Cuma, Ocak 24, 2025
Ana SayfaHamilelikHamileliğe HazırlıkHızlı Hamile Kalmak Ne Yapılmalı?

Hızlı Hamile Kalmak Ne Yapılmalı?

Bazı çiftler kısa sürede hamile kalmak için planlama yaparlar. Ancak gerekli olan şartlara uyulmadığı için hamile kalmak aylar hatta yıllar sürebilir. Bu yazımızda sağlıklı yaşam alışkanlıkları sayesinde hızlı hamile kalmak için şansınızı artırmanın yollarından bahsedeceğiz. İşte hızlı bir şekilde hamile kalmanıza yardımcı olacak bazı yöntemler:

1. Sağlıklı alışkanlıklar edinin

Bebek sahibi olmak istediğinize karar verirseniz, denemeden önce vücudunuzu hazırlamanız gerekir. İlk şey, sigara içmek, alkol veya uyuşturucu kullanmak gibi olası zararlı alışkanlıklardan vazgeçmektir. Aynı şekilde kiloları kaybetmek ve yapmadıysak yavaş yavaş egzersiz yapmaya başlamak da önemlidir. Hem aşırı zayıflık hem de aşırı kilolu olmak doğurganlığı etkileyebilir çünkü bunlar genellikle adet bozukluklarına neden olur. İdeal olarak, vücut kitle indeksiniz (BMI) 20-25 arasında olmalıdır.

2. Sağlıklı ve dengeli bir diyet uygulayın

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, hızlı hamile kalmak için yardımcı olabilir. Bir kadın olması gerekenden fazlasını yerse veya öğünleri atlarsa, kilo alır, bu da daha fazla insülin ve androjen üretimi ve dolayısıyla doğurganlığın azalması anlamına gelir.

Kızarmış yiyecek ve yağ tüketimini azaltmak, tuz, şeker, kahve, çay, kola ve kafeini sınırlamak gerekir. Tabii ki, folik asit yönünden zengin yiyecekleri diyetinize dahil etmeye çalışın.

3. Babaların dikkat etmesi

Babanın da sağlıklı bir yaşam benimsemesi gerekir, böylece gebelik şansı artar. Alkol sadece libidoyu uyandırmakla kalmaz, aynı zamanda meniyi zayıflatır ve sertleşme sorunlarına neden olur. Erkeklerde doğurganlığı artırmanın diğer yolları sağlıklı beslenme ve egzersizdir. Obezite, kısırlığın nedenlerinden biridir. Spermin kalitesini arttırmak için, genital bölgede çok sıkı giyinmek veya uzun süre dar giysilerin neden olduğu sıcaklık artışından kaçınmak daha iyidir.

4. Bir uzmandan tavsiye alın

Sağlık durumunuzda diyabet, kalp problemleri, tiroid gibi kronik bir hastalıktan muzdaripseniz hamileliği riske atmamak ve hamilelik geldiğinde daha yakından kontrol etmek için doktor ziyareti çok önemlidir.

5. Folik asit almayı unutmayın

Doktorunuz, folik asit takviyesi yazacaktır. Bu besin, gebeliğin maternal dokularının oluşumuna katılır, annenin vücudunu hazırlamasına yardımcı olur. Bu farmakolojik destek için ideal dönem, gebeliğin başlangıcından en az iki ay öncesinden, gebeliğin 12. haftasına kadar olan süredir.

hızlı hamile kalmak

 

6. Adet döngünüzü takip edin

Çiftin takvimin farkında olmaması gerekir, ancak döngüyü ve doğurgan günleri bilmek önemlidir. Düzenli bir döngünün adetin ilk gününden itibaren ortalama 28 günlük bir süresi vardır, ancak 21 ila 35 gün arasında sürmesi normal kabul edilir.

Adetin ilk gününden döngünün ortasına kadar östrojenlerde artış olur. Yeni bir yumurta olgunlaşmaya başlar ve günler sonra yumurtalık tarafından atılır. Yumurtanın fallop tüplerinden uterusa indiği günlerde yumurtlama meydana gelir.

Döngünün ortadaki 6-7 günü doğurgan günlerinizdir (14. Gün, 3 gün öncesi ve sonrasındaki 3 gün). Bu günlerde cinsel ilişkiye girerseniz ve sperm yumurtayı döllerse ve rahim duvarlarına yapışırsa gebelik başlar.

Spermin ömrü yaklaşık yedi gündür, ancak bir yumurtanın ömrü çok daha kısadır ve yumurtlamanın ilk gününden itibaren 12 ila 24 saat arasında değişir. Bu nedenle doğurgan günlerinizde denemeniz tavsiye edilir.

7. Sık sık ilişkide bulunun

Doğurgan günlerinizin ne olduğunu öğrenmek için kendinize bir yumurtlama testi yaptırabilirsiniz, ancak en iyisi onu ve tabii ki yumurtlamadığınız günleri de takıntı haline getirmeden ilişkide bulunmak gerekir.

Çünkü, temel cinsel ilişkilere sahip değilseniz ve ne kadar sık ​​olursa o kadar iyidir, ancak her boşalma arasında 48 saatlik bir marj bırakılırsa sperm kalitesinin artacağını unutmamalısınız.

8. Uygun cinsel pozisyonlar deneyin

Kadının aşağıda, erkeğin yukarıda olduğu geleneksel duruşlar hızlı hamile kalmak için için en uygun olanıdır. Ayakta seks yaparsanız ve meni dışarı çıkarsa, yumurtaya ulaşması daha zordur.

 

9. Stresten uzak durun

Stres, hamileliği zorlaştıran faktörlerden biridir. Çok fazla gerginliğe sahip kadınlar düzensiz adet döngülerine sahip olma eğilimindedir ve erkeklerin sperm seviyelerinde azalma eğilimindedir. Çiftler, ilişkilerini geliştirmek için rahatlamayı öğrenmelidir. Masajlar yardımcı olabilir.

10. Hamilelik çok gecikirse özel yardım isteyin

Hamileliğin gelmesi genellikle ortalama altı ay sürer. Bu ipuçlarına uymamıza rağmen test pozitif çıkmazsa endişelenmemize gerek yok. Herhangi bir fizyolojik zorluk olup olmadığı tıbbi bir kontrol sonucunda tespit edilecek ve her halükârda kadın yine de gebeliğe ulaşamazsa, yardımcı üreme tekniklerine gitme olasılığı değerlendirilecektir. Bazen hızlı hamile kalmak için acele etmemek gerekir. Bu süreçte oldukça sabırlı olmak gerektiğini unutmayın. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et