Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamKoli Bandı Yapışkanı Nasıl Çıkar?

Koli Bandı Yapışkanı Nasıl Çıkar?

Koli bandı yapışkanı temizliği gerçekten uğraş veren bir durumdur. Çok yönlülüğü, erişilebilirliği ve kolay kullanımı sayesinde hemen hemen her alet kutusunda bir koli bandı bulunur. Bunun nedeni, koli bandının uzun süreli sağlam kalmasını sağlamak için doğal kauçuk bileşiklerle formüle edilmesidir. Ancak, bandı kaldırma zamanı geldiğinde bu nimet aynı zamanda bir lanettir. Koli bandı yapışkanı temizleme kolay bir iş değildir.

Kendinizi bu zor bir durumda bulursanız, çözüm bizde. Buradaki beş aşama, koli bandı kalıntısını yüzeye zarar vermeden ahşap, cam ve diğer malzemelerden çıkarmak için size kolaylık sağlayacaktır.

Koli bandı yapışkanı çıkarmak için lazım olan malzemeler

  • Spatula
  • Ilık su
  • Alkol veya kolonya
  • WD-40 gibi yağlayıcı
  • Saç kurutma makinesi

Hızlı bir şekilde koli bandı kalıntısı çıkarılmasıyla ilgili tüm ayrıntılar için makalemizi okumaya devam edin.

Koli bandı yapışkanı çıkarma yöntemleri

SEÇENEK 1: Yapıştırıcıyı kazıyın.

Koli bandı yapışkanı minimum olduğu ve çok inatçı olmadığı durumlarda, bir spatula (veya bıçak) basit bir kazıma yapmak, yapışkan maddeyi ortadan kaldırabilir. Etkilenen alanın bir ucundan başlayın, küçük, tekrarlayan sıyrıklar ile yavaşça hareket edin, spatulanın yüzeye zarar vermemesi için zemine paralel tutun. Kolayca zarar görebilen ahşap ve vinil yüzeylerde özellikle sabırlı ve dikkatli olun.

koli bandı yapışkanı

SEÇENEK 2: Yüzeyi ılık suyla nemlendirin.

Ilık su, çoğu zaman koli bandı kalıntısını camdan, vinilden, ahşaptan ve çok parlak kaplamalı diğer yüzeylerden etkili bir şekilde çıkarabilir. Isı tutkalın yapısını yumuşatırken viskozite tutkalın itilmesine yardımcı olur. Bir sünger veya mikrofiber bezle, küçük, ileri geri hareketlerle yüzeyi silin.

Bu durum koli bandı yapışkanı çıkarmada başarısız olursa, yapışkanı gevşetmek için suya bir veya iki damla el sabunu veya bulaşık deterjanı ekleyin. Özellikle inatçı yapışkanlar için ve yalnızca suya dayanıklı yüzeylerde öğeyi ılık sabunlu suya batırın veya 10 ila 20 dakika boyunca ılık, ıslak, sabunlu bir sünger veya bezle örtün. Sonra silin ve temizleyin.

SEÇENEK 3: Kalan kalıntıları çözün. 

Koli bandı yapışkanını gözeneksiz bir yüzeyden tamamen çözmeyi umuyorsanız, alkol ile ovalamayı deneyin. Bu çözücü çoğu boyalı yüzey için uygun değildir. Metal ve cam üzerinde bile uygulamadan önce test yapılmalıdır. İzopropil alkole (muhtemelen ecza dolabınızda bulunan türden) batırılmış bir bezi, kötü sonuçlara neden olmayacağından emin olmak için küçük bir alana sıkıca sürün. Test başarılı olursa, yapışkanlı yüzeyi alkolle kaplayarak, küçük parçalar halinde silin. Geride kalan her şeyi kolayca silebileceğiniz noktaya kadar sıvının buharlaşmasına izin vererek devam edin.

SEÇENEK 4: Kalan kalıntıyı yağlayın.

Bazı yağ çeşitleri yapışkan maddeye karşı savaşı kazanmaya yardımcı olabilir. Cam, linolyum, vinil veya ahşap ile çalışıyorsanız, WD-40 size kolaylık sağlar. (Elinizde bu ürün yoksa, doğrudan mutfak dolabınızdan oda sıcaklığında bulunan bitkisel yağ kullanın.) Cildinizi korumak için eldiven giyin ve yüzeye tamamen püskürtün, ardından parmağınızı kullanarak yüzeyi yumuşatmak için birkaç saniye bekleyin. Ardından kalan yağı sabun ve suyla yıkayın. 

SEÇENEK 5: Saç kurutma makinesini kullanın

Sıcak hava, koli bandı yapışkanını zayıflatarak, üzerinde yağ veya su kullanmayacağınız düz, boyanmış ahşap gibi yüzeylerden çıkarılmasını kolaylaştırabilir. Bu yöntem biraz daha fazla çaba gerektirebilir, ancak gözenekli yüzeylere nüfuz edebilecek ve renk bozulmasına veya hasara neden olabilecek yerler için, herhangi bir sıvı içermediğinden muhtemelen en güvenli seçeneğinizdir. Bir saç kurutma makinesini, koli bandı yapışkanı olan yüzeye yüksek ayarda tutun. Her şeyi ortadan kaldırmak için gerektiği kadar sıcak hava üflemesi uygulayın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et