Salı, Kasım 19, 2024
Ana SayfaBebekBebek Gelişimi4 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

4 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

Bebeğinizin gelişimi ile devam ediyoruz. Yeni ay ile birlikte pek çok farklılığı bir arada harmanlamayı başarıyor. Artık yüksek sesle gülmeye başladı. Etrafına daha ilgili çünkü çok daha uzak mesafeleri görebiliyor. Öğrenmesi gelişti, tepkilerini zamanında ve yerinde verebiliyor. Hazırsanız 4 aylık bebek gelişimi konusuna kaldığımız yerden devam edelim…

4 Aylık Bebek Ne Kadar Görür?

Bebeğinizin bu ay için en büyük farklılığı görme yetisi oldu. Artık tamamen tamamlandığını ve iyiden iyiye görmeye başladığını söyleyebiliriz. İlk aylarında 6 santimlik bir mesafeyi bile zor görürken artık o özelliğini tamamlamayı başardı. Bu ayı şimdiye kadar ki dönemlerden ayıran bir diğer özellik ise duymadır. Bebeğiniz artık kendi çıkardığı sesleri algılıyor ve hatta onlara şaşırıyor! Bu da çok ses çıkarıp çok şaşırdığı bir döneme hazırlıklı olmanız gerekiyor. Zira önceki dönemlere oranla daha fazla ses çıkarıp aniden gülücükler atabilir.

Artık sizi daha kolay anlıyor. Takip ediyor ve size eşlik ediyor.

4 Aylık Bebek Diş Çıkarır mı?

Pek çok gelişimin başlangıcı olarak bu ayı referans aldığımız gibi diş çıkarmasının da başlangıcını bu ay kabul edebiliriz. Diş etleri kaşınabilir ve bu da elindeki her cismi ağzına götürmesi ile sonuçlanabilir. Bu dönem içerisinde doktorunuz ile koordineli olmanız gerekebilir. Çünkü düşük ateş ile karşılaşmanız olasıdır. Ateş dışında ishalde bu dönemde sık karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır. 4 aylık bebek gelişimi ile devam ediyoruz:

Bebeğiniz İçin Doğru Oyuncakları Seçin

Diş çıkarmaya başladığının altını çizmiştik. Bu da demek oluyor ki; eline gelen her oyuncağı ağzına götürecek. Bu sebeple eline vereceğiniz oyuncakların sert kenarları olmamalı ve yutamayacağı kadar büyük olmalıdır.

Antibakteriyel özellikte ve bebekler için üretilmiş oyuncakları almakta fayda var. Zira bu dönem doğrudan mikrop almaları için yerinde bir dönemdir. Bebeğiniz, ses çıkaran oyuncaklara da ilgi duyuyor. Siz yine de aniden çok yüksek ses veren oyuncaklardansa yumuşak tonlarda konuşan (öğretici) olan oyuncaklardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

4 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında

Bebeğinizin mutlu olduğu anlarda daha farklı sesler çıkardığına şahit olabilirsiniz. Onunla konuşmanıza dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü sizin stresli veya gergin olduğunuzu rahatlıkla hissederek gerilebilir. Renkleri ayırt ettiği için artık oyuncaklarını renkli olanlardan seçmeniz gerekiyor.

Bütün 4 aylık bebeklerde olmasa da diş çıkarmanın sıkıntıları baş gösterebilir. Sizi artık yavaş yavaş huzursuz olmaya başlayacağı bir döneme davet ediyor olabilir. Gaz sıkıntıları özellikle bu aylarda sona erer veya ermek üzeredir.

Bir Rutin Etrafında Hareket Edin

Bu dönem içerisinde bebeğinizle oluşturduğunuz bir rutinde devam etmeye gayret gösterebilirsiniz. Yemek yediği, uyuduğu ve egzersiz yaptığı zamanları düzgün bir şekilde seçebilir ve onun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Uyurken ninni söylemek ve masal okumak daha şimdiden hayal gücünü geliştirmesi için yardımcı olacaktır. Yutma refleksinin çok güçlü olmadığının bilinmesi önemlidir. Dilinin gelişimi ve erken konuşmasına katkı sağlamak için onunla sohbet etmeli ve onu bir birey olarak görmelisiniz. Konuşmanızda tonlamalara dikkat etmeniz halinde onun dikkatini üzerinize çektiğinizi net bir şekilde fark edebilirsiniz. Bebeğiniz artık büyümeye başladı: Sizi görüyor, duyuyor, anlıyor ve onaylıyor…

Yarın ne yapacağınız hakkında daha net bilgi sahibi olmak isterseniz bebek gelişimi kategorimize göz atabilirsiniz. Bebeğinizin adım adım nelerle karşılaştığını ve sizin üzerinize neler düştüğünü bu kategoriden öğrenebilirsiniz. Sağlıkla kalın…

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et