Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaÇocukOyun & Oyuncak & YaşamEvde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde oyun hamuru yapmayı ve çocukları gün boyu eğlendirmeyi öğrenmek için bu hızlı ve kolay oyun hamuru tarifi vereceğiz.

Çocuklarımın en sevdiği aktivitelerden biri de oyun hamuru ile oynamaktır. Havanın yağmurlu, çok soğuk veya çok sıcak olduğu zamanlar için mükemmel bir iç mekân aktivitesidir. Okul öncesi çocuklar oyun hamuru ile oynadıklarında, hayallerini kullanma fırsatı bulur ve duyularını uyarır.

Aslında, oyun hamuru az ya da çok çocuklar için terapist oldu, çünkü bu stres giderici hamurla oynamak hem çocuklar hem de yetişkinler için çok rahatlatıcı bir maddedir.

Oyun hamurunun kökeni

Oyun hamuru aslında duvar kağıdını temizlemek için kullanılan bir malzeme olduğunu biliyor muydunuz? Kömürün evde birincil ısı kaynağı olduğu günlerde, insanlar duvar kağıdından ve yıkanması zor olan diğer yüzeylerden kurum temizlemek için un, tuz, su ve sodyum borat (veya boraks) karışımı kullanmışlardır. Kapanmak üzere olan bir fabrikayı kurtarmaya çalışan bir ailenin 1927’de bu hamuru çocuklara göre uyarlayıp pazarlamasıyla hayata girmiştir. O zamandan beri, oyun hamuru piyasadaki en popüler ve tanınabilir oyuncaklardan biri haline gelmiştir.

Evde oyun hamuru tarifi

Evde oyun hamuru

Evde oyun hamuru yapmak kolaydır ve internette binlerce öğretici içerik bulacaksınız. YouTube’da hızlı bir arama ile, her türlü oyun hamuru ile ilgili video bulabilirsiniz. İşleri sizin için biraz daha kolaylaştırmak amacıyla, listemizi yalnızca en kolay ve en pratik seçenekleri içerecek şekilde daralttık. 

Aşağıdaki oyun hamuru tarifinde evde bulabileceğiniz düşük maliyetli malzemeler kullanılmaktadır. Bu hamurların çoğu ısı olmadan da yapılır, bu nedenle mutfakta herhangi bir olumsuz durum olacağı konusunda endişelenmenize gerek yoktur! 

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • ¼ bardak tuz
  • ½ fincan ılık su
  • 5 damla gıda boyası

Nasıl yapılır?

  • Bir kasede tuz, un ve yağı birleştirin. 
  • Başka bir kapta yarım bardak ılık su hazırlayın. İstediğiniz gıda boyasını damlatın. Ne kadar çok gıda boyası kullanırsanız o kadar koyu olur.
  • Karışımınızı bir kapta karıştırırken, yavaşça renkli suyu ekleyin. 
  • Hamuru yumuşak ve pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.
  • İstenilen kıvama gelince şekil yapmaya başlayın.

Hamurunuz yumuşak değilse, 5 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hala çok kuru olduğunu fark ederseniz biraz daha yağ ekleyin ve yoğurun. 

Evde oyun hamuru yapmak kolay, ucuz ve sağlık açısından daha uygundur.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et