden gelmiyorum falan dedi. Bir de kızı 20 li yaşlarda ilaç kullanıyor,  geceleri uyuyamıyor dedi. Sanki emziriyormuş gibi kızını bahane etti. Söz veremem ama zor dedi. Eşime bir etek bir eşarp tak sen git dedi :(

Eşimde kaldır indir olunca ben yaparım sen sadece bebek konusunda yardımcı ol dedi. Söz veremem dedi yine. Şimdi ben bu gorumceye ne yapayım? Küçük görümcem arsızlığa ver günün belli olunca tekrar ara diyor. Siz ne yapardınız? 

Eşim biraz pimpirikli bebek konusunda becerebilecegini sanmıyorum. 

65 Cevaplar

0 oy
(13,568 puan) tarafından
Hiç merak etme eşin de yapar bebek bezi değiştirmek zor değil ki sen yatağında yatarsın emzirme vakti eşin bebeği kucağına verir kimseye minnet etmeyin Allah yardım eder 
(1,105 puan) tarafından
Zaten görümcemi aramak istemiyorum artık.  Doğurdum bile demek istemem. İş başa düştü eşimle bir şekilde halledeceğiz.
(13,568 puan) tarafından
Hiç merak etme halledersiniz eşin de şimdiden bez değiştirmeye alışır canım :)
-Reklam-
0 oy
(952 puan) tarafından
Ben ilk gün kalkamadm 1 hafta sonra bile desteksiz kalkamadım tek başına bebeğe bakacak duruma gelmek için minumum süre 12 gündu benim için aşırı zorlanırsınız 
(1,105 puan) tarafından
Bi hastaneyi atlatsak eve geldikten sonrası kolay inşallah. Komşum var gelir
0 oy
(1,156 puan) tarafından
Allah kimseye muhtaç etmesin canım. Çok ayıp etmiş görümcen. Hastabakıcı tutma şansın varsa minnet etme derim. Zaten 2 gün kalınıyor en fazla. Ama hemşireler de yardımcı olur Allahın izniyle. Allah yardımcın olsun. Benim kaynana ile annem de yarış ediyor yanımda kalmak için. Ama kaynana kendini öne atıyor sonra yatağa yatıp uyuyor. Onun horlamasından ne uyuyabiliyorum, ne de dinlenebiliyorum. Annem desen, aynı senin büyük görümce gibi, aklı babam ve abimde kalıyor. Halbuki 20 yaşında kız kardeşim var o çalışıyor ama işe geç gidiyor. İstese o halleder yemeği falan. Ama annem hep bi bahane buluyor. 
(1,105 puan) tarafından
Kime sorsan onun başında büyük bir dert var. Benim annem olsa asla gözüm arkada kalmazdı. O da şimdi gelebilecek durumda değil. Görümcem de kızını bahane etti, bi boynunu bahane etti.  Velhasıl kendini belli etti. Sanki haftalarca bana bak dedim. 2 gun hastanede yanimizda dur dedik. Belkide ihtiyac olmayacak ama bilen biri olsa iyi olur diye düşündük. Bir de utanmadan bebek görmeye gelir ne tepki vereceğimi bilmiyorum.
0 oy
(401 puan) tarafından
Eşini zorla gelsin yanına canım , benimde sezaryende kuzenim ve kız kardeşim yanımdaydı ama asla bebek hakkında bilgileri yok bebek bakmamislar sırf yanımda dursunlar diye gelin dedim eşim vardı , hiç biri bebek bakmayi bilmiyordu ama bebeği eline verir elinden alır , gazını çıkarır , kıyafetlerini değişir bebeğin yapamazsa yatağa otur sen yap bebeği yatağına bırakıp ben kendim yapmıştım ama ilk çıkınca saatlerce hareket edemiyorsun ayaklar uyuşuk , yürümeye kalkınca biri illa yanında olacak başın döner tansiyonun düşer aniden , lavaboya giderken belki yanında biri olmalı ilkte , eşinle güzelce konuş , anlar seni , bebek yeni doğduğu için uyur genelde , dikişler olduğu için kendini çok zorlamaman lazım 
0 oy
(127 puan) tarafından
Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Sezaryen korkulu bir süreç değil sonrası da öyle pandemi zamanına gelmişti doğumum şehir hastanesinde yaptım doğumu annem geldi bakmaya ama uyudu durdu artık bebeğimi ben almıştım kucağıma beşikten tuvalete falan gidip gelebiliyordum. Doğum öncesi stajyerler kolumdaki damarları mahvettiler damar patlayacaktı o yüzden sol kolumu tam kullanamıyordum odadakiler bile yardımcı oldular eşin varsa kolay olur ben hiç bebek bakmayı bilmiyordum giydirirken falan aşırı korkuyordum hiçbir zorluğu yok. Bu arada kesinikle depend almanı tavsiye ederim fiyatı biraz pahalı ama onu kullanınca dua edersin o kadar kurtarıcı bir şey ki diğer bezlerle rezil olma sakın madem teksin aşırı rahat edersin trendyolda falan oluyor migros da falan da var mı bilmiyorum İnternete yaz bak bir kilona göre bedeni var çok hayat kurtarıcı 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 348 göst.
0 oy
12 cevap 203 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 126 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.

408,403 soru