Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk SağlığıÇocukların Dişleri İçin Sağlıklı Yiyecekler

Çocukların Dişleri İçin Sağlıklı Yiyecekler

Bir ebeveyn olarak, çocuklarımız için en iyisini istiyoruz. Çocuklarınızı koruma ve onlarla ilgilenme içgüdünüz, onların emniyet kemeri taktığından, ellerini yıkadığından ve dişlerini fırçaladığından emin olmanız anlamına gelir. İyi alışkanlıklar edinmenin onlara ömür boyu fayda sağlayacağını biliyorsunuz. Özellikle çocukların dişleri söz konusu olduğunda özellikle dikkat ederiz. İyi alışkanlıklarla hayatları boyunca kendilerine güven ve sağlık verecek sağlam, güçlü dişlere sahip olabileceklerini biliyoruz.

Çoğu insan, dişlere zararlarından dolayı kaçınılması gereken bazı yiyecekler olduğunu bilir. Peki dişlere iyi gelen yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz? Çocuklarınızı doğru şeyleri yemeye teşvik ettiğinizde, dişlerinin parlak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. İşte çocukların dişleri için sağlıklı olan yiyeceklerden bazıları:

Kuru üzüm

Okul sonrası atıştırmalıkların favorisi olan bu küçük kurutulmuş meyveler yüksek dozda fitokimyasallar içerir. Bunlar, zararlı bakterilerle savaşan doğal olarak oluşan kimyasallardır. Ağızda daha az bakteri üremesi, daha az plak ve tartar oluşumu anlamına gelir.

Portakal

Portakallar son derece yüksek C vitamini içeriğine sahiptir. C vitamini, diş etlerinde bulunanlar gibi bağ dokularının oluşumunda önemli bir rol oynar. Güçlü diş etleri dişleri destekler ve güçlü kemik yapısını korur. Ayrıca çocuğunuzun diş sağlığını bozabilecek hastalıkları önleyerek bağışıklık sistemini güçlendirirler.

Havuç

Çıtır çıtır yiyecekleri çiğnemek, dişleri güçlü tutmanın mükemmel bir yoludur. Direnç egzersizleri ile kemikler yoğunluğunu korur. Çıtır çıtır yiyecekleri çiğnemek, çene dokusunun aktif ve esnek kalmasına yardımcı olurken havuç lifleri dişlerin temizlenmesine yardımcı olur. Tükürük üretimine yardımcı olan C vitamini bakımından da zengindirler. Yeterli tükürük dişlerin yanı sıra diş etlerinin sağlığında da önemli rol oynar. Son olarak, dişlerde bulunan kemik dokusunun bileşenlerinden biri olan iyi miktarda fosfor içerirler.

Süt

Mükemmel bir kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kalsiyum ayrıca dişlerin büyümesi ve korunmasında gerekli bir mineraldir.

Balık

Her tür balığı yemek, yüksek D vitamini içeriğinden yararlanmak anlamına gelir. D vitamini, kalsiyumun emilmesinde çok önemlidir. Yeteri kadar kalsiyum olmadan vücut kalsiyumu kullanamaz. Ton balığından somona kadar balık, büyüyen çocuklarınıza birçok sağlık yararı sunar.

Kızılcık

Bu ekşi küçük meyveler, plak oluşumunu engelleyen bir bileşik olan polifenollere sahiptir. Kuru üzümde bulunan fitokimyasalların faydaları gibi, polifenoller de zararlı plağın büyümesini ve birikmesini engeller.

Su

Su çoğu zaman vücuda farklı şekillerde fayda sağlamıştır. Su, şekerleri ve bakterileri temizler. Nazik, doğal ve çok erişilebilir bir sıvıdır. Vücutta yeterince su bulundurmak, tüm vücut sistemlerinin çalışmasına yardımcı olur. Bizi çürüklerden koruyan tükürük bezlerini ve kemik oluşturan hücreleri içerir. Şeker ve ilave kimyasallar içermeyen su, çocuklarınız için vazgeçilmez bir içecektir.

Çocukların dişleri için çok sayıda tavsiyeler bulunuyor. Yukarıda saydığımız yiyecek ve içecekler de bunlara dahildir. Ama bu gıdalar erişilmesi kolay ürünlerden ibarettir. Basit bir tavsiye olarak görülebilir fakat ömür boyu etki edecek bir yöntemdir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et