Bebek ziyareti nasıl olmalı? Yeni doğmuş bir bebeğe gitmeyi düşünüyorsanız, yapmamanız gereken bazı şeyler var. Aşağıda ne olduklarını size söyleyeceğiz.
Bir bebeği görmeye giden ve yapılmaması gereken şeyleri yapan kişi olmayın. Bu yazıda, yeni doğmuş bir bebeği ziyaret ederken kaçınmanız gereken bazı şeyleri açıklayacağız. Bu şekilde kimseyi rahatsız etmeyeceksiniz.
Ailede veya sosyal çevrenizde bir bebek doğduğunda, bu her zaman iyi bir haberdir ve herkes gidip onları ziyaret etmek ister. Yeni doğmuş bir bebeği ziyaret etmek normal bir şeydir, ancak uzun zamandır beklenen ziyaretin bir sorun haline gelmesini önlemek için birkaç önlemin alınması gerekir. Örneğin, mümkün olup olmadığını veya beklemenin daha iyi olup olmadığını görmek için, ziyaret etmeden önce her zaman yeni doğmuş bir bebeğin ebeveynlerini bilgilendirmelisiniz.
Bebek ziyareti sırasında nelerden kaçınmalı?
- Haber vermeden ziyarete gitmek
Ne zaman bir yenidoğanı ziyaret etmek isterseniz, ebeveynlerle konuşmalı ve hepiniz için uygun bir zaman üzerinde anlaşmalısınız. Zaman kararlaştırıldıktan sonra, tam olarak o saatte gitmeniz gerekecek, öncesinde veya sonrasında değil. Dakik olun, onlarla önceden konuşmadan kapısında görünmeyin.
- Eli boş gitmek
Yeni doğmuş bir çocuğu asla eli boş ziyaret etmeyin. Örneğin, yiyecek getirmek her zaman iyi bir fikirdir, çünkü yorgun ebeveynler bunu her zaman takdir edeceklerdir. Yemek pişirmede iyi değilseniz, yeni ebeveynler için de faydalı olacağı kesin olan başka şeyler götürmeyi düşünebilirsiniz. Kıyafet, kolonya, çikolata vb…
- Hasta olduğunuzda ziyaret etmek
Bebek ziyaretinde kaçınmanız gereken ana şeylerden biri, hasta olduğunuzda ziyaret etmemektir. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, kapılarına bile girmemelisiniz. Hangi rahatsızlığınız olduğuna bağlı olarak hiçbir semptomunuz kalmayana ve hastalığın bulaşması için öngörülen sürenin geçmesini bekleyin.
- Çok uzun kalmak
Bir yenidoğanı ziyarete gittiğinizde çok fazla kalmayın. Ebeveynleri tebrik edin, konuşun ve yardım teklif edin ama çok fazla kalmayın. Yeni ebeveynler kesinlikle yorgun olacak ve özel zamanlarına ihtiyaçları olacaktır. Bebek ziyareti kısa olmalıdır.
- Ebeveynler için daha fazla iş yaratmak
Bir bebeği ziyaret ediyorsanız, ebeveynlerin o anda iyi ev sahipleri olmasını beklemeyin, çünkü olmamalılar. O zamanki tek işleri yeni doğanlarına bakmaktır, bu yüzden su bile verilmesini beklemeyin.
Bir şeye ihtiyacınız olursa, kendiniz yapıp yapamayacağınızı sorun. Daha da iyisi, mutfağa gidip kirli bulaşıklar bulursanız, onları yıkamayı teklif edin ve onlar için bir çorba yapın. Güzel jesti kesinlikle takdir edeceklerdir.
- Yenidoğanı görmeye birçok insanla gitmek
Bir yenidoğanı görmeye gittiğinizde, çok fazla insanla gitmeyin. Tek başınıza veya en fazla başka biriyle gidin. Örneğin anne emziriyorsa tanımadığı insanların yanında olmaktan kendini rahat hissetmeyebilir. Daha fazla insanla gitmek istiyorsanız, ebeveynleri önceden bilgilendirmek daha iyidir. Eğer kabul etmezlerse, üzülmeyin, sadece dileklerini kabul edin.
- Yeni doğmuş bir bebeği ziyaret ederken ebeveynin isteklerine saygısızlık etmek
Hiçbir koşulda ebeveynlerin isteklerine asla saygısızlık etmeyin. Ziyareti ertelemenizi istiyorlarsa nezaketli olun.
- Yenidoğanın fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamak
Yenidoğan bebeğin fotoğraflarını çekiyorsanız, özellikle ebeveynlerinin izni olmadan sosyal medyada paylaşmayın. Bu durum soruna neden olabilir ve bundan kaçınmak en iyisidir.
Tüm ebeveynler çocuklarını sosyal medyada göstermek istemez ve sadece buna saygı duymanız gerekir. Bebeğin gelişiyle ne kadar gurur duyduğunuzu göstermek istediğiniz için gurur verici olabileceğini düşünseniz bile, yapmamak daha iyidir.
- Yanlış şeyler sormak
Annenin neden emzirmediği veya yakında çalışıp çalışmayacağı gibi sorular sormak isteyebilirsiniz. Ebeveynler için hassas olabilecek bazı konular vardır. Onlar için bir rahatsızlık kaynağı olabileceğini düşünüyorsanız, onlar hakkında konuşmamanız önemlidir.
Sonuç olarak, bu tavsiyelerin sizin için yararlı olduğunu ve bebek ziyareti sırasında bunları uygulayacağınızı umuyoruz.