Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Tüp bebeğin yapılış şekli en çok merak edilen konular arasında yer alır. Tüp bebek tedavisi için anne adayından alınmış olan yumurtalar ile baba adayından seçilen sağlıklı sperm hücreleri laboratuvarda döllenir ve daha sonra oluşan meydana gelen embriyo, transfer edilir ardından da anne adayının rahmine yerleştirilir. Genel olarak 2 hafta sonra yapılan kan testi sonucundan Beta HCG seviyesi ile gebelik testi uygulanacaktır. Testin sonucu pozitif gelirse, artık hamilelik süreci de başlayacaktır. Tüp bebek tedavisi sonucunda elde edilen gebeliklerde doğuma kadar olan sürecin çoğu zaman normale yakın bir şekilde ilerlemesi beklenir.

Hangi Çiftlerde Tüp Bebek Tedavisi Yapılır?

  • Her iki tüpü tıkanmış olan kadınlarda
  • Sperm sayısı 5 milyonun altında kalan ve sperm hareketliliği az olan erkeklerde
  • Yumurtalık rezervi çok az olan kadınlarda
  • Yumurtlama bozukluğu olan ve aynı zamanda yumurtlama tedavilerine cevap vermeyen hastalarda
  • Endometriozis hastalarında
  • Açıklanamayan kısırlık olup 2 kez aşılama ile gebelik oluşmayan kadınlara
  • 38 yaş üstü kadınlara tüp bebek tedavisi tavsiye edilir.

Tüp Bebek Tedavisi İçin Hangi İlaçlar Tercih Edilir?

Tüp bebek tedavisi başlangıcında öncelikle yumurta geliştirici iğneler kullanılır, yumurtalar belli bir büyüklüğe geldikten sonra erken çatlamaya engel olan iğneler eklenir. Yumurtalar yeterli büyüklüğe geldiği zaman çatlatma iğnesi yapılır. Yumurta toplama işleminden sonra rahim içi zarını desteklemek amaçlı ek ilaçlar da hastaya verilir.

Aşılama ve Tüp Bebek Arasında Nasıl Farklar Vardır? Aşılama tedavisi için, yumurta büyütülüp çatlatma iğnesi kullanılır, daha sonra erkekten sperm alınıp laboratuvarda hazırlandıktan sonra rahme enjekte yapılır, döllenme kadın vücudunda meydana gelir. Tüp bebek yönteminde ise, yumurtalar toplanır ve spermle laboratuvar ortamında döllenme yapılır, embriyo gelişimi düzenli olarak takip altına alınır, uygun embriyo rahim içine koyulur

Tüp Bebek Fiyatları

Tüp bebek tedavisinin ardından hamile kalma ihtimali, öncelikli olarak anne adayının yaşı ve yumurta sayısı, baba adayının sperm sayısı ve kalitesi gibi birçok farklı etkene bağlıdır. Bu konuda genelde başarı oranı son derece yüksektir ve birçok kişi tarafından bundan dolayı tercih edilir. Eğer başarısız bir sonuç elde edilirse, tekrar etme şansı da bulunur.  İlk tüp bebek tedavisinden sonra donmuş embriyolar varsa ilerleyen süreçte bunlar çözülerek rahime transfer edilerek takip eden günlerde gebelik testi yapılacaktır. Bu aşamada süreç çok daha kolaydır. Yapılan tedavinin başarısı, doktor ve ekibinin deneyimi, kısırlık nedeni ve anne adayını yaşı ve yumurta rezerviyle yakından alakalıdır ve embriyoların meydana getirildiği laboratuvarların gelişmiş düzeyde olması etkilidir.

Tüp bebek fiyatları çoğu kişi tarafından merak edilir ve bununla alakalı çok fazla araştırma yapılır. Bazı kurumlarda özel indirim paketleri olabileceği gibi standart fiyat politikası uygulayan merkezler de vardır. Doğal yollarla bebek sahibi olması zor olan ya da olmayan çiftlere öncelikli olarak gerekli testler yapılır ve daha sonra uygun tedavi yöntemi tercih edilir. Fiyatlar işlemin yapılacağı hastane ya da kliniğe göre değişiklik gösterebilir.

Tüp Bebek Süreci

Tüp bebek süreci başlangıcı adetin 2 ve 3. Günü ultrason kontrolü ile başlar ve daha sonra tedaviye geçilir. Ardından da günlük yumurta geliştiren iğneleri yapılması için hasta eğitilir. Ultrasonografi kontrolünde yumurta istenen büyüklüğe ulaşmış ise toplama için randevu günü ayarlanır. Toplanan yumurtalar laboratuvar ortamında sperm ile birleştirilerek embriyo elde edilir ve eğer fazla sayıda varsa bir kısmı dondurulabilir. Daha sonraki günlerde de son olarak embriyo rahime transfer yapılır ve 12. gün gebelik testi ile sonuç alınır. Bu işlemler için iyi ve deneyimli bir tüp bebek merkezi tercih edilmesi tavsiye edilir. Tüp bebek başarılı olduysa bile bu hemen anlaşılmaz, bunun için test sonucunu beklemek gerekecektir.

Tüp Tedavi Süresince Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Tüp bebektedavisi hastanede yatışa gerek olmayan, ayakta uygulanan bir tedavidir. Hasta normal günlük hayatına kısa süre sonra devam edebilir. İğneler cilt altına enjekte edilir ve çoğunlukla hasta kendisi iğneleri yapabilir. İğne saatlerini kaçırmamak önemlidir. Alkol, sigara kullanımı, çok fazla çay-kahve tüketimi ve paketlenmiş sağlıksız besinler bu süreçte önerilmemektedir. Tüp bebek süreci ve tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Tüp bebek hakkında daha detaylı bilgi almak için: https://doktoriremyengel.com/kategori/tup-bebek/

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et