Çarşamba, Kasım 20, 2024
Ana SayfaBebekBebek Gelişimi1 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

1 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

Yeni bir serüvene merhaba dediniz. Şimdi bütün yönleriyle bebeğinizin gelişimini incelemenin vakti geldi bile. Sizler için 1 aylık bebek gelişimi konusunu detaylı bir şekilde inceledik. Tabi ki her insan nasıl farklıysa bebeklerde de bir takım farklılıklar ortaya çıkabilir. Çoğunlukla bu farklılıkları beslenme, günlük hayattaki ihtiyaçları ve hatta uyku düzeninde bile görmek mümkün olabilir. Bu yazıda genellikle herkesçe kabul edilen genel durumlar baz alınmıştır. Hazırsanız başlayalım.

1 Aylık Bebek Gelişimi

Gebelik sürecinin ardından yeni bir dünyaya alışmaya başlayan bebeğiniz, sizinle birlikte öğrenmeye başlıyor. İlk olarak el hareketleri ile bu yeni dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bu bir aylık dönem içerisinde bebeğiniz; bol bol uyuyor ve bol bol emiyor. Arda kalan kısa süre içerisinde de kakasını yapmakla meşgul.

Görme ile Başlayalım

Her ne kadar görmeden bahsedilse de bu dönem içerisinde görme anne memesi ile kısıtlıdır. Sadece bir karış ötesini görebilen bebeğinizin bu günlerinde çok net bir göz teması kurması mümkün olmamaktadır. Sadece annesinin kokusu ile ilgilenmesini yadırgamayın. Biraz zaman geçtikçe daha fazla etrafı ile temas kurmaya başlayacak ve görmeye başladığını göz temasları ile anlayacaksınız. Şimdilik biraz daha beklemeniz gerekecek!

1 Aylık Bebeklerde Duyma Nasıl Olur

Anne karnında anne ve konuştuysa babanın sesine alışmış olan bebeğiniz için bu sesler onu rahatlatabilir. Etraftaki seslere ilgi duymaya başlasa da çoğunlukla ilgisini gösterme konusunda yetersiz kalabilir. Onunla düşük seste ve sakinleştirici bir şekilde konuşursanız sakinleşmeye başladığını fark edebilirsiniz. Hekiminiz bebeğinizin işitme testini ilk haftalarda yaptıracaktır. İletişim kurmanın ilk basamağı olarak onunla sakin bir ses tonu ile konuşma ile başlayabilirsiniz.

Bebeğinizin İlk Hafta Beslenmesi ve Sindirim Sistemi

Günlük 5, çoğunlukla daha da fazla kez kaka yapabilir. Sindirim sistemi gelişmeye bu günlerden itibaren devam ediyor. Kakasını yapamadığı için yada gazını çıkaramadığın için huzursuz olabilir. Onun yerinde olsanız (ki bir dönem hepimiz bir aylıktık) biz de aynı zorlukları yaşayabilirdik.

1 aylık bebek gelişiminde
Onun cilt sıcaklığına dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

Sık sık altını değiştirin. Onu çok üşütmemek için biraz pratikleşmeye çalışın. Çok hassas cildi çabuk pişik olmaya müsaittir. Aynı zamanda uzun süre çıplak kalırsa hastalanması da kolay olur. Bebeğinizin sindirimi süt vasıtasıyla sizden çok çabuk etkilenir. Bu sebeple gaz yapıcı gıdalardan muhakkak uzaklaşmanız gerekmektedir.

1 Aylık Bebek Ne Yapar

Bu dönemde yemek – kaka ve uyku üçgenini çoğunlukla gaz ve diğer rahatsızlıklar bozabilir. Uyumak istediğinde uyuyamayan ve üstüne birde acı çeken bebeğiniz huysuzlaşabilir. Onu doktorunuzun belirttiği zaman aralıkları içinde emzirmeli ve muhakkak altını sıklıkla kontrol edebilirsiniz.

Bebeğinizin günün 18 saatine kadar uyumak istemesi son derece doğaldır. Bazı durumlarda bu süreç uzun bile olabilir. Bebeğin kolik olması veya diğer rahatsızlıklardan dolayı uykusuz kalması da onun huysuz olması için yeterli bir sebep olabilir.

Bebeğinizin Ölçümlerinin Yapılması

Bu ayın sonundan itibaren aşı takvimi içerisinde hareket etmeniz beklenebilir. Çoğunlukla bu durum doktorunuz tarafından belirtilir. Bebeğinizin baş ve boy ölçümlerinin takip edilmesi gelişiminin takibi açısından önemlidir. Bunun dışında gün içerisinde size bazı sorunlardan dolayı sıklıkla işaretler verebilir. Bu işaretleri takip ederek doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

Eyvah Bebeğim Kusuyor

Bebeğinizin sindirim sistemi sizinki gibi değildir. Onun midesinde kapakçık bulunmadığı için emdiği fazla sütü tekrardan kusması oldukça doğaldır. Sizin için 1 aylık bebek gelişimi konusunu incelemeye devam ediyoruz: Kazaların yaşanmaması için mutlaka onu yan yatırın böylece kustuğunda boğazına takılmayacaktır. İlk günlerde çok fazla dönemez ve sebeple bebeğinizi yan yatırırsanız rahatlıkla uyumasına yardımcı olabilirsiniz. Daha farklı konularda bilgi sahibi olmak için bebek gelişimi bölümüne göz atabilirsiniz. Sağlıkla kalın…

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et