Cuma, Eylül 6, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik37. Hafta Gebelik37. Haftada Doğum Olsa Bebek Kuvöze Girer Mi?

37. Haftada Doğum Olsa Bebek Kuvöze Girer Mi?

Erken doğmuş bebeklerin doğumdan sonra hayatta kalabilmeleri için ek bakım ve desteğe ihtiyaçları olabilir. Bebekler için kuvözler, bebeğin ne kadar erken doğduğuna ve sistemlerinin ne kadar iyi geliştiğine bağlı olarak kullanılabilir. Özel bakıma ihtiyacı olan çoğu prematüre bebek, yenidoğan yoğun bakım ünitesi (YYBÜ) adı verilen ayrı bir bölümde kuvözlere yerleştirilebilir.

Bebeğimin neden kuvözüne ihtiyacı vardır?

Bebeğinizin kuvözde kalmasının birçok farklı nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

Erken doğum: Bu durum, bir bebeğin kuvöze ihtiyaç duymasının en yaygın nedenidir. 37 haftadan önce çok erken doğan bebeklerde düşük doğum ağırlığı, düzensiz vücut ısısı ve kararsız yaşam belirtileri gibi sorunlar olabilir. Bir bebek kuvözü, sıcaklıklarını kontrol etmeye yardımcı olur. Ayrıca yüksek kalorili formül verilecek ve diğer sorunlar için ihtiyaç duydukları tedaviyi alacaklardır.

Travmatik doğum: Zor bir doğum geçiren bebekler yeterli oksijen alamayabilir veya kan akışı azalmış olabilir. Doktorlar bunu tüm vücut soğutması ile tedavi edebilir. Bu, bir bebeğin kan akışını azalttığında meydana gelebilecek beyin hasarını önlemeye yardımcı olabilecek bir tedavidir.

Solunum sıkıntısı sendromu: Bu olgunlaşmamış akciğerlerin neden olduğu bir solunum problemidir. Solunum sıkıntısı sendromu, havayı burundan iten bir makine kullanılarak tedavi edilebilir. Bu, akciğerlerin şişkin kalmasına yardımcı olur. Şiddetli solunum sıkıntısı yaşayan bebeklerin solunum tüpüne veya ventilatöre ihtiyacı olabilir.

Hipoglisemi: Bu düşük kan şekeridir. Bazen bebekler prematüre olduğunda, enfeksiyon kaptığında veya gestasyonel diyabetli kadınlarda doğduğunda olur.

Sepsis veya başka bir enfeksiyon: Prematüre bebekler enfeksiyon açısından daha yüksek risk altındadır. Diğer tedavilerin yanı sıra antibiyotiklere de ihtiyaçları olabilir.

Anne koryoamniyoniti: Bu durum, bebeği, amniyotik sıvıyı veya göbek kordonunu çevreleyen zarlarda bakteri olduğunda meydana gelir. Bu anne ve bebekte enfeksiyonlara neden olabilir. Bebeğin antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekebilir.

Bebek kuvözü ne işe yarar?

Bebek kuvözleri, bebeğinizin gelişmesi için ideal ortamı sağlar. Yeni doğanlar, özellikle erken doğanlar, vücut ısısını düzenlemekte zorlanabilirler. Bu ve fazla yağları olmaması onları hipotermiye yatkın hale getirir. Hipotermi, vücudunuzun üretebileceğinden daha hızlı ısı kaybetmesidir. Bu durum, düşük doku oksijeni, solunum zorluğu ve yavaş büyüme gibi komplikasyonlara neden olabilir.

Kuvözler, bebeğinizin optimum sıcaklığı korumasına yardımcı olarak hipotermiyi önler. Bebek kuvözündeki sıcaklık kontrolleri, bebeğinizin sıcaklığına göre manuel veya otomatik olarak ayarlanabilir. Bebek kuvözleri ayrıca nemlendirici görevi görür. Bebeğinizin cilt problemleri yaşamasını önlemeye yardımcı olur.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et