Canm oyle nikah bozulmaz
Dinimizde evlenen yani nikahlanan çiftlerin arasında 3 bağ olduğu kabul edilir. Dini olarak karı koca olan iki kişinin nikahının bozulması için erkeğin 3 hakkı bulunur. Dinimizce kadınlara boşama hakkı verilmediği için dini boşanma sadece erkek istediği zaman olur. Hanımını boşamak isteyen bir erkek isteyerek ya da bilmeden 3 kere “Seni boşadım” ya da “Artık benim hanımım değilsin” gibi kelimeler kullandığında boşanma gerçekleşmiş olur. Bu nedenle erkeğin hanımına kullandığı sözlere dikkat etmesi gerekir. Bazen kızgınlık anında söylenen seni boşarım, ya da senden ayrılırım kelimeleri de boşanma haklarından sayılır.
Eğer bir erkek sürekli hanımına “Seni istemiyorum” gibi kelimeler kullanıyorsa, boşanma manasında kullanmasa bile bunlar da boşamak için yeterli oluyor. Erkeğin 3 defa üst üste seni boşadım demesi ya da seni 3 kere boşadım demesi, dini nikahın düşmesi anlamına gelir. Çiftlerin yeniden birbirleri ile evlilik yapması için hulle yapılması, yani kadının bir başka erkek ile dini nikahla evlenmesi şarttır. Kadın bir başka erkek ile dini nikah kıyıp düğünle evlenir ve ilişki yaşarsa, yeniden boşanıp eski eşi ile evlenebilir. Hulle erkekler içinse gerekli değil, hatta yapılmaması gereken bir durumdur.